Katılıyorum.Bir yanlışlık olmuş 5s 12mp değil 8mp ayrıca önemli olan renklerin canlılığı değil gerçeğe ne kadar yakın olduğudur. 1020 ile çekilen fotolarda bir sıkıntı var bariz olarak yani normal değil bence.
bizede bi garip geldi üstadım sanki 1020 ile değil 920 ile çekilmiş gibiBir yanlışlık olmuş 5s 12mp değil 8mp ayrıca önemli olan renklerin canlılığı değil gerçeğe ne kadar yakın olduğudur. 1020 ile çekilen fotolarda bir sıkıntı var bariz olarak yani normal değil bence.
bana da pek normal gelmedi başka fotoğraflara bakıyorumda bunun 1020 ile alakası yok gibiBir yanlışlık olmuş 5s 12mp değil 8mp ayrıca önemli olan renklerin canlılığı değil gerçeğe ne kadar yakın olduğudur. 1020 ile çekilen fotolarda bir sıkıntı var bariz olarak yani normal değil bence.
benim anlamadığım 5s 12 mp değilmi eğer böyle ise nasıl olurda 41 mp li bi kameradan daha iyi resimler elde edebilir yada ona yakın kalitede görüntü elde edebilir kafama takılan ya gerçek resimler değil yada 1020 de ki 41 mp tamamen aldatmaca orantılama yaptığımızda 3.5 katı daha kaliteli görüntü elde etmesi gerekirken burdaki resimlere baktığımızda tamamen hayal kırıklığı...

evet aynen güvenilir bi elden rarlanmış gerçek boyut ve çözünürlükte paylaşılmalıilk olarak 2mp düşürülüyor ise biri 12mp den düşürülen resim diğeri 41mp den düşürülen resim siz onu o düşük boyutta anlıyamazsınız ben 1020 ilk çıktıgında da bahsetmiştim hiç bir telefonun atılan resimleri aynı çözünürlükte kalmaz diye bunu şu yapan bir site vardır elbette ancak ben bilmiyorum bilen varsa paylaşırsa bilgilenmiş olruz gelelim ben 1020 ilk çıktıgında bu resimler rarlayıp atın insanlar öyle baksınlar bas bas bagırdım ancak dinleyen olmadı hala söylüyorum bu resimlerin farkını böyle anlıyamazsınız boşuna uğraşıyorsunuz bu resimleri orjinalini çeken kişiler kimse artık onların rarlayıp atması gerekiyor ben mesela L920 çektiğim bir resim hangi siteden upload etsem dahi çözünürlük aynı kalmıyor normalde boyutu 3,5mb ise 1,5mb düşürülüyor bu uzaktan bakınca anlaşılmasada pek fazla yaklaştırınca çok belli oluyor
katılıyorum size büyük ihtimalle 1020 ile çekilen cihazın kamera ayarlarında 5 mp seçili galiba bu şekildeki karşılaştırmalar yanıltıcı 1020 kullanan arkadaşlar bi şekilde çektikleri resimleri rarlanmış olarak dosya şeklinde paylaşma imkanları varsa iyi olacakAbi öncedende nokıa'nın 20 mp lik telefonunu 1020den iyi olduğunu görmüştük bu birazda telefondaki sürümede bağlı bence.Ama fotoğraflarda sorun olduğu apaçık ortada çünkü netlik konusunda bile bazı fotoğraflar ıphone önde tamam telefon iyi hoş güzelde karşısında 41mp Nokıa'nın kamera konusunda en iddalı telefonu var.Bence ya karıştırıldı yada fotoğraf çekerken adam iyi beceremedi![]()
evet aynen güvenilir bi elden rarlanmış gerçek boyut ve çözünürlükte paylaşılmalı
katılıyorum size büyük ihtimalle 1020 ile çekilen cihazın kamera ayarlarında 5 mp seçili galiba bu şekildeki karşılaştırmalar yanıltıcı 1020 kullanan arkadaşlar bi şekilde çektikleri resimleri rarlanmış olarak dosya şeklinde paylaşma imkanları varsa iyi olacak
oda olabilir tabiikiben Lumia 1020 ile fotoğraf çeken kişide bir sorun olduğunu belirtmiştim. Fotoğraflara bakıyorum bir de 1020 yi alıp rastgele fotoğraf çekiyorum alakası yok![]()
Işığın geliş açısı,telefon tutuş uzaklığı filan renklere farklılık edebilir birde filtreler var belki o resimde filtre kullanılmışta olabilirArkadaşlar bişe sorucam 3. fotoğrafta neden renkler çok farklı ?

ilk olarak çekilen hen hangibir cihaz bu ne olursa olsun resim direk fotograf makinesi veya telefondan direk pc ye aktarılıp daha sonra paylaşılırsa biz onun hangi telefonla ve hangi ayarlarda çekildiğini görebiliyoruz ancak bazı resimelri faceye atıp oradan paylaşılan resimlerde sorun olabilir yani neyle çekildiği anlaşılabiliyor orjinal resim olması farklı tabiki paylaşılan her resim için bir miktar boyut düşütğünü düşünürsek bayabir çözünürlük fark yaratacaktırBen dışarıdan paylaşılan resimlerin hiç birine güvenmiyorum. Bizim kendi paylaştıklarımız hariç. Nerden bilicem hangi telefonla çektiğini. Tarafsız olduğunu? Bir oyun bir karalama kampanyasına hizmet olmadığını? Heni şu karşılaştırma resimlerinde herşey doğru bile olsa burdan görebileceğim tek şey, renk derinliği. Renk derinliği ve ışık gölge. Bunlara bakacak olursam da IP5s olduğu iddia edilen telefon renklerin derinliğinde daha başarılıyken, gece çekimlerinde ve zoom olayında L1020 olduğu iddia edilen telefona nazaran karıncalanma veya kumlanma yapmış. L1020 olduğu iddaa edilen telefonun renk sorunu varken, daha temiz çektiğini görebiliyorum. Ancak orjinal resim olsa gerçek karşılaştırmalar yapılabilir.
Bu fotoğraf testini bir Apple sevdalısı arkadaşımızda yapmış olabilir video lar daha aydınlatıcı oluyor en azından hangi ayarlarda fotoğraf çekildiğini görebiliyoruz. Ben şimdi 1020 ile ayarları saçma sapan bir şekle sokup fotoğraf çekip buraya atayım millette 1020'nin kamerası kötü desin bu onun gibi oldu biraz.bu testte bir gariplik var.lumia 1020 bariz olarak üstün.alttaki videoyu dikkatle izleyin
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
haklısın nokianın ve zeiss lensin fotoğraf konusunda hiç deneyimi yokHala mp ile kalite kıyaslaması yapıyorsunuz siz biraz kamera teknolojilerini araştırın daha resim nasıl kıyaslanır ondan haberiniz yok.
haklısın nokianın ve zeiss lensin fotoğraf konusunda hiç deneyimi yok