aynı resimler üzerinden konu açılmışsa linkiyle birlikte bi zahmet buraya kopyalayında delilli ispatlı olsun ama ben yeni gördüm resimleri gece çekimi haricinde 5s daha malum mp line göre çok güzel resimler çekmiş.
konu üzerinden baya zaman geçtiği için aramak zor geldi biraz neyse bir sonraki sefere böyle bir şey olursa artık link paylaşırız ancak hatırlayanlar vardır bu resimleri çok durmuştuk üstünde çünküaynı resimler üzerinden konu açılmışsa linkiyle birlikte bi zahmet buraya kopyalayında delilli ispatlı olsun ama ben yeni gördüm resimleri gece çekimi haricinde 5s daha malum mp line göre çok güzel resimler çekmiş.
benim anlamadığım 5s 12 mp değilmi eğer böyle ise nasıl olurda 41 mp li bi kameradan daha iyi resimler elde edebilir yada ona yakın kalitede görüntü elde edebilir kafama takılan ya gerçek resimler değil yada 1020 de ki 41 mp tamamen aldatmaca orantılama yaptığımızda 3.5 katı daha kaliteli görüntü elde etmesi gerekirken burdaki resimlere baktığımızda tamamen hayal kırıklığı...Ben lumia 1020 ile çekilen bu fotoğraflarda kişisel hata yapıldığını düşünüyorum. Çünkü Lumia 1020 kullanan biri olarak, kameranın bu kadar kötü fotoğraf çekmediğini biliyorum.
yanlış anlamayın amacım eleştiri değil sadece konuyu açan arkadaş da bizler gibi güncel konulara bakıp görmemiş olabilir geçmişe bakarsak özellikle batarya konusunda kaç tane açılmış ve hala açık olan konu var bırakın buda onun gibi güncel olarak kalsın nede olsa ilgi gösterip konu açmış emeğe saygı diyelim...konu üzerinden baya zaman geçtiği için aramak zor geldi biraz neyse bir sonraki sefere böyle bir şey olursa artık link paylaşırız ancak hatırlayanlar vardır bu resimleri çok durmuştuk üstünde çünkü
güzel diyorsunuz da orjinal çözünürlüklerinde inceleyemiyoruz ki! 80mp'li de 12mp'li de 2mplik çözünürlüğe küçültüp foruma koyarsak tek fark aradaki renk doygunluğu vs olur. çözünürlüğün getirdiği avantaj detaylarda olacağından zoom yapabilmemiz gerekir. o da sadece şehir manzarasındaki bina resmine %100 zoom yapılmış hali olan küçük resimde gizli. dikkat ederseniz 5s'de bulanık ancak 1020de daha net ve keskin.benim anlamadığım 5s 12 mp değilmi eğer böyle ise nasıl olurda 41 mp li bi kameradan daha iyi resimler elde edebilir yada ona yakın kalitede görüntü elde edebilir kafama takılan ya gerçek resimler değil yada 1020 de ki 41 mp tamamen aldatmaca orantılama yaptığımızda 3.5 katı daha kaliteli görüntü elde etmesi gerekirken burdaki resimlere baktığımızda tamamen hayal kırıklığı...
yanlış anlamayın amacım eleştiri değil sadece konuyu açan arkadaş da bizler gibi güncel konulara bakıp görmemiş olabilir geçmişe bakarsak özellikle batarya konusunda kaç tane açılmış ve hala açık olan konu var bırakın buda onun gibi güncel olarak kalsın nede olsa ilgi gösterip konu açmış emeğe saygı diyelim...
Çok güzel bir konuya değinmişsiniz. Ben 1020 ile fotoğraf çekiyorum 13 Mp foruma 2 mb yada 3 mb olarak koyabiliyorum bu şekilde hiç bir anlamı kalmıyor karşılaştırmanıngüzel diyorsunuz da orjinal çözünürlüklerinde inceleyemiyoruz ki! 80mp'li de 12mp'li de 2mplik çözünürlüğe küçültüp foruma koyarsak tek fark aradaki renk doygunluğu vs olur. çözünürlüğün getirdiği avantaj detaylarda olacağından zoom yapabilmemiz gerekir. o da sadece şehir manzarasındaki bina resmine %100 zoom yapılmış hali olan küçük resimde gizli. dikkat ederseniz 5s'de bulanık ancak 1020de daha net ve keskin.

kalite demek mp demek değildir lens ve yazılım çok önemli ama renkler çok farklı hangisi geçek görmek lazım ama 5s daha keskin gibi geldi banabenim anlamadığım 5s 12 mp değilmi eğer böyle ise nasıl olurda 41 mp li bi kameradan daha iyi resimler elde edebilir yada ona yakın kalitede görüntü elde edebilir kafama takılan ya gerçek resimler değil yada 1020 de ki 41 mp tamamen aldatmaca orantılama yaptığımızda 3.5 katı daha kaliteli görüntü elde etmesi gerekirken burdaki resimlere baktığımızda tamamen hayal kırıklığı...
yanlış anlamayın amacım eleştiri değil sadece konuyu açan arkadaş da bizler gibi güncel konulara bakıp görmemiş olabilir geçmişe bakarsak özellikle batarya konusunda kaç tane açılmış ve hala açık olan konu var bırakın buda onun gibi güncel olarak kalsın nede olsa ilgi gösterip konu açmış emeğe saygı diyelim...
bahsettiğiniz resim benimde dikkatimi çekti yalnız 5s de sanki daha yakınlaştırılmış gibi bina genişliğine bakarsanız 1020 ile orantılı değil.... belirttiğiniz gibi resimleri gerçek pikselliği ile koyamıyoruz ama şuda bir gerçek ki umarım yanılıyordurum şöyleki sonuçta her iki resimde 2 mp lik çözünürlüğe küçültülmüyormu şayet öyleyse her ne olursa olsun 41 mp li bi görüntünün daha kaliteli görünmesi gerrekmez mi şöyleki bir hd videoyu 3gp dönüştürüp izleyin birse avi videoyu 3 gp ye dönüştürüp izleyin hd kalite olan video görüntüsü ne kadar 3 gp ye dönüştürülsede diğerine göre çok daha üstün bi kalite verecektir..güzel diyorsunuz da orjinal çözünürlüklerinde inceleyemiyoruz ki! 80mp'li de 12mp'li de 2mplik çözünürlüğe küçültüp foruma koyarsak tek fark aradaki renk doygunluğu vs olur. çözünürlüğün getirdiği avantaj detaylarda olacağından zoom yapabilmemiz gerekir. o da sadece şehir manzarasındaki bina resmine %100 zoom yapılmış hali olan küçük resimde gizli. dikkat ederseniz 5s'de bulanık ancak 1020de daha net ve keskin.
bende farklı bi şey demedim banada 5s daha kaliteli göründüğünden bi tuhaflık olduğunu belirttim.kalite demek mp demek değildir lens ve yazılım çok önemli ama renkler çok farklı hangisi geçek görmek lazım ama 5s daha keskin gibi geldi bana