Liselerde Yeni Yasalar

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
M. tAHA

M. tAHA

Üye
yeni düzenlemede dershaneler kapatılmak isteniyor onlar özel okul olmayacak mi e rekabet arttıgindan fiyatlar düşecek ?

__xXx__

__xXx__

Üye
El~PisToLeRo bu arkadaşın yazdigi tüm yorumları okudum sonuna kadar hak veriyorum
ama şunlara da değinmek lazım ki sadece devamsizlik olayını kaldırmakla geçme notunu yüksek tutma ile başarı artmaz çok yetersiz bir müfredatımız var açıkçası çok köklü bir değişim lazım bize

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
bıktım valla benim lisede son 2 senem bitsin de kurtulayım bu saçmalıklardan

• Beğen
Tepkiler: spy ghost
M. tAHA

M. tAHA

Üye
Evet,rapor alıncak yerler bulunur saglık ocagında falan ama hasta yada rahatsız olmayınca vermez vermesin de zaten.Her fırsatta egitimden kaçıp nasıl olurda egitim hakkında yorum yapabilyoruz ki?
Adama 30 günlük özürlü devamsızlık hakkı veriliyor daha ne olsun?Rapor alamayınca mazeretin var hastalık.
Zaten haberde diyor ; deavamsızlıgı alıskanlık haline getirenlere disiplin cezası diye.Hastalık buna dahil degil.

evet bu yoruma bende katılıyorum. Yalnız ogrencıden bır anda 20 gun devamsızlık cekmek nasıl olacak. Sen ogrencılık yıllarında hıc devamsızlık yapmadın mı. Ogrencı zaten 6 ay okuula gıdıyor 20 gun normaldı bence. Madem kaldıracaksın bunu 5 ya da 3 gune dusur.cuma namazı mısalı.

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Müfredat çok şisik düzgün şeyler var ama biraz pratige de önem vermeliler.Teorikten kafalar patlıyor.
Taha arkadasım sen olaya siyasi bakıyosun.Özel okuldan para kapmak istiyosa birileri çocukları okula çekmek yerine okuldan uzaklastırır.
Örnegin bu haberi bi ailene okut bakalım ne diyecekler?
Çok güzel olmus mu diyecekler yoksa hadi özel okula mı diyecekler?
Tabi ki çok iyi olmus diyecekler ! Ögrencinin isi okul nasıl anne yada baba islerinden kaytaramazsa hastalık ve rahatsızlık dısında ögrencide de durum aynı.

M. tAHA

M. tAHA

Üye
El~PisToLeRo bu arkadaşın yazdigi tüm yorumları okudum sonuna kadar hak veriyorum
ama şunlara da değinmek lazım ki sadece devamsizlik olayını kaldırmakla geçme notunu yüksek tutma ile başarı artmaz çok yetersiz bir müfredatımız var açıkçası çok köklü bir değişim lazım bize

abi sen ne dıyorsun ya oyle hocalarımız vardı kı adamlara dersı bız anlatıyorduk. Bız bı de konya da ılk 4 de kı anadolu lısesıydık. Hıc bır seyden cakmıyorlar. Gelısmelerı takıp etmıyorlar. Eskı mantık kıtapta ne soyluyorsa aynen OKUYUP GECIYORLARDI... Buna da cozum bulunmalı

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye

evet bu yoruma bende katılıyorum. Yalnız ogrencıden bır anda 20 gun devamsızlık cekmek nasıl olacak. Sen ogrencılık yıllarında hıc devamsızlık yapmadın mı. Ogrencı zaten 6 ay okuula gıdıyor 20 gun normaldı bence. Madem kaldıracaksın bunu 5 ya da 3 gune dusur.cuma namazı mısalı.

Ben devamsızlıgımın çocunu mayıs aylarında yapardım yeter artardı sıkıntıdan okula gittigim olurdu.Haziran gibi zaten yoklama alınmaz.

__xXx__

__xXx__

Üye

ama bir de şunu düşün devamsizlik ihtiyaç dahilinde kullanılmalı bizdeki liseli gençlik bunu hak olarak görüyor okula gitmemek için haklı bahanesi olan araya ailesini sokarak bu olaydan yararlanir

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye

kardeş size saçmalık geliyor ama ihtiyacimiz olan şeyler bunlar
ne alakası var... Öyle bir durum olur ki öğrenci devamsızlık yapmak zorunda olur ama rapor alınmayacak bir durumdur küçük bir örnek vereyim hocalar eyleme gidiyolar okul bomboş o günkü sınav eylem olduğu için 2 gün sonraya ertelenmiş yani önümüzdeki 2 gün 4 sınav var... Öğrenci napsın şimdi? Okula ı gelsin yoksa devamsızlık yapıp evde ders mi çalışsın? Lisede okumadığın için basit geliyo bizim yerimizde olsaydın acaba bu şekilde düşünür müydün Hiç sanmıyorum

__xXx__

__xXx__

Üye

abi sen ne dıyorsun ya oyle hocalarımız vardı kı adamlara dersı bız anlatıyorduk. Bız bı de konya da ılk 4 de kı anadolu lısesıydık. Hıc bır seyden cakmıyorlar. Gelısmelerı takıp etmıyorlar. Eskı mantık kıtapta ne soyluyorsa aynen OKUYUP GECIYORLARDI... Buna da cozum bulunmalı

ah be kardeşim bende onu diyorum ya bize köklü bir değişim lazım diye bak ben kadıköy anadolu lisesinde okudum bu okulu türkiyede pek çok kişi bilir ama ınan yetersiz hoca sayısı o kadar coktu ki toplu olarak anlaşıp girmeye tenezzül etmediğimiz dersler vardı benim demek istediğim şu gökhan pek çok konuda haklı ama öğrenciyi sikmayla çözülecek işler değil bunlar temeli sağlam atacaksın ki gelecek sağlam olsun

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye

ne alakası var... Öyle bir durum olur ki öğrenci devamsızlık yapmak zorunda olur ama rapor alınmayacak bir durumdur küçük bir örnek vereyim hocalar eyleme gidiyolar okul bomboş o günkü sınav eylem olduğu için 2 gün sonraya ertelenmiş yani önümüzdeki 2 gün 4 sınav var... Öğrenci napsın şimdi? Okula ı gelsin yoksa devamsızlık yapıp evde ders mi çalışsın? Lisede okumadığın için basit geliyo bizim yerimizde olsaydın acaba bu şekilde düşünür müydün Hiç sanmıyorum

Evde ders mi çalıssın? Liseli mi ders çalısacak okulu asıp :ehe
Bana deseydin ki manita ile asardık diye tamam derdim zaten haberde ne diyo alıskanlık haline gelmemesi önemli.

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Evde ders mi çalıssın? Liseli mi ders çalısacak okulu asıp :ehe
Bana deseydin ki manita ile asardık diye tamam derdim zaten haberde ne diyo alıskanlık haline gelmemesi önemli.

tabi çalışır herkes siz değil... Ayrıca öğrencinin de deşarj olması gerekiyo it gibi okul dershane ev üçlüsü arasında sıkıntıyı siz çekmiyosunuz öğrencilik bu yeri geldiğinde okuldan da kaçılır ha her fırsatta okuldan kaçan öğrenci okuyacak öğrenci değil tabi bizim ülkemizde herkesin doktor mühendis olacağı sanılıyo bu ülkede fırıncıya da çöpçüye de gerek var

__xXx__

__xXx__

Üye

kardeşim sizin geçtiğiniz dönemleri bizde atlattık tüm yorumlarimi okumadın galiba bize çok köklü bir değişim lazım diyorum hocasından tut öğrencisine müfredatına hatta eğitim sistemine kadar herşey değiştirilmeli ha bir öğretmen de eyleme gidip hakkını aradığını sanıp daha sonra öğrencisini yok yazacaksa onun görevine son verilmeli bence size göre üniversite okumak kolay ama bi üniversiteye geçin bakalım daha aklınıza hayalinize gelmeyecek ne saçmalıklar var

fLuke!

fLuke!

Üye
Baydı artık bu değişimler oynayıp duruyorlar geleceğimizle.Ben geleceğe ait planımı yapmışım ona göre de yaşıyorum, niye gidip değiştiriyorsunki kuralları.

Mert045

Mert045

Üye
    Konu Sahibi

tabi çalışır herkes siz değil... Ayrıca öğrencinin de deşarj olması gerekiyo it gibi okul dershane ev üçlüsü arasında sıkıntıyı siz çekmiyosunuz öğrencilik bu yeri geldiğinde okuldan da kaçılır ha her fırsatta okuldan kaçan öğrenci okuyacak öğrenci değil tabi bizim ülkemizde herkesin doktor mühendis olacağı sanılıyo bu ülkede fırıncıya da çöpçüye de gerek var

+1 oğuzhan sonuna kadar destekliyorum. Arada okulu asmak gerekli. Yoksa sıkıntıdan patlayacaz.

Akışkanlık haline getirilmesi tabiki de engellenecek ama böyle devamsızlığı kaldırarak bu iş olmaz.en azından 10 güne yada 15 güne indirseler yine razıyım. Ama böyle yürümey.

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye

Genç oralardan bizde geçtik en beterlerini yaptık ama dogru olan bu degildi.
Desarj için hafta sonunu harika geçirebilirsin yada okuldan sonra da olur bu.Okuldan kaçmak gibi bi terimni ortaya çıkması için okulun 7/24 olması gerekirdi.
Çöpcü ve fırıncı bolca var iste sıkıntı o.Sen mühendis ol çöpçü bol.

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
haftasonları dershane yok tabi hıhı evet

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye

+1 oğuzhan sonuna kadar destekliyorum. Arada okulu asmak gerekli. Yoksa sıkıntıdan patlayacaz.

Akışkanlık haline getirilmesi tabiki de engellenecek ama böyle devamsızlığı kaldırarak bu iş olmaz.en azından 10 güne yada 15 güne indirseler yine razıyım. Ama böyle yürümey.

Alıskanlık olmasını engellemisler iste.İlla gün vermek mi gerekiyo?
Belkide 10 günden fazla yapabilceksin ve gözlerine batmayacak ne belli?

- - - Eklendi - - -

haftasonları dershane yok tabi hıhı evet

Zamanlama sıkıntın mı var anlamadım ki? Sabah kalk koskoca 15-16 saatin var?

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
okulum 3:35te bitiyor 6ya kadar dershanem oluyo eve 7de gidiyorum ne güzel deşarj...

- - - Eklendi - - -

okulum 3:35te bitiyor 6ya kadar dershanem oluyo eve 7de gidiyorum ne güzel deşarj...

- - - Eklendi - - -

anlamıyosunuz zaten anlatmak boşuna...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...