Linux mint

MaxiHan

Üye
    Konu Sahibi
Linux mint
Forumdaki arkadaşlara resmen ızdırap çektirdim linux mint de linux mint diye mint'i açıklayayım biraz. Mint, Ubuntu üzerine kurulmuş ve onun hafifletilmiş ve hızlandırılmış halidir. Sistem gereksinimleri her ne kadar kağıt üzerinde hemen hemen aynı gibi olsada linux mint orjinalinde çok daha az sistem gereksinimi gerektirir. Gnome arayüzü vardırki bence linuxun en iyi arayüzüdür. Ubuntudan çok daha stabildir. Arayüzü ubuntu'dan daha çok sevilmektedir. Ubuntu'nun unity arayüzü tabletler için yapılmıştır. Mint'İn gnome arayüzü daha kullanışlıdır. Aklıma gelenler bunlar. Ubuntuyu nedense kullanırken içim sıkışıyor içim boğuluyor gibi oluyor. Belkide daha karanlık bir arayüz tercih edilmiş olmasından dolayıdır. Mint'e olan sevgim hem bahsettiğim özelliklerinden hemde eskiden gelen bir sempati olsa gerek, tabiki tüm linux dünyası mint ve ubuntu'dan oluşmuyor. Fedora, redhat opensuse gibi sayısız dağıtımlar var. Karar sizin. Linux mint için bir kaç ekran görüntüsü ve wallpaper koyuyorum.

Wallpaper'lar:

oooh nane ferahlığında diyorsun güzel bir öneri

MaxiHan

Üye
    Konu Sahibi
Evet aynen öyle demek istemiştim sizde geçmez miydiniz?

Tepkiler: Dede

KayraBey

Üye
Pazarlamacı mısın be adam

Tepkiler: MaxiHan

MaxiHan

Üye
    Konu Sahibi
Herkesi mint'e gecirmeden davamdan vazgeçmem

MaxiHan

Üye
    Konu Sahibi
Tamamdır ben hazırım Ama yaz gelsinde bir bomba konular açacağım forumda

KayraBey

Üye
Tamamdir.Metalci ile beraber yürütün bu işi

MaxiHan

Üye
    Konu Sahibi
Tamam tahir abi

yok benden bu kadar bölüm açılsaydı olurduda bölüm yoksa uğraşmam ne uğraşacam

MaxiHan

Üye
    Konu Sahibi
Ben uğraşırım insanlara yardım etmeyi seviyorum

Dayak ister misin gider ayak?
abi napiyim destek vericez açın diyoruz cık diyorlar ben kendi açtığım konularda yardımcı olurum başka konuda açmayı düşünmüyorum bölüm gelirse konuda gelir bölüm yok konu yok

MaxiHan

Üye
    Konu Sahibi
Bölüm açılsın yada açılmasın ban yemediğim sürece hep buradayım kimse kovamaz

MaxiHan

Üye
    Konu Sahibi
Aynen mint daha iyi çünkü

tamam mint iyi mint yüklet mllete

MaxiHan

Üye
    Konu Sahibi
Hahaha artık maxicep linuxda tek lider benim

Windows için olan uygulamalar çalıştırılabiliyor mu Office 2013 , Photoshop Cs6 , pes 2013

Kendi uygulamaları var ayrıca wine ile windows uygulamalarını yükleyebilirsin