MaxiHan
Üye
Linux mint
Forumdaki arkadaşlara resmen ızdırap çektirdim linux mint de linux mint diye
mint'i açıklayayım biraz. Mint, Ubuntu üzerine kurulmuş ve onun hafifletilmiş ve hızlandırılmış halidir. Sistem gereksinimleri her ne kadar kağıt üzerinde hemen hemen aynı gibi olsada linux mint orjinalinde çok daha az sistem gereksinimi gerektirir. Gnome arayüzü vardırki bence linuxun en iyi arayüzüdür. Ubuntudan çok daha stabildir. Arayüzü ubuntu'dan daha çok sevilmektedir. Ubuntu'nun unity arayüzü tabletler için yapılmıştır. Mint'İn gnome arayüzü daha kullanışlıdır. Aklıma gelenler bunlar. Ubuntuyu nedense kullanırken içim sıkışıyor içim boğuluyor gibi oluyor. Belkide daha karanlık bir arayüz tercih edilmiş olmasından dolayıdır. Mint'e olan sevgim hem bahsettiğim özelliklerinden hemde eskiden gelen bir sempati olsa gerek, tabiki tüm linux dünyası mint ve ubuntu'dan oluşmuyor. Fedora, redhat opensuse gibi sayısız dağıtımlar var. Karar sizin. Linux mint için bir kaç ekran görüntüsü ve wallpaper koyuyorum.
Wallpaper'lar:
mint'i açıklayayım biraz. Mint, Ubuntu üzerine kurulmuş ve onun hafifletilmiş ve hızlandırılmış halidir. Sistem gereksinimleri her ne kadar kağıt üzerinde hemen hemen aynı gibi olsada linux mint orjinalinde çok daha az sistem gereksinimi gerektirir. Gnome arayüzü vardırki bence linuxun en iyi arayüzüdür. Ubuntudan çok daha stabildir. Arayüzü ubuntu'dan daha çok sevilmektedir. Ubuntu'nun unity arayüzü tabletler için yapılmıştır. Mint'İn gnome arayüzü daha kullanışlıdır. Aklıma gelenler bunlar. Ubuntuyu nedense kullanırken içim sıkışıyor içim boğuluyor gibi oluyor. Belkide daha karanlık bir arayüz tercih edilmiş olmasından dolayıdır. Mint'e olan sevgim hem bahsettiğim özelliklerinden hemde eskiden gelen bir sempati olsa gerek, tabiki tüm linux dünyası mint ve ubuntu'dan oluşmuyor. Fedora, redhat opensuse gibi sayısız dağıtımlar var. Karar sizin. Linux mint için bir kaç ekran görüntüsü ve wallpaper koyuyorum.Wallpaper'lar: