LG Optimus 4x HD

Sponsorlu Bağlantılar

fk555897

fk555897

Üye
Bence çok güzel bir telefon. Sadece güncellemeden kaybediyor.

DalvikCache

DalvikCache

Üye
discovery bulamazsam bunumu almalıyım

enterneoll

enterneoll

Üye
şiddetle s3 öneririm ama 4x'de fena değildir

DalvikCache

DalvikCache

Üye
banamı söylediniz bütçem max 900

serkanxrap

serkanxrap

Üye
    Konu Sahibi
Bende bu telefonu bimeks 899 lira yaptığı anda hiç kaçırmadan aldım. 4.1.2 Jelly beanını da yükledim bence telefonun en büyük eksisi aşırı kullanımda (internet oyun vs) abartılı bir kullanımda çok şarj tüketiyor. Ekranı ve kullandığı işlemci yani tegra çok zorluyor bence cihazı. Gündüz 15 dk sıcak bir ortam da kasmaya kalmaz ekran parlaklığını otomatik düşürüyor sıcaklık nedeni ile. Bugün biraz zorladım parlaklığı %53 lere kadar geldi ve güneş ışığı altında gözükmemeye bile başladı ekran. Normal de her şeyi ile bir kez bile sorun çıkartmayan, sınıfına göre donmayan, sağlam, stabil. Ekranı Ips ekran oluşu bence bu telefona fazla gelen bir ekran ama çok güzel görüntü verdiği gerçeği var.
Oyunlarda kasma mı ben görmedim, bir çok büyük boyutlu oyun denedim oynadım oynuyorum, donma yok ancak ısınıyor hemen ve arkasında şarj cihazı takabilecek bir durumunuz yoksa sabah işe giderken serviste açıp 1 saat oyun internet yapmak akıl karı olmayabilir.

Şarj ve ısınma sorunu var, gülü seven dikenine katlanır misali...
Ancak yoğun bir kullanımınız yoksa, bir günü akşam yapabilir. Sms ile konuşmadan daha çok şarj tükettiğini test ettim. 2 saat sadece mesajlaşma ile %30 şarj yiyor. 2 saatlik telefon konuşmasına daha az tüketiyor. Bunu ekrana bağlıyorum. Artık alıştım yorganıma göre uzatıyorum ayağımı. Ekran parlaklığım hep sonda, zaten uzun süreli bir iş yapınca otomatik azaltıyor.
İşlemcisi yani Nvidia Tegra süper denilebilir. Sınıfına göre iyi ancak ısınma sorunu elleriniz alışana kadar epey sıcaklık veriyor, cihaz yanıyor sanıyorsunuz. 45c diye biliyorum.

Kameraya gelirsek kamerayı güzel kullanan bir kaç program ile, ve sizin de ustalığınız ile bence çok güzel bir 8 mp sergiliyor.
Kullanıcı arayüzü olarak ben Go Launcher kullanıyorum, telefonun ekranı çizilmemesi yanı sıra çok güzel dokunma hisleri veriyor. Simsiyah duruyor kapalı iken, parmak izleri çıkıyor ısıya bağlı olarak ancak en sert kumaşa rahatça sürterek anında temizleyebiliyorsunuz.
Ele oturması çok güzel 4.7 inç ekranına rağmen tek elle kullanabiliyorum ve oldukça da rahatım alışması çok kolay. Arka kapağı kaliteli bir malzeme ve elde sağlam durduğu için de hoşuma gidiyor.

Kısacası; Cihaz sınıfının en iyisidir. Daha iyisi fiyat/özellik kıyaslamasını göze alırsak yok. Yani bu fiyata bu özellikler bu kalite yok.
Lg kötü bir marka değil, güncelleme destekleri zayıf kalıyor ancak eminim ki lg telefon pazarında iyi bir yer edinecektir. İşlemciden sonra en önemli etkenin ekran olduğunu varsayarsak eğer, işlemciyi herkes üretebilir ancak lg ekran üretiminde oldukça ileri seviyede bir markadır.

Soruları olanlara yardımcı olabilirim.

evet şarj konusunda bende sıkıntı çekiyorum çok hızlı bitiyor, hiç kullanmasam bile yüzde 4 yüzde 5 şarj yiyor, onun dışında ısınma biraz fazla oluyo ama alıştım benim için sorun olmuyor, performansa da söyleyecek söz yok zaten

- - - Eklendi - - -

+ olarak bir sorunum var, telefon bazen kendi kendine şebekeyi kapatıyor, yukarıdaki sinyal göstergesi bazen gidiyor geliyor çok sorun oluyor bu benim için, bazen mesajı yazıyorum gönder diyorum usim kart yok diye hata veriyor, karşı taraf mesaj gönderince bana gelmiyo bazen sıkıntı ne anlamadım yardım olabilecek var mı

alperenusta97

Üye
s3 mü 4xhd mi dersen 4x derim, kıyaslamalara baktıgında zaten 4xin bi adım daha onde seyrettigini farkedeceksin, samsung reklam parasından kazanıyor da diyebiliriz yani, telefonun eksileri ne dersen, kamerası tam 8 degil, gun ısıgında ıyıdır fakat gece oldugunda kalite biraz dusuyo, s3ün sarj suresını bilmiyorum ama 4xin sarj suresi sıkıntılı, cok oynarsan gunde 2 defa kesın takma lısın

• Beğen
Tepkiler: serkanxrap

konun

Üye
kardeş düşünmeden bütçende 900 ise o fiyata alabilceğin en iyi cihaz o ben 3dmaxi alırken o 1500 liraydı çok gözüm kalmıştı o telde hem 4.1.2 şu anda hemde özellikleri çok iyi benim fırsatım olsa senin durumunda olsam düşünmeden alırım

• Beğen

burak1011

Üye
telefonda android 4.3 desteğini alır mı sizce ? sony xperia sp mi yok bu cihaz mı mantıklı bi seçm olur ?

serkanxrap

serkanxrap

Üye
    Konu Sahibi
telefonda android 4.3 desteğini alır mı sizce ? sony xperia sp mi yok bu cihaz mı mantıklı bi seçm olur ?

kardeş herkes memnun ama ben aldım telefonu, 1 hafta geçti sim kartı okuma sorunu vardı, ghost call denen LG'nin bir saçmalığıymış, önemli bir görüşmem vardı telefon yine sıkıntı çıkarttı kesildi birden hat, sinirden fırlattım ve tuzla buz oldu. garantiye yolladım telefondan daha çok fiyat çıkarttılar bana, yani telefon öldü. ama herkes memnun benimki biraz öfkem yüzünden birazda LG yüzünden gitti. sağlamlık sorarsan pek sağlam değil çünkü telefon nasıl o hale gelir anlamış değilim ben

burak1011

Üye
kardeş herkes memnun ama ben aldım telefonu, 1 hafta geçti sim kartı okuma sorunu vardı, ghost call denen LG'nin bir saçmalığıymış, önemli bir görüşmem vardı telefon yine sıkıntı çıkarttı kesildi birden hat, sinirden fırlattım ve tuzla buz oldu. garantiye yolladım telefondan daha çok fiyat çıkarttılar bana, yani telefon öldü. ama herkes memnun benimki biraz öfkem yüzünden birazda LG yüzünden gitti. sağlamlık sorarsan pek sağlam değil çünkü telefon nasıl o hale gelir anlamış değilim ben
anladım krdeşim.

Fatic

Fatic

Üye
Benim tek tavsiyem tegradan uzak dur.

• Beğen

alperenusta97

Üye
Ya 4.1.2 jb nasil guncellicez bilen var mi hafizlar ?

alperenusta97

Üye
Sagolasin kardesim

saruman_me

saruman_me

Üye
2 aya yakın kulandım güzel cihaz 900 tl ye alınıcak en iyi performansı veren cihazdır..

serkankrk

Üye
arkadaşlar aranıza yeni katıldım 4x'i alalı 3 gün oluyor. Bi sorunla karşılaştım daha doğrusu sorunmudur pek anlayamadım telefonu pcye bağladığımda P-880 taşınabilir media player olarak görünüyor yaklaşık 4 GB lik müzik video vs atarken 5 10 dkda atıyor fakat oyunların SD- data dosyalarına en büyüğü (2 GB) 5 saat diyor anlamış değilim başına gelen varsa ve çözen birileri varsa lütfen yardım etsin..

serkanxrap

serkanxrap

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar aranıza yeni katıldım 4x'i alalı 3 gün oluyor. Bi sorunla karşılaştım daha doğrusu sorunmudur pek anlayamadım telefonu pcye bağladığımda P-880 taşınabilir media player olarak görünüyor yaklaşık 4 GB lik müzik video vs atarken 5 10 dkda atıyor fakat oyunların SD- data dosyalarına en büyüğü (2 GB) 5 saat diyor anlamış değilim başına gelen varsa ve çözen birileri varsa lütfen yardım etsin..
zaten öyle gözükmesi gerekiyor fakat hızı hakkında hiç bir fikrim yok, hafıza kartının hızı düşük olabilir, telefon hafızasına atarkende aynı hızla atıyorsa başka bir sebep vardır

alperenusta97

Üye
lg l9u asla tavsiye etmem, aralarında fiyat farkı az ama bu farkla alır yani, l9da pek ısınma yok ama performansı da bunun yanından geçmez, sarj ve ısınma harıc bı problem yok telefonda, ekran cozunurlugu 1280e 960a kadar cıkabiliyorki 1200tllik s3deki ekran kalitesinden daha yuksek diyebilirim