Bende bu telefonu bimeks 899 lira yaptığı anda hiç kaçırmadan aldım. 4.1.2 Jelly beanını da yükledim bence telefonun en büyük eksisi aşırı kullanımda (internet oyun vs) abartılı bir kullanımda çok şarj tüketiyor. Ekranı ve kullandığı işlemci yani tegra çok zorluyor bence cihazı. Gündüz 15 dk sıcak bir ortam da kasmaya kalmaz ekran parlaklığını otomatik düşürüyor sıcaklık nedeni ile. Bugün biraz zorladım parlaklığı %53 lere kadar geldi ve güneş ışığı altında gözükmemeye bile başladı ekran. Normal de her şeyi ile bir kez bile sorun çıkartmayan, sınıfına göre donmayan, sağlam, stabil. Ekranı Ips ekran oluşu bence bu telefona fazla gelen bir ekran ama çok güzel görüntü verdiği gerçeği var.
Oyunlarda kasma mı ben görmedim, bir çok büyük boyutlu oyun denedim oynadım oynuyorum, donma yok ancak ısınıyor hemen ve arkasında şarj cihazı takabilecek bir durumunuz yoksa sabah işe giderken serviste açıp 1 saat oyun internet yapmak akıl karı olmayabilir.
Şarj ve ısınma sorunu var, gülü seven dikenine katlanır misali...
Ancak yoğun bir kullanımınız yoksa, bir günü akşam yapabilir. Sms ile konuşmadan daha çok şarj tükettiğini test ettim. 2 saat sadece mesajlaşma ile %30 şarj yiyor. 2 saatlik telefon konuşmasına daha az tüketiyor. Bunu ekrana bağlıyorum. Artık alıştım yorganıma göre uzatıyorum ayağımı. Ekran parlaklığım hep sonda, zaten uzun süreli bir iş yapınca otomatik azaltıyor.
İşlemcisi yani Nvidia Tegra süper denilebilir. Sınıfına göre iyi ancak ısınma sorunu elleriniz alışana kadar epey sıcaklık veriyor, cihaz yanıyor sanıyorsunuz. 45c diye biliyorum.
Kameraya gelirsek kamerayı güzel kullanan bir kaç program ile, ve sizin de ustalığınız ile bence çok güzel bir 8 mp sergiliyor.
Kullanıcı arayüzü olarak ben Go Launcher kullanıyorum, telefonun ekranı çizilmemesi yanı sıra çok güzel dokunma hisleri veriyor. Simsiyah duruyor kapalı iken, parmak izleri çıkıyor ısıya bağlı olarak ancak en sert kumaşa rahatça sürterek anında temizleyebiliyorsunuz.
Ele oturması çok güzel 4.7 inç ekranına rağmen tek elle kullanabiliyorum ve oldukça da rahatım alışması çok kolay. Arka kapağı kaliteli bir malzeme ve elde sağlam durduğu için de hoşuma gidiyor.
Kısacası; Cihaz sınıfının en iyisidir. Daha iyisi fiyat/özellik kıyaslamasını göze alırsak yok. Yani bu fiyata bu özellikler bu kalite yok.
Lg kötü bir marka değil, güncelleme destekleri zayıf kalıyor ancak eminim ki lg telefon pazarında iyi bir yer edinecektir. İşlemciden sonra en önemli etkenin ekran olduğunu varsayarsak eğer, işlemciyi herkes üretebilir ancak lg ekran üretiminde oldukça ileri seviyede bir markadır.
Soruları olanlara yardımcı olabilirim.