LG Optimus 4x HD

Sponsorlu Bağlantılar

serkanxrap

serkanxrap

Üye
    Konu Sahibi
LG Optimus 4x HD
Bugünlerde fiyatı 900lere kadar düşmüş durumda, araştırdım teknoloji sitelerinde özellikleri gayet iyi, kullananlara sormak istiyorum telefon nasıl memnun musunuz önerir misiniz varsa sorunları neler, herkese şimdiden teşekkürler :)
------------------------------------------
artı olarak kullanan arkadaşlara bir sorum daha olacak, jelly bean güncellemesinden sonra telefon performansında nasıl bir değişim oluyo olumlu mu olumsuz, birde otg usb host desteği var mı ?

skylinegti

skylinegti

Üye
lg 4xhd tasarım ve donanım olarak harika ama kullananlar bazı kronik sorunları olduğunu söylüyorlar, galiba pek stabil değil ama tercih size kalmış ayrıca o fiyatlarda LG OPTİMUS L9 ada bakmanızı öneririm tam bir f/p telefonu...

seyamkk

seyamkk

Üye
Õncelikle şunu söyliyim cihaz çok güzel. Bi ara arkadaş birkaç gün kullanmam için telleri değişmiştik cihaz hızlı yani o 5. Çekirdeği bile hissediyorsun (4+1) ama tabi tegranın kronik sorunu sıcaklığı 45°'ye kadar çıkıyor tamda ahizenin olduğu yer telefonla konuşurken biraz sıkıntı oluyor (sadece yoğun kullanımda ısınıyor) ve tabi birde kamera zaten LG'nin kameralarını bilmeyen yok 8 mb ama benim LG L5 den' birazdaha iyi çekiyor zaten L5'de iyi deyilde. Sana tabsiyem Galaxy win alman ekran kalitesi biraz daha düşük ama tam bir performans çanavarı

[DeathstorM]

[DeathstorM]

Üye
Alalı yaklaşık 1 hafta oldu ve gayet memnunum performansı olsun ekranı olsun gayet iyi.Söylenildiği gibi yoğun kullanımda ısınma oluyor ama çok rahatsız edici değil bu fiyata alabileceğin en iyi ve güzel telefondur almanı tavsiye ederim kardeşim :yuru

serkanxrap

serkanxrap

Üye
    Konu Sahibi
lg 4xhd tasarım ve donanım olarak harika ama kullananlar bazı kronik sorunları olduğunu söylüyorlar, galiba pek stabil değil ama tercih size kalmış ayrıca o fiyatlarda LG OPTİMUS L9 ada bakmanızı öneririm tam bir f/p telefonu...
tavsiyen için teşekkür ederim l9'u araştırcam biraz

- - - Eklendi - - -

Õncelikle şunu söyliyim cihaz çok güzel. Bi ara arkadaş birkaç gün kullanmam için telleri değişmiştik cihaz hızlı yani o 5. Çekirdeği bile hissediyorsun (4+1) ama tabi tegranın kronik sorunu sıcaklığı 45°'ye kadar çıkıyor tamda ahizenin olduğu yer telefonla konuşurken biraz sıkıntı oluyor (sadece yoğun kullanımda ısınıyor) ve tabi birde kamera zaten LG'nin kameralarını bilmeyen yok 8 mb ama benim LG L5 den' birazdaha iyi çekiyor zaten L5'de iyi deyilde. Sana tabsiyem Galaxy win alman ekran kalitesi biraz daha düşük ama tam bir performans çanavarı
teşekkür ederim bilgilendirmen için, ama nedense o fiyatlardaki samsung telefonlar bana pek sıcak gelmiyo, samsung alacak olursam s4 alırım onun dışında samsung'a pek sıcak bakamıyorum malesef

- - - Eklendi - - -

[DeathstorM];6278672' Alıntı:
Alalı yaklaşık 1 hafta oldu ve gayet memnunum performansı olsun ekranı olsun gayet iyi.Söylenildiği gibi yoğun kullanımda ısınma oluyor ama çok rahatsız edici değil bu fiyata alabileceğin en iyi ve güzel telefondur almanı tavsiye ederim kardeşim :yuru
çok teşekkür ederim kardeşim almayı düşünüyorum bende, şu anda htc one v var elimde onda da çok ısınma oluyo ama pek sıkıntı olmadı benim için onu pek sorun etmiyorum onun dışında umarım sorun olmaz :)

0343434

0343434

Üye
Bu telefon yerine Nokia Lumia 820 alınır mı?

maskedboy

maskedboy

Üye
bence lg optimus 4x hd iyi bir cihaz bence tek sorunu güncelleme desteği çünkü bazı oyunlarda kasmalar yapıyor örneğin htc one de öyleydi donanımı tamıyla sergilemiyordu bazı güncellemelerle cihaz iyi hale gelmişti 4x hd 4.2 alır mı bilmiyorum

serkanxrap

serkanxrap

Üye
    Konu Sahibi
bence lg optimus 4x hd iyi bir cihaz bence tek sorunu güncelleme desteği çünkü bazı oyunlarda kasmalar yapıyor örneğin htc one de öyleydi donanımı tamıyla sergilemiyordu bazı güncellemelerle cihaz iyi hale gelmişti 4x hd 4.2 alır mı bilmiyorum
4.1 zor geldi 4.2 sanmıyorum pek :)

- - - Eklendi - - -

Bu telefon yerine Nokia Lumia 820 alınır mı?
kardeş biri windows biri android, önce bir seçim yapman lazım, senin ihtiyaçlarını karşılayan işletim sistemini bulman lazım :)

drogba92

drogba92

Üye
Bende almadan önce burda da biraz araştırmıştım. 2 ay falan oldu alalı benim işimi görmesi açısından gayet memnunum. Arkadasların dedigi gibi cok elde olunca hafiften ısınma olabiliyor vede şarjıda biraz cabuk bitebiliyor. Ama normal bi kullanım şekli sergiliyorsanız sizin içinde ideal olabilir. Bu fiyata gerek donanım gerek tasarım olarak tercih edilebilecek en uygun telefon bence.

+Telefonun piyasada nadir olması ayrı bir pozitif olay bence. S3 e karşı her türlü 4X derim yani :)

serkanxrap

serkanxrap

Üye
    Konu Sahibi
Bende almadan önce burda da biraz araştırmıştım. 2 ay falan oldu alalı benim işimi görmesi açısından gayet memnunum. Arkadasların dedigi gibi cok elde olunca hafiften ısınma olabiliyor vede şarjıda biraz cabuk bitebiliyor. Ama normal bi kullanım şekli sergiliyorsanız sizin içinde ideal olabilir. Bu fiyata gerek donanım gerek tasarım olarak tercih edilebilecek en uygun telefon bence.

+Telefonun piyasada nadir olması ayrı bir pozitif olay bence. S3 e karşı her türlü 4X derim yani :)

Çok teşekkürler kardeşim bende almaya karar verdim en kısa zamanda alıcam telefon çok iyi bence de :)

burak.akc

burak.akc

Üye
Performans ve ekran kalitesini hiçbir telefona değilmem 4x HD'nin. Isınma hiç problem değil gülü seven dikenine katlanır misali,ama bu eksi bir yön değil. BEnim LG almama sebep Samsung telefonları belediye dağıtıyo gibi herkeste olması,HTC'nin servis desteğini beğenmemem,Sony ise piyasada yeni. Farklılık istiyorsan tasarım ve performans olarak LG tercihi olcaktır. Karar senin kardeşim :)

Ocean258

Ocean258

Üye
güzel telefondur 4x hd

• Beğen
Tepkiler: serkanxrap
serkanxrap

serkanxrap

Üye
    Konu Sahibi
Performans ve ekran kalitesini hiçbir telefona değilmem 4x HD'nin. Isınma hiç problem değil gülü seven dikenine katlanır misali,ama bu eksi bir yön değil. BEnim LG almama sebep Samsung telefonları belediye dağıtıyo gibi herkeste olması,HTC'nin servis desteğini beğenmemem,Sony ise piyasada yeni. Farklılık istiyorsan tasarım ve performans olarak LG tercihi olcaktır. Karar senin kardeşim :)

teşekkürler kardeşim tavsiyen için, şu anda htc kullanıyorum ama memnun değilim aldığımdan itibaren sadece küçük 1 güncelleme verdi
o kadar, samsung içinde aynen senin düşündüğün gibi düşünüyorum çok haklısın. baktığımda LG benim için en iyi tercih olacak sanırım :)

maskedboy

maskedboy

Üye
telefona mutlaka güncelleme gelmesi lazım yada cystom rom

seyamkk

seyamkk

Üye
Zaten cm 10.1 var 4.2.2

• Beğen
maskedboy

maskedboy

Üye
telefon hem tasarımı hem donanımı hem ekranıyla güzel bir telefon fakat donanımı iyi olduğu halde çoğu oyunda sorun çıkarıyor örneğin htc one x de böyleydi iyi bir telefon olduğu halde oyunlarda sorun çıkarıyordu fakat güncellemelerle iyi oldum onun için bu telefona ya güncelleme yada custom rom lazım

serkanxrap

serkanxrap

Üye
    Konu Sahibi
telefon hem tasarımı hem donanımı hem ekranıyla güzel bir telefon fakat donanımı iyi olduğu halde çoğu oyunda sorun çıkarıyor örneğin htc one x de böyleydi iyi bir telefon olduğu halde oyunlarda sorun çıkarıyordu fakat güncellemelerle iyi oldum onun için bu telefona ya güncelleme yada custom rom lazım

arkadaşın da söylediği gibi official cm10.1 var bu sorunları çözecektir, güncelleme aldığını duydum ama sorunları ne kadar çözdü bir fikrim yok, şu anda en iyi çözüm rom gibi gözüküyor

technoshark

technoshark

Üye
Gelen güncelleme ile son derece güzel bir hal alan bir cihaz.

Güncellemeden sonra değişen birşey gördüğüm Pil gücünün iyi oluşu.

• Beğen

yourfriends

Üye
Bende bu telefonu bimeks 899 lira yaptığı anda hiç kaçırmadan aldım. 4.1.2 Jelly beanını da yükledim bence telefonun en büyük eksisi aşırı kullanımda (internet oyun vs) abartılı bir kullanımda çok şarj tüketiyor. Ekranı ve kullandığı işlemci yani tegra çok zorluyor bence cihazı. Gündüz 15 dk sıcak bir ortam da kasmaya kalmaz ekran parlaklığını otomatik düşürüyor sıcaklık nedeni ile. Bugün biraz zorladım parlaklığı %53 lere kadar geldi ve güneş ışığı altında gözükmemeye bile başladı ekran. Normal de her şeyi ile bir kez bile sorun çıkartmayan, sınıfına göre donmayan, sağlam, stabil. Ekranı Ips ekran oluşu bence bu telefona fazla gelen bir ekran ama çok güzel görüntü verdiği gerçeği var.
Oyunlarda kasma mı ben görmedim, bir çok büyük boyutlu oyun denedim oynadım oynuyorum, donma yok ancak ısınıyor hemen ve arkasında şarj cihazı takabilecek bir durumunuz yoksa sabah işe giderken serviste açıp 1 saat oyun internet yapmak akıl karı olmayabilir.

Şarj ve ısınma sorunu var, gülü seven dikenine katlanır misali...
Ancak yoğun bir kullanımınız yoksa, bir günü akşam yapabilir. Sms ile konuşmadan daha çok şarj tükettiğini test ettim. 2 saat sadece mesajlaşma ile %30 şarj yiyor. 2 saatlik telefon konuşmasına daha az tüketiyor. Bunu ekrana bağlıyorum. Artık alıştım yorganıma göre uzatıyorum ayağımı. Ekran parlaklığım hep sonda, zaten uzun süreli bir iş yapınca otomatik azaltıyor.
İşlemcisi yani Nvidia Tegra süper denilebilir. Sınıfına göre iyi ancak ısınma sorunu elleriniz alışana kadar epey sıcaklık veriyor, cihaz yanıyor sanıyorsunuz. 45c diye biliyorum.

Kameraya gelirsek kamerayı güzel kullanan bir kaç program ile, ve sizin de ustalığınız ile bence çok güzel bir 8 mp sergiliyor.
Kullanıcı arayüzü olarak ben Go Launcher kullanıyorum, telefonun ekranı çizilmemesi yanı sıra çok güzel dokunma hisleri veriyor. Simsiyah duruyor kapalı iken, parmak izleri çıkıyor ısıya bağlı olarak ancak en sert kumaşa rahatça sürterek anında temizleyebiliyorsunuz.
Ele oturması çok güzel 4.7 inç ekranına rağmen tek elle kullanabiliyorum ve oldukça da rahatım alışması çok kolay. Arka kapağı kaliteli bir malzeme ve elde sağlam durduğu için de hoşuma gidiyor.

Kısacası; Cihaz sınıfının en iyisidir. Daha iyisi fiyat/özellik kıyaslamasını göze alırsak yok. Yani bu fiyata bu özellikler bu kalite yok.
Lg kötü bir marka değil, güncelleme destekleri zayıf kalıyor ancak eminim ki lg telefon pazarında iyi bir yer edinecektir. İşlemciden sonra en önemli etkenin ekran olduğunu varsayarsak eğer, işlemciyi herkes üretebilir ancak lg ekran üretiminde oldukça ileri seviyede bir markadır.

Soruları olanlara yardımcı olabilirim.