lg nexus 4 hafıza problemi, androidden anlayan arkadaşlar yardım edermisiniz

Sponsorlu Bağlantılar

shakartr

Üye
    Konu Sahibi
lg nexus 4 hafıza problemi, androidden anlayan arkadaşlar yardım edermisiniz
merhaba arkadaşlar, benim büyük bir sorunum var, yarım edebilirmisiniz,
öncelikle derdimi anlatayım, almanyadan 2 hafta önce arkadaşım telefon gönderdi nexus 4 16 gb.
kayıt dışı oldugu için kapanacağını bildiğim için bir telefoncuya bıraktım imei atması için, konuştum anlaştım 50 tlye. 10 dk da atarız dedi, yarım saat geçti atamadı,
abi olmuyo dedi, buraya kadar problem yok,
sonra eve gittim telefonu kurcalarken, bazı bilmediğim programlar yüklendiğini gördüm superslu vb. sanırım root ile ilgili bişeyler,
hafızasını kontrol ettim benim telefonu bırakmadan önce hatırladığım hafıza miktarı 12,7 gb civarında, telefon rootlandıktan sonra bu miktar 5,7 ye düşmüş ne yapacağımı bilemedim,
telefoncuya geri götürdüm çarşıya, abi yanılışn var bu telefon 8 gb tır dedi, ibn.cocugu inanmadı,
tmm dedim, sen doğru söylüyosun, gittim evden telefonun kutusunu faturasını getirip gösterdim,
adam tmm abi yaparız telefonu bırak dedi, 2 haftadır uğraşıyo yapamadı, girmediğim forum konu internet sitesi kalmadı dedi, olmuyo abi,
bu gün tekrar sordum, benden daha profosyonel bi arkadaş var şehir dışında ondan destek alcam, eninde sonunda yapacam dedi. araştırırken internette tesadüfen burayı buldum sanrım aynı dertten muzdarip arkadaşlar konuyu çözmüşler fgakat benim ingilizcem yeterli değil bunu için, adres burda,

şimdi nasıl geriye alabilirim ben telefonun hafızasını kendim,

melodileriyakar

melodileriyakar

Üye
Imei atmak için rootlamışlar cihazınızı, işiniz bitince rootu geri almanız mümkün. Fabrika ayarlarını geri yükleyin. Olmazsa Recovery moda girmeniz gerekli. (teli kapat ses kısma+güç tuşu ile fastboot moda giriyo, sonra ses tuşuyla hareket edip recovery modu seçin). Sonra -Clear cache
-Factory Reset adımlarının üstüne yine aynı tuşlarla gelip güç tuşuyla onaylayın. Ardından Reboot System now ile cihazı açın. Eğer yine olmazsa daha zorlu bi yol sizi bekliyo, Custom recovery kurmanız gerekir. Nasıl kurulduğunu kolaylıkla bulabilirsiniz. Bi deneyin olmazsa yine bi bakalım.

Son düzenleme:

shakartr

Üye
    Konu Sahibi
valla kardeş birçok şekilde reset wipe root, factory reset, hepsinide yaptım ama hiç bir yere varamadım, yeminlen diyorum denemediğim halt kalmadı,
en son iyi bir teknik servise verdim, telefon almanyadan gelme, imei attırdım hafıza problemini ise çözemediler,
anlattım olayı birebir, anakartında sorun vardır bunu dediler,
neyse şu an kullanıyorum ama 5,67 gb olarak kullanıyorum.
ilk geldiğinde 12,7 lerdeydi boş alan,

bu 1 bütün ekmek alıpta sadece yarısını yiyebilmek gibi bişey,
ekmeğin bütün olduğunu biliyorum, ama nafile diğer yarısını ne lle tutabiliyorum ne gözle görebiliyorum.
koca sitede derdimden anlayan bana yardımcı olabilecek kimse çıkmadı, kaç tane android forum sayfasına yazdıysam,
herkes birbirinin aaynısı şeyler söylüyor ama hiçbiri çözüme götürmüyor,
yada bana aynı siteden ingilizce sayfalar gönderiyolar böyle yap şöyle yap şunu dene,
ulan ingilizce bilsem zaten sormam araştırır bulurum, anlıyacanız olmadı olmuyor.

melodileriyakar

melodileriyakar

Üye
Eğer dediğiniz herşeyi yaptıysanız ve sıfırdan rom kurduysanız problem yazılımsal değildir zaten dedikleri gibi. Çünkü telefonu ilk aldığın haline getirmiş oluyodun zaten.

vkfkbr

vkfkbr

Üye
butun wipe, reset vs stock recovery ile yapman gerek. recovery bolumune girdiginde clockwork vs yaziyorsa olmaz. stock recovery don, herseyi tekrar yap duzelecek. ben oyle duzelttim.

Üst Alt