Lenovo Z580'e 120GB SDD düşünüyorum,sizce almalı mıyım ? - hangi ssd'yi almalıyım ?

Sponsorlu Bağlantılar

avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi
Lenovo Z580'e 120GB SDD düşünüyorum,sizce almalı mıyım ? - hangi ssd'yi almalıyım ?
gta 4 gibi bazı oyunlarda ufak tefek kasmalar yaşıyorum aslında sebep bu :evet: bir yandan bilgisayarın 10 kat daha hızlandığı söyleniyor performansı arttırmak için sizce ssd alınmalı mı ?

eğer alırsam kendi 500GB HDD'sine USB 3.0 bir HDD kutusu alıp ssd'yi makinenin içinde kullanacağım 120 GB rahat yeter gibi düşünüyorum zaten kral ssd'ler 120 GB'tan başlıyor...

Archonn

Archonn

Üye
gta 4 gibi bazı oyunlarda ufak tefek kasmalar yaşıyorum aslında sebep bu :evet: bir yandan bilgisayarın 10 kat daha hızlandığı söyleniyor performansı arttırmak için sizce ssd alınmalı mı ?

eğer alırsam kendi 500GB HDD'sine USB 3.0 bir HDD kutusu alıp ssd'yi makinenin içinde kullanacağım 120 GB rahat yeter gibi düşünüyorum zaten kral ssd'ler 120 GB'tan başlıyor...

Üst seviye bir sisteminiz varsa hdd'ler gerçekten sırıtıyor,bunu win7 derecelendirmesinden de anlayabiliyorsunuz.
İşletim sisteminizi ve oyunlarınızı ssd'ye kurun aradaki ciddi farkı görebilirsiniz.

avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi

Üst seviye bir sisteminiz varsa hdd'ler gerçekten sırıtıyor,bunu win7 derecelendirmesinden de anlayabiliyorsunuz.
İşletim sisteminizi ve oyunlarınızı ssd'ye kurun aradaki ciddi farkı görebilirsiniz.

Nvidia GT635M GPU
6GB DDR3 1600MHZ RAM
3.Nesil Ivy Bridge i5 2.50(Turboyla 3.10GHZ) CPU
ve 500 GB 5400 RPM HDD var :evet: fark çok olur mu bu sistemde ? :)

Archonn

Archonn

Üye

Nvidia GT635M GPU
6GB DDR3 1600MHZ RAM
3.Nesil Ivy Bridge i5 2.50(Turboyla 3.10GHZ) CPU
ve 500 GB 5400 RPM HDD var :evet: fark çok olur mu bu sistemde ? :)

Olur. Hdd'nin dönüş hızı yavaş zaten ssd sisteminizin performansını hissedilir derecede arttırır.

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Oyunlarda fps artışını çok değiştirmez ancak oyunların yüklenme hızını,sistem hızını ve haliyle açılış kapanış hızlarını inanılmaz etkileyecektir.

avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi
bana fps arttıran birşeyler lazım yoksa daha hızlı açılıp kapanması pek önemli değil zaten şu anki hdd performansından memnun sayılırım :)

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
bana fps arttıran birşeyler lazım yoksa daha hızlı açılıp kapanması pek önemli değil zaten şu anki hdd performansından memnun sayılırım :)

Ssd fps arttırmaz.
Sistem daha hızlı çalışır. Oyun yüklemeleri açılmaları hızlı olur o kadar.

ardacumhur

ardacumhur

Üye
FPS için kuzey köprüsü yükseltilmeli.

Ram-işlemci-ekran kartı yükseltilirse fps artar :good:

avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi

Ssd fps arttırmaz.
Sistem daha hızlı çalışır. Oyun yüklemeleri açılmaları hızlı olur o kadar.

o zaman almamakta benim için fayda var :evet:

- - - Eklendi - - -

FPS için kuzey köprüsü yükseltilmeli.

Ram-işlemci-ekran kartı yükseltilirse fps artar :good:

ekran kartı değişir mi bilemiyorum işlemci olarak z580'in i7'li versiyonu'da var yani sanırsam işlemci değiştirilir ancak buda baya masraflı olur ram desen zaten 6GB çoğu boş duruyor :evet:

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Notebook'larda genellikle işlemci yada ekran kartı sonradan değiştirilemiyor.

Değiştirilebilenleri de vardır ancak bahsettiğimiz notebook için bu tür bir yükseltme sanırım söz konusu değil

MrExpert

MrExpert

Üye
ssd oyun performansını arttırmaz sadece pc hızlanır ve Güçlü programları kullanırken pcde büyük bir hız farkı görürsünüz ama oyunlarda fark etmez Muhtemelen senin kasmayı sıcaklıktan dolayı gpu yapıyordur. iyi soğutma ve genel bir sistem o/c (cpu , gpu yu aşırt ram e gerekmez hızlı zaten.) u ile oyun performansını arttırabilirsin.

avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi
ssd oyun performansını arttırmaz sadece pc hızlanır ve Güçlü programları kullanırken pcde büyük bir hız farkı görürsünüz ama oyunlarda fark etmez Muhtemelen senin kasmayı sıcaklıktan dolayı gpu yapıyordur. iyi soğutma ve genel bir sistem o/c (cpu , gpu yu aşırt ram e gerekmez hızlı zaten.) u ile oyun performansını arttırabilirsin.

soğutmam iyi kasma sıcaktan olduğunu sanmıyorum çünkü oyuna girdiğim andan itibaren kasıyor :evet: leptop'a overclock ne kadar uyum sağlar ki ? :hmmm

- - - Eklendi - - -

Notebook'larda genellikle işlemci yada ekran kartı sonradan değiştirilemiyor.

Değiştirilebilenleri de vardır ancak bahsettiğimiz notebook için bu tür bir yükseltme sanırım söz konusu değil

işlemci değişir de gpu değişmez diye biliyorum mesela benim eski Toshiba'nın işlemcisi değiştirilebiliyordu :evet: pc'yi sonunda parçaladım(inceleyerek) işlemcisini hatıra diye saklıyorum :ehe

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Benim notebookun ekran kartı değişebiliyor ama lüzumsuz çünkü aynı boyutlarda içine sığacak uygun kart bulma ihtimali binde 1

• Beğen
Tepkiler: avcitalip
avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi
Benim notebookun ekran kartı değişebiliyor ama lüzumsuz çünkü aynı boyutlarda içine sığacak uygun kart bulma ihtimali binde 1

aynen,değişse bile uygun kart bulamama ihtimali de var :evet:

CABBAR

CABBAR

Üye
Z580'e bi arkadaşım takmıştı ssd bilgisayar açılırken noktalar birleşmiyordu windows 7'de :ehe 7-10 saniye arasında açılıyordu. Ayrıca bilen vardır matlab'ın nasıl büyük program olduğunu onu bile çok hızlı açıyordu. Sanki küçük bi program açar gibi açıyordu

avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi
Z580'e bi arkadaşım takmıştı ssd bilgisayar açılırken noktalar birleşmiyordu windows 7'de :ehe 7-10 saniye arasında açılıyordu. Ayrıca bilen vardır matlab'ın nasıl büyük program olduğunu onu bile çok hızlı açıyordu. Sanki küçük bi program açar gibi açıyordu

aklımı çelme :ehe

120 GB HDD'ye 250-300 TL para vermek ne biliyim ters geliyor hemde fps falan atmayacaksa umrumda değil dediğim gibi şimdiki hdd performansımdan memnunum :evet:

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye

120 GB HDD'ye 250-300 TL para vermek ne biliyim ters geliyor hemde fps falan atmayacaksa umrumda değil dediğim gibi şimdiki hdd performansımdan memnunum :evet:

2. El al şansını dene :D
200 civarı satan çok. Vertex3 veya forceGT alabilirsin.

• Beğen
CABBAR

CABBAR

Üye

Vallaha Ben gördüğümü söylüyorum :) olur da yeni bilgisayar alırsam Aynen bunu yapacağım yani ssd alacağım hızı severim :ehe

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
sandisk extremee 120gb mesela 200 TL :D

• Beğen
avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi
sandisk extremee 120gb mesela 200 TL :D

ben kingston bakmıştım Hyper serisine :evet: pahalı abi ya fps arttırsa neyse de fps de artmıyor :( birde sanırım çökme riskleride oluyormuş birde ömürlerinin kısa olduğunu ve bunun için bekleme modu gibi birçok özelliğin iptal edilmek zorunda kaldığını duydum :evet: