lenovo z580 ısı sarfiyatı

Sponsorlu Bağlantılar

kemsaf

kemsaf

Üye
    Konu Sahibi
lenovo z580 ısı sarfiyatı
Arkadaşlar lenovo z580 i5 8gb olan leptopumda ay şeklinde olan dokunmatik bir tuş var o tuşa bastığımda standart,sessiz,ısı sarfiyatı ve toz giderme modları var.Merak ettiğim bu ısı sarfiyatının tam olarak ne işe yaradığı ve cihazımı ısı sarfiyatında kullandığımda bir zararı olup olamayacağıdır.Lütfen gerekli arkadaşlar yardım edebilirlermi?

Anıl Umut

Emekli Yönetici
Isı işlemci kullanımından kaynaklanır ekseriyette.O mod muhtemelen işlemcinizin maximum kullanım miktarını %100 den %80 lere kadar düşürüyordur.Böylece ısıdan yana sıkıntınız varsa büyük ölçüde çözülmüş olur.

kemsaf

kemsaf

Üye
    Konu Sahibi
anıl kardeş bilgisayarı bu moda alınca fanlar hızlı ve gürültülü bir şekilde çalışmaya başlıyor asıl kafama takılan fanlar sıcak olan işlemciyi soğutmak için bu kadar hızlı çalıştığında ayriyeten işlemciyide yormazmı?

ANIL

ANIL

Admin
hayır yormaz soğuk işlemci daha yüksek performans verir...

kemsaf

kemsaf

Üye
    Konu Sahibi
Tamam anladım sağol kardeş.

Mc_Capkin

Üye
Vallahi aynı bilgisayardan bende de var 3. Gün touch pad sıkıntısı dolayısıyla geri gittim iade aldılar ve yeni bi pc verdiler 3 ay sonra klavyede bazı tuşlar basmadı yine garantiye gönderdim klavye değişti. (3 aylık laptop tamirat gördü) şuan yine touch pad sıkıntısı yaşıyorum 5. ay içindeyim. 2 gb ekran kartı 8 gb ram i5 ---> sistemi bu kadar süper yapabilen lenovo keşke teknik aksamda da aynı hassasiyeti gösterseydi.

Uruloki

Uruloki

Üye
Etkiki isi sarfiyatı modu en çok oyunlarda isine yarar sunku fan maksimum modda calisip sistemi sogutur ama ses çıkarır bir zararı olmaz bilgisayara aksine katkısı okur

1paşa1

Üye
lenovo z580 modelini aldım win8 işletim sistemi var ama dediğiniz ısı sarfiyatı modunu bulamadım yardımcı olur musunuz

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
ısınma ne kadar olursa o kadar zararlı olur işlemciye turbo fan tuşunu normalde kullanmayın zaten internet vs işlemlerde normal kullanın ama oyunda açın daha az ısınır gürültüsüde sorun değil oyunu sesli oynayacağınızdan rahatsız olmazsınız benim makinede de var açınca baya gürültülü çalışıyor ama ısınmıyor oyunlarda sorun olmuyor.

devilspath

devilspath

Üye
Vallahi aynı bilgisayardan bende de var 3. Gün touch pad sıkıntısı dolayısıyla geri gittim iade aldılar ve yeni bi pc verdiler 3 ay sonra klavyede bazı tuşlar basmadı yine garantiye gönderdim klavye değişti. (3 aylık laptop tamirat gördü) şuan yine touch pad sıkıntısı yaşıyorum 5. ay içindeyim. 2 gb ekran kartı 8 gb ram i5 ---> sistemi bu kadar süper yapabilen lenovo keşke teknik aksamda da aynı hassasiyeti gösterseydi.

bende de z 580 var ama hiçbir sorun yaşamadım.. biraz bedevilik galiba dostum seninki :) ben gayet memnunum. ayrıca fan olayı çok iyi gerçekten. gta 4 (gölge düşük, diğerleri high), euro truck simulator 2, mafia2, saintsrow 3, sims 3 deluxe gibi oyunları maksimum performansta bilgisayarım hiç ısınmadan oynayabiliyorum. i5 işlemci, 8gb ram ve 2 gb ekran kartı gerçekten çok iyi bi donanım.

AHKE

AHKE

Üye
win 8 için yok o modlar ne zaman gelir merak ediorum

ozakin70

ozakin70

Üye

Bosuna demiyoruz asus diye musteri memnuniyeti en ust olan markalardan biri ama tabi teknoloji sans isi ;D gecmis olsun

Üst Alt