lenovo y570 alıcam. Görüş / öneri lütfen

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

gazibican

Üye
Konu eski ancak Lenovo almak isteyenlerin dikkatine bir kaç önemli not yazacağım. Bursa Vatan Bilgisayar dan
2010 Eylül ayında Lenovo Y560 İ7 560 almıştım. Yaklaşık bir yıl sorun yaşamadım. Daha sonra ısınma problemi oluştu. İlk defa aşırı ısınmaya başlamıştı ve alt kapağını açıp işlemciyi toz vb. şeylerden temizlemek istediğimde kapağı tutan vidanın yalama yapmış halde olduğunu gördüm. Zorlada olsa kapağı açtım ama vidayı sökemedim. Vidayı çıkarmadan kapağı açmak zorunda kaldım. Temizliğini yaptım. Ve normale döndü. Aradan bir ay sonra işyerimde Lenovo yu açtığımda ekranın sol üst kısmının üçgen şeklinde yok olduğunu gördüm. Vatan Bilgisayara götürdüm ve garanti kapsamında tamire vermek istedim. O gün 1960 TL ödediğim Lenovo Y560 Ideapad in garantisinin sadece kağıt üzerinde olduğunu gördüm. Ekrandaki sorun benden kaynaklanmadığı halde Kullanıcı hatası dediler ve garanti dışı bıraktılar. Tamam dedim servise gönderin neyse öderiz. Gönderdiler ve sonuç şok ediciydi. Peşin piyatı 1600 TL olan Laptop tamiri için benden 1421 TL K.D.V. DAHİL servis ve parça ücreti istediler. Derhal reddettim ve konuyu Bursa daki özel servislere sordum. Ekran camının en fazla 250 TL ye mal olacağını söylediler. Bunun üzerine Tüketici Hakem Heyetine başvurdum ve bugün sonucu aldım. Tüketici Hakem Heyeti beni haklı bularak ücretsiz onarım ve parça değişikliği hakkımı tescil etti. Şimdi Vatan Bilgisayara Tüketici Hakem Hayetinin kararı ile giderek hakkımı isteyeceğim. Buna rağmen vermezlerse bu karar ile Adliyeye gidip İcrai takibat yapabilecekmişim.
Lenovo alacak arkadaşlar normal garantiye kanmayın ve satın alacağınız mal için satan firmadan yazılı garanti isteyin. Özellikle Vatan Bilgisayar dan. Bana sorunumu çözmemde hiçbir şekilde yardımcı olmadılar. Tüketici Hakem Heyetlerine gitmekten çekinmeyin ve mutlaka hakkınızı arayın. Selamlar.

• Beğen
Tepkiler: farukefeseda
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt