Laptopdaki kasma problemi

Sponsorlu Bağlantılar

kafkef57

Üye
    Konu Sahibi
Laptopdaki kasma problemi
Merhabalar ben yaklaşık 7-8 ay önce acer aspire 571G modelinde bir laptop aldım.aldığım ilk aylarda problem olmadan çoğu oyunu oynayabiliyodum.Fakat son 1,5-2 ayda daha önceden ultra ayarlarda oynadığım oyunları en düşükte zar zor oynar hale geldim.Örnek vermem gerekirse League of Legends'i çok rahat oynayabilirken şimdi 30-40 fps de kasa kasa oynayabiliyorum.

Son silah adlı oyunun pek fazla bir istemcisi olmamasına rağmen takılarak oynayabiliyorum.Oyundayken ki sıcaklık ölçümlerim şu şekilde: CPU:90 Derece

GPU:82 Derece

Sıcaklık değerleri normal mi?Yoksa bu kasmanın sebebi ısı artışı mı?Öyleyse eğer bilgisayarın garantisi mevcut garantiye yollamadan ben neler yapabilirim?

Bu sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler...

Not:Link atmama site izin vermedi bende cpu ile gpu değerlerini yazdım.

Uhops

Uhops

Üye
ısınmadan dolayı kasıyodur. İçi tozlanmış olabilir belki. En iyisi garantiye yollamak.

UpOneTR

UpOneTR

Üye
90 & 82 derece mi? ???

UpOneTR

UpOneTR

Üye
Bence fahrenayttır i derece değil

kafkef57

Üye
    Konu Sahibi
yo derece aradaki farkı biliyorum garantiye yollamadan benim yapabileceğim bişey yokmu

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Bu kadar ısınmayla kasmaz ama sistem düşükse zorlanabilir ısındığında. Bence ekran kartının yeni sürümü çıkmışmı diye bak.

kafkef57

Üye
    Konu Sahibi
daha yeni güncelledim ekran kartını daha önce kasmayan oyunlarda bile kasıyo artık anlamadım bi türlü

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Yeni sürümden sonramı oldu

kafkef57

Üye
    Konu Sahibi
yo aslında bilgisayara clenar adlı programı kurdum kullandım sonra pc kapattığımda açılmadı bende recoveryden windowsu kurdum ozamndan beri böyle

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Bence recoveryden kullanma saf windows yükle recoveryde genelde en kötü versiyon oluyor ve bir sürü gereksiz program sistemi yoruyor.

kafkef57

Üye
    Konu Sahibi
haklısın öyle oluyomuş ama win7 bulamadım home edition var onuda kurmak istemedim

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Ultimate ya da prof yükle. Win 8'de tavsiye ederim

kafkef57

Üye
    Konu Sahibi
Ancak servise yollarsam yüklerler başka türlü ulaşabileceğim bi yol yok o sürümlere

sizce ısıdan değilmidir bu kasma sorunu çünkü gerçekten az istemcili oyunlarda bile kasma yaşadım.son olarak onu soruyum sonradan başka yöntemler arayım.

Takipçi Satın Al

Üst Alt