Laptop Veya Notebook Batarya Takılı İken Veya Değilken Şarjda Kullanmak Zararlı Mıdır

Sponsorlu Bağlantılar

coybarli

Üye
    Konu Sahibi
Laptop Veya Notebook Batarya Takılı İken Veya Değilken Şarjda Kullanmak Zararlı Mıdır
düşünceleriniz nelerdir

racer900rr

Üye
aslında laptop şebekeye bağlıyken bataryasını çıkarın diyorlar ama :) hadi elektrik kesildi haydee gitti güme:):):

--------------- Ekleme ---------------

ben laptopu ilk aldıgimdan beri hep prizde ve batarya takılı kullanıyordum o kadar uyardılar beni yapma diye 1 yıl geçti laptopun bataya ile çalışma süresi 30 dk düştüüüüü 2.5- 3 saatten

arslansem

arslansem

Üye
Bu konuda çeşitli söylemler var.Çok araştırdım ben..Bi kısmı doldur boşalt yap diyor..Bi kısmı direk elektrikle kullan bataryayı çıkar diyor..
Ben elektriğe bağlı kullanıyorum ve batarya içinde..Hiç çıkartmadım bataryayı..Ama 3-4 günde bir bataryayı boşaltıyorum
Fakat bi batarya en fazla max kapasitede 1,5 yıl falan gider.Sonra ömrü kısalır ve kullanım süresi illa ki düşer...
Zaten en iyi batarya en fazla 200 tl..Fazla mesele yapmamak gerek yani :oke:

coybarli

Üye
    Konu Sahibi
yorumlarınız için teşekkürler

arslansem

arslansem

Üye
Rica ederim

ayhanx2000

Üye
Bu konuda çeşitli söylemler var.Çok araştırdım ben..Bi kısmı doldur boşalt yap diyor..Bi kısmı direk elektrikle kullan bataryayı çıkar diyor..
Ben elektriğe bağlı kullanıyorum ve batarya içinde..Hiç çıkartmadım bataryayı..Ama 3-4 günde bir bataryayı boşaltıyorum
Fakat bi batarya en fazla max kapasitede 1,5 yıl falan gider.Sonra ömrü kısalır ve kullanım süresi illa ki düşer...
Zaten en iyi batarya en fazla 200 tl..Fazla mesele yapmamak gerek yani :oke:

arkadaşa katılıyorum sürekli batarya üstünde takılı da iyi değil. aynı şekilde bataryasızda kullanmayı tavsiye etmem. günde bi defa boşalt derim bataryasını.

erdenkst

Üye
Gateway NV-5422U

İŞLEMCİ: Intel Dual Core 2.0 GHz 800 MHz. 1 MB Cache Bellek T4200 İşlemci
RAM: 4 GB DDR2 667 Mhz. (Max.4 GB) Ram
HDD: 250 GB SATA (5400 Rpm) HDD
OPTİK SÜRÜCÜ: DVD-RW Double Layer
EKRAN KARTI: Yeni Nesil Intel 4500MHD Max 1759 MB Ekran Kartı

Gateway M-7356U

İŞLEMCİ: Intel Dual Core 2.0 GHz 800 MHz. 1 MB Cache Bellek T4200 İşlemci
HDD: 320 GB SATA (5400 Rpm) HDD
EKRAN KARTI: Yeni Nesil Intel 4500MHD Max 1759 MB Ekran Kartı

Gateway MD-7818U

İŞLEMCİ: Intel Core 2 Duo 800 MHz. 2.0 GHz. 2 MB Cache Bellek T6400 İşlemci
HDD: 500 GB SATA (5400 Rpm) HDD
EKRAN KARTI: Yeni Nesil Intel 4500MHD Max. 1750 MB Ekran Kartı

Aspire AS5738PG-6306 (DOKUNMATİK EKRAN NOTEBOOK)

İŞLEMCİ: Intel Core 2 Duo 2.2 GHz 800 MHz 2 Mb Cache Bellek T6600 İşlemci
HDD: 320 GB SATA (5400 Rpm) HDD
EKRAN KARTI: ATI Mobility Radeon HD 4570 Max 2280 MB Ekran Kartı

fatih82

fatih82

Üye
bataryayı 3 4 günde bir kullan ben hiç kullanmadığım halde bataryam 2 saatten 1.5 saate düştü kullanım süresi çok fazla kullanmamakta iyi değil

alixkandemir

Üye
Full dolduğunda zaten akımı otomatikman kesiyor batarya ile alakası kalmıyor. Bende HP compaq 7400 modeli var 2saat gidiyor 2005 yılından bu yana bu şekilde kullanılıyor

djoz-

djoz-

Üye
bu konu neredeyse tüm notebook kullanıcılarının aklını kurcalayan bir konu, ve internette konuşulanlar da biribiriyle çelişiyor..
Uzman olmasam da meraklı bir teknisyen olarak piller konusunda bildiğim birkaç hususu sizlere aktarmaya çalışayım..

batarya, pil, akü, vs. konu hangisi olursa olsun ömrü iki şeyle ölçülür..

-üretim anından itibaren geçen süre..
-şarj deşarj sayısı..

ilk olarak şunu unutmamak gerekir ki siz bataryayı henüz bir kerecik dahi kullanmamış olsanız bile üretiminden birkaç yıl sonra ömrü kendiliğinden bitecektir.. notebookunuzu aldığınız ilk gün bataryasını söküp sürekli prizden kullanırsanız da durum aynıdır.. kenara koyduğunuz yepyeni batarya durduğu yerde çöpe dönüşür..

şarj-deşarj sayısı yanlış hatırlamıyorsam lityum iyon piller için 500 - 600 civarıydı.. yani her gün şarj edilip gün içinde kullanılan bir bataryanın ömrü 2 yılı bulmayacaktır.. o yüzden pili sadece priz bulamadığınız ortamlarda kullanınız..

Notebookunuz piliniz dolduğunda şarjı keser, o yüzden dolu pili çıkarmadan elektrikle çalışabilirsiniz, zararı olmaz..

Pilinizin seviyesini % 10-15'in altına düşürmeyin.. Eski ni-mh pillerin sağlıklı kalması için önce sıfıra kadar bitirilip sonra şarj edilirdi ama lityum iyon pillerde fazla deşarj zararlıdır..

pilinizi serin tutmaya çalışın, aşırı ısınan cihazınız pili de ısıtacaktır, cihazınızı serinletmenin yollarını bulmalısınız.. Ama dikkat, sakın pili söküp buzdolabına koymaya da kalkmayın..

tüm bunları eksiksiz uygulasanız dahi pilinizin ömrü er geç bitecektir.. Pillerin "dayanıklı tüketim malı" değil bir "sarf malzemesi" olduğu gerçeğini unutmayın..

SebastianGio

SebastianGio

Üye
bu konu neredeyse tüm notebook kullanıcılarının aklını kurcalayan bir konu, ve internette konuşulanlar da biribiriyle çelişiyor..
Uzman olmasam da meraklı bir teknisyen olarak piller konusunda bildiğim birkaç hususu sizlere aktarmaya çalışayım..

batarya, pil, akü, vs. konu hangisi olursa olsun ömrü iki şeyle ölçülür..

-üretim anından itibaren geçen süre..
-şarj deşarj sayısı..

ilk olarak şunu unutmamak gerekir ki siz bataryayı henüz bir kerecik dahi kullanmamış olsanız bile üretiminden birkaç yıl sonra ömrü kendiliğinden bitecektir.. notebookunuzu aldığınız ilk gün bataryasını söküp sürekli prizden kullanırsanız da durum aynıdır.. kenara koyduğunuz yepyeni batarya durduğu yerde çöpe dönüşür..

şarj-deşarj sayısı yanlış hatırlamıyorsam lityum iyon piller için 500 - 600 civarıydı.. yani her gün şarj edilip gün içinde kullanılan bir bataryanın ömrü 2 yılı bulmayacaktır.. o yüzden pili sadece priz bulamadığınız ortamlarda kullanınız..

Notebookunuz piliniz dolduğunda şarjı keser, o yüzden dolu pili çıkarmadan elektrikle çalışabilirsiniz, zararı olmaz..

Pilinizin seviyesini % 10-15'in altına düşürmeyin.. Eski ni-mh pillerin sağlıklı kalması için önce sıfıra kadar bitirilip sonra şarj edilirdi ama lityum iyon pillerde fazla deşarj zararlıdır..

pilinizi serin tutmaya çalışın, aşırı ısınan cihazınız pili de ısıtacaktır, cihazınızı serinletmenin yollarını bulmalısınız.. Ama dikkat, sakın pili söküp buzdolabına koymaya da kalkmayın..

tüm bunları eksiksiz uygulasanız dahi pilinizin ömrü er geç bitecektir.. Pillerin "dayanıklı tüketim malı" değil bir "sarf malzemesi" olduğu gerçeğini unutmayın..

Sölediklerini yeni laptop umda çok yardımcı olacak teşekkürler

cuneytt1

cuneytt1

Üye
pili söküp buzdolabına koymayın derken:ehe:ehe:ehe

Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
öncelıkle tecrübelerıme dayanarak kesinlikle laptop almayın dıyorum

hadı aldınız yaptınız bır hata hp sakın almayın..marka gözüksede at çöpe o derece:nono:

hp de aldınız yada baska marka yapcak bırsey yok

gelelım bataryaya..bu 2.bataryam 6 adaptörüm...

basta bataryam dayanmadıgı ıcın fişte kalıyordu genelde ,yanı hem adaptör hem batarya

baktım adaptöre daha bır yüklenıyor bumm:ehe

önce bataryayı değiştim yenısını aldım..sımdı günde birkac kez bosaltıyorum..

adaptör fişte olunca cıkarıyorum adaptör cok ısındıgında bataryayı takıyorum..

ıkısını de dönüşümlü sogutuyorum..benım bataryada 1bucuk saat 1 saat civarında dayanıyor:sarıl:

OğuzcanAbi

Üye
bişi olmaz bence

Üst Alt