Laptop Tavsiyesi (1500TL - 2500TL)

Sponsorlu Bağlantılar

Preloader

Preloader

Üye
    Konu Sahibi
asus modelini ben kulaniyorum. oyun oynarken bir sogutucu almaniz iyi olur. crysis2 oynarken aida programi 80dereceyi gordu. hava mazgallari biraz kucuk, gta5 gibi ram isteye oyun oynicaksaniz almalisiniz, ama bulabilirseniz 8gb takili alin. ben kendim taktigimda oyunda alt+tab yapinca mavi ekran aliyorum windowsda, ekran kartini belleginin 4gb olmasina dikkat edin. gta5 max ayarda 10-15 fps veriyor. bilgisayara ssd taktiginizda bilgisayar 3-4 snde hazir oluyor. pili 3-4 saat kadar dayaniyor. pilde koruma ozelligi var surekli fisde birakabilirsiniz. klavye bilgisayarin icine gomulu bir sey dokmemeye dikkat edin. tuslar biraz sert(ses konusunda) ama zamanla yumusar diye umuyorum, hoparlorler klavyenin altinda yani klavyeden ses geliyor hoparlor aramayin dogru ayarlarla sesi gayet guzel, kendi ses programi idare eder, profesyonel calismak isterseniz bir ek program sart. baska takildiginiz yer varsa yardimci olabilirim

intel ekran karti 2 gb degil bios en fazla 512MB ye kadar destekliyor bilginiz olsun bios uzerinden ataniyor, ramden atanan kadar gidiyor.

Sanırım Monster almak daha mantıklı asus da beni yarı yolda bırakmaz aslında ama o çok daha cazip duruyor :) ama bu ram konusu can sıkıcı bi durum gibi sanırım tamı tamına uyumlu bir ram bulmak gerekiyor

E5603 ile uygulamasından gönderildi.

• Beğen
Tepkiler: exp_l0it

-_SEFA_-

-_SEFA_-

Üye
Sanırım Monster almak daha mantıklı asus da beni yarı yolda bırakmaz aslında ama o çok daha cazip duruyor :) ama bu ram konusu can sıkıcı bi durum gibi sanırım tamı tamına uyumlu bir ram bulmak gerekiyor

dostum iki cihazı da kullanmış biri olarak söylüyorum monsterda ısınma daha fazla. ha şöyle dışardan bakınca evet monster daha mantıklı duruyor. ancak asus un ice cool teknolojisi monster ın soğutma sisteminden iyi. kasa olarak da bence asus daha estetik duruyor. tabii göreceli bir kavram...

exp_l0it

exp_l0it

Üye
yazdığım şeyle alakasını anlamadım ama :bilmm
yok verdigin linkte intel ekran karti 2gb olarak gosterilmis. bu yanlis bir bilgi..

ben kingston kullandim, oyun oynicagim zaman cikariyorum rami :ehe
genelde oyun oynamiyorum zaten VM ile calisiyorum linux uzerinde..

Preloader

Preloader

Üye
    Konu Sahibi
dostum iki cihazı da kullanmış biri olarak söylüyorum monsterda ısınma daha fazla. ha şöyle dışardan bakınca evet monster daha mantıklı duruyor. ancak asus un ice cool teknolojisi monster ın soğutma sisteminden iyi. kasa olarak da bence asus daha estetik duruyor. tabii göreceli bir kavram...
Ya kararsız kaldım işte ama monster cazip geliyor :)

-_SEFA_-

-_SEFA_-

Üye
Ya kararsız kaldım işte ama monster cazip geliyor :)

Sana kalmis tabii. Ancak bir cihazın ömrünü cihazin islemcisi ve ekrankarti belirler. Sicaklik degerlerini aşmadigin surece bilgisayari uzun yillar kullanabilirsin. Sıcaklık degerini aştığında o anda bile yanabilir...

romedon

romedon

Üye
abra a 5 i ben kullanıyorum memnun olursun kesinlikle

• Beğen
Tepkiler: Preloader
Preloader

Preloader

Üye
    Konu Sahibi
abra a 5 i ben kullanıyorum memnun olursun kesinlikle
Pil nasıl gidiyor acaba? Yani ortalama kaç saat civarı bir kullanım ömrü sunuyor? :)

0MG90

0MG90

Üye
Pilini internet harici kullanma yoksa ömrünü baya azaltırsın :)

• Beğen
romedon

romedon

Üye
pili fazla gitmiyor ya aslında ben hep şarjda kullanıyorum.Pilden çıakrınca performans düşüyor oyunlar kasıyor. Hep pilde benim

Preloader

Preloader

Üye
    Konu Sahibi
pili fazla gitmiyor ya aslında ben hep şarjda kullanıyorum.Pilden çıakrınca performans düşüyor oyunlar kasıyor. Hep pilde benim
Ya arkadaşlar da cihaz fişteyken bataryayı çıkar öyle oyna falan dediler batarya ömrü uzar falan dediler de cihaza zarar vermeyelim :D

0MG90

0MG90

Üye
Ya arkadaşlar da cihaz fişteyken bataryayı çıkar öyle oyna falan dediler batarya ömrü uzar falan dediler de cihaza zarar vermeyelim :D

Alakası yok. Fişe takılı kullandığında gücünü prizden alır batarya kullanılmaz. Çıkarmana gerek yok.

D6503 cihazımdan gönderildi

• Beğen
exp_l0it

exp_l0it

Üye
performans ayarlarini kontrol et

yeni bilgisayarlarda koruma var belli seviyelerde sarj vermiyo pile. bende pil %95 uzerindeyse elentrik vermiyo mesela

• Beğen
romedon

romedon

Üye
performans ayarlarini kontrol et

yeni bilgisayarlarda koruma var belli seviyelerde sarj vermiyo pile. bende pil %95 uzerindeyse elentrik vermiyo mesela
performans ayarları her modda en yüksekte fakat yine de oyunalrda kasıyor takınca canavar oluyor anlayamadım

exp_l0it

exp_l0it

Üye
performans ayarları her modda en yüksekte fakat yine de oyunalrda kasıyor takınca canavar oluyor anlayamadım
ekran karti ayarlari hatalidir belki.. pilde performans prizde kalite moduna aliyor olabilir

• Beğen
exp_l0it

exp_l0it

Üye
anlayamadım valla

benim arkadasin laptopda da aynis sorun vardi. ekran karti ayari pilde iken performansda yani cok fazla grafiksel zorlama yapmayan ayarda idi, prizde ise kalite yani gorseli guzellestirip karti yoran grafigi zorlayan ayarda idi. duzeltince sorun cozuldu. ekran karti ayarlarini bir kontrol et bu konuda.

turkishield

turkishield

Üye
hepsini kullanan biri olarak söylüyorum monster ve msidan kaçabildiğin kadar uzağa git. msi ge60 apache 2qd modelini kullandım i5 ve gtx 950 ekran kartı vardı..dışarıdan bakınca doyurucu özellikleri gibi görünüyor değil mi ? ama öyle değil kardeşim. özellikler insanın iştahını kabartsa da msi ve monster bilgisayar boşta olduğu zaman bile fan sesi gürültülü çalışıyor. hani gece odanda oturup notebook kucağına alıp nette gezemezsin. fan sesi kulaklarını tırmalar odaklanamazsın. bu özellik yüzünden bilgisayarı sattım geçenlerde. bilgisayar bozuk fan temiz değil miydi falan muhabbetine girmeyin hiç. kronik bir msi ve monster sorunu artık bu. bilgisayar boşta iken bile fan sesi sanki oyun oynuyormuş gibi yüksek..hele oyun oynarken ki fan sesinden hiç söz etmeyim.makineyi oyunu kapat diye bağırıyor resmen..şimdi asus g550jk aldım kafam kulağım rahat..böyle bir makine daha üretilmemiştir heralde macten sonra :) yazdığım modele netten bir bak..aklında en ufak bir soru işareti olmasın asus alırken..yine geçenlerde bu senşn yazdığın modeli aldırdım enişteme de..asus x550jx..adam duacım şuanda.saatlerce oyun oynuyorum bilgisayar ısınmıyor bile diyor adam..oynadığı oyun blackshot...velhasıl kelam bu kardeşini dinle git bir tane asus al dediğin model gayet sağlam bir model..3000 yaparsan n550jk yada g550jk ikinci el bulabilirsin garantili..bu yazdığım iki modelin sadece renkleri farklı. biri iş için(n550jk gümüş bir renkte) diğeri oyun için(g550jk mükemmel bir siyah ve kırmızı uyumu)

• Beğen
Tepkiler: sfgnrl
Preloader

Preloader

Üye
    Konu Sahibi
hepsini kullanan biri olarak söylüyorum monster ve msidan kaçabildiğin kadar uzağa git. msi ge60 apache 2qd modelini kullandım i5 ve gtx 950 ekran kartı vardı..dışarıdan bakınca doyurucu özellikleri gibi görünüyor değil mi ? ama öyle değil kardeşim. özellikler insanın iştahını kabartsa da msi ve monster bilgisayar boşta olduğu zaman bile fan sesi gürültülü çalışıyor. hani gece odanda oturup notebook kucağına alıp nette gezemezsin. fan sesi kulaklarını tırmalar odaklanamazsın. bu özellik yüzünden bilgisayarı sattım geçenlerde. bilgisayar bozuk fan temiz değil miydi falan muhabbetine girmeyin hiç. kronik bir msi ve monster sorunu artık bu. bilgisayar boşta iken bile fan sesi sanki oyun oynuyormuş gibi yüksek..hele oyun oynarken ki fan sesinden hiç söz etmeyim.makineyi oyunu kapat diye bağırıyor resmen..şimdi asus g550jk aldım kafam kulağım rahat..böyle bir makine daha üretilmemiştir heralde macten sonra :) yazdığım modele netten bir bak..aklında en ufak bir soru işareti olmasın asus alırken..yine geçenlerde bu senşn yazdığın modeli aldırdım enişteme de..asus x550jx..adam duacım şuanda.saatlerce oyun oynuyorum bilgisayar ısınmıyor bile diyor adam..oynadığı oyun blackshot...velhasıl kelam bu kardeşini dinle git bir tane asus al dediğin model gayet sağlam bir model..3000 yaparsan n550jk yada g550jk ikinci el bulabilirsin garantili..bu yazdığım iki modelin sadece renkleri farklı. biri iş için(n550jk gümüş bir renkte) diğeri oyun için(g550jk mükemmel bir siyah ve kırmızı uyumu)

Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim :) cihazı bugün sipariş ettim aslında, fan sesinin çok sorun olmayacağını düşünüyorum ama bilemedim artık duruma göre laptop soğutucu falan alırız artık :) gerçi onlara da gereksiz diyorlar ama bakalım hayırlısı :tebessüm:

turkishield

turkishield

Üye
Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim :) cihazı bugün sipariş ettim aslında, fan sesinin çok sorun olmayacağını düşünüyorum ama bilemedim artık duruma göre laptop soğutucu falan alırız artık :) gerçi onlara da gereksiz diyorlar ama bakalım hayırlısı :tebessüm:
Allah pişman etmesin :)

Son düzenleme:
  • Beğen

Üst Alt