Laptop Performans Düşüklüğü

Sponsorlu Bağlantılar

R.Carlos58

R.Carlos58

Üye
    Konu Sahibi
Laptop Performans Düşüklüğü
Arkadaşlar bilgisayarı 8 ay önce aldım.4 ay önce de format atmıstım. Benim bilgisayarımda 11 tane oyun yüklü ve 15 e yakın mühendislik programları var(matlab isis ares vb). Geçtiğimiz ay bilgisayarımı kadiköydeki Monster teknik servisinde temizlettirdim ama laptop suanda daha fazla ısınıyor gibi ve performans düşüklüğü var gibi. Suanda İstanbula gitmem imkansız Sivas'ta laptopu tekrar temizletsem mi yada teknik servise geri mi göndersem. Ayrıca Sivas'ta bi bilgisayarcıya sordum 60 tl ye özel sprey ile fan temizliği macun yenilenmesi vb yaparım dedi pahalı değil mi ?
Monster abra a7 v3.1
Msi Afterburner ile kendi gözlemlerim-
Laptop'un turbo fanı açık iken GTA 5 nvidia experience ile optimize edip oyuna giriyorum. Gpu kullanımı %98 falan iken gpu 70 derece civarı işlemci 85 90 derece arasında değişiyor fps ise 59 65 arası değişiyor.
Eğer Güç planlarından kendim ayarladıgım güç planını seçersem Maksimum işlemci gücü %75 iken 75 derece oluyor işlemci gpu ise 65 derece civarında. fps ise 50 fps civarında değişiyor.

mrzstyl

mrzstyl

Üye
pc'ye bi virüs taraması yapın belki bilgisayarın işlemcisini zorlayan abuk subuk programlar yüklüdür benim lenovo z510 da geçen gün oyunları programları felan kastırıyodu sonra bi baktım bilgisayarda garip uygulamalar yüklüydü sildim ve bi virüs taraması yaptım tekrar düzeldi ;)

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Bilgisayarın performansını etkileyen bir çok etken vardır.
1- HD'nin aşırı derecede dolu olması.
2- RAM oranının düşük olması ve ihtiyacı karşılamayacak duruma gelmesi.
3- Kullanım anında bir çok proğramın veya web sayfasının açık bulunması, kullanılanların da işiniz olmasa bile açık bırakılması.
4- Bilgisayar da her şeyi kayıt altına alan REGEDIT isimli dosyanın aşırı derecede şişmesi, uninstall yapılan uygulamalarda bile iz bırakması.
5- Aynı anda bir çok uygulamanın aktif olarak çalışıyor olması.
6- Aynı anda iki virüs proğramının çalışıyor olması.
7- Kullanılan virüs proğramının aşırı derecede sistem kaynaklarını kullanması.
8- Son zamanlarda yüklediğin bir proğramın sorunlu olması( ki bunu da düşünen)
Vesaire Vesaire..
Arada sırada teknik servise götürürek gereksiz dosyaların temizlenmesi gibi işlemler geçici çözümlerdir , bunların size uzun vadede faydası olmaz.
Bilgisayara fiziki bakım yaptırmak elbette faydalıdır. Örneğin tozunu almak, bazı gereken yerlere macun sürmek, aşırı toz birikintilerini temizlemek gibi.. ki bunları siz de yapabilirsiniz.
Bilgisayarın performansı düşük gibi diye yazdığınıza göre bundan siz de tam emin değilsiniz.
Performansının düşük olduğunu söyleyebilmeniz için aşırı kasılma olmalı ve bunu hissetmelisiniz, ya da daha önceden sizin elinizde bazı performans rakamlarının olması lazım ki bir sonuca varabilesiniz.
Eğer illaki sorun var ve bir çare arıyor iseniz, Bu durumun iyi anlaşılabilmesi için işinin ehli bir teknik servise götürüp test etttirseniz iyi olur.

R.Carlos58

R.Carlos58

Üye
    Konu Sahibi
Bilgisayarın performansını etkileyen bir çok etken vardır.
1- HD'nin aşırı derecede dolu olması.
2- RAM oranının düşük olması ve ihtiyacı karşılamayacak duruma gelmesi.
3- Kullanım anında bir çok proğramın veya web sayfasının açık bulunması, kullanılanların da işiniz olmasa bile açık bırakılması.
4- Bilgisayar da her şeyi kayıt altına alan REGEDIT isimli dosyanın aşırı derecede şişmesi, uninstall yapılan uygulamalarda bile iz bırakması.
5- Aynı anda bir çok uygulamanın aktif olarak çalışıyor olması.
6- Aynı anda iki virüs proğramının çalışıyor olması.
7- Kullanılan virüs proğramının aşırı derecede sistem kaynaklarını kullanması.
8- Son zamanlarda yüklediğin bir proğramın sorunlu olması( ki bunu da düşünen)
Vesaire Vesaire..
Arada sırada teknik servise götürürek gereksiz dosyaların temizlenmesi gibi işlemler geçici çözümlerdir , bunların size uzun vadede faydası olmaz.
Bilgisayara fiziki bakım yaptırmak elbette faydalıdır. Örneğin tozunu almak, bazı gereken yerlere macun sürmek, aşırı toz birikintilerini temizlemek gibi.. ki bunları siz de yapabilirsiniz.
Bilgisayarın performansı düşük gibi diye yazdığınıza göre bundan siz de tam emin değilsiniz.
Performansının düşük olduğunu söyleyebilmeniz için aşırı kasılma olmalı ve bunu hissetmelisiniz, ya da daha önceden sizin elinizde bazı performans rakamlarının olması lazım ki bir sonuca varabilesiniz.
Eğer illaki sorun var ve bir çare arıyor iseniz, Bu durumun iyi anlaşılabilmesi için işinin ehli bir teknik servise götürüp test etttirseniz iyi olur.
hocam aslında biraz fazla ısınıyor yani asıl sıkıntım bu. birde lol de fps düşüyor . neyse w10 çıksında format atıcam artık temizce.
suan pc de sadece autocad ve chrome açık 60 derece işlemci sıcaklıgı var normal mi sizce

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
hocam aslında biraz fazla ısınıyor yani asıl sıkıntım bu. birde lol de fps düşüyor . neyse w10 çıksında format atıcam artık temizce.
suan pc de sadece autocad ve chrome açık 60 derece işlemci sıcaklıgı var normal mi sizce
Biraz üzeri riskli, en dikkat edilecek şeylerden birisi ekran kartlarıyla ilgili sıcaklıktır..
Bu ayın 29 unda Windows 10 yüklenmeye başlayacağına göre sizin de dediğiniz gibi onu bekleyiniz..
ve sonra da yükleme işlemi bittikten sonraki duruma göre hareket edersiniz.
Bu arada da belli aralıklarla sıcaklık durumunu kontrol etmenizde fayda var..
Sıcaklığa ortamdan oluşan tozlarında neden olma durumu mümkün.. o yüzden de kasayı servise götürerek komprosorle sadece toz temizleme işlemi yaptırmanızda fayda var..

Birde NoteBook'un çalışırken bulunduğu yer önemli..
Eşyaların, özellikle altındaki havalandırmayı etkileyecek şekildeki eşyaların üzerini koymayın..
Alt kısmının hava alacak şekilde olması lazım.. özellikle yan kısımları..

R.Carlos58

R.Carlos58

Üye
    Konu Sahibi
Biraz üzeri riskli, en dikkat edilecek şeylerden birisi ekran kartlarıyla ilgili sıcaklıktır..
Bu ayın 29 unda Windows 10 yüklenmeye başlayacağına göre sizin de dediğiniz gibi onu bekleyiniz..
ve sonra da yükleme işlemi bittikten sonraki duruma göre hareket edersiniz.
Bu arada da belli aralıklarla sıcaklık durumunu kontrol etmenizde fayda var..
Sıcaklığa ortamdan oluşan tozlarında neden olma durumu mümkün.. o yüzden de kasayı servise götürerek komprosorle sadece toz temizleme işlemi yaptırmanızda fayda var..

Birde NoteBook'un çalışırken bulunduğu yer önemli..
Eşyaların, özellikle altındaki havalandırmayı etkileyecek şekildeki eşyaların üzerini koymayın..
Alt kısmının hava alacak şekilde olması lazım.. özellikle yan kısımları..
teşekkür ettim saolun

Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
Arkadaşlar bilgisayarı 8 ay önce aldım.4 ay önce de format atmıstım. Benim bilgisayarımda 11 tane oyun yüklü ve 15 e yakın mühendislik programları var(matlab isis ares vb). Geçtiğimiz ay bilgisayarımı kadiköydeki Monster teknik servisinde temizlettirdim ama laptop suanda daha fazla ısınıyor gibi ve performans düşüklüğü var gibi. Suanda İstanbula gitmem imkansız Sivas'ta laptopu tekrar temizletsem mi yada teknik servise geri mi göndersem. Ayrıca Sivas'ta bi bilgisayarcıya sordum 60 tl ye özel sprey ile fan temizliği macun yenilenmesi vb yaparım dedi pahalı değil mi ?
Monster abra a7 v3.1
Msi Afterburner ile kendi gözlemlerim-
Laptop'un turbo fanı açık iken GTA 5 nvidia experience ile optimize edip oyuna giriyorum. Gpu kullanımı %98 falan iken gpu 70 derece civarı işlemci 85 90 derece arasında değişiyor fps ise 59 65 arası değişiyor.
Eğer Güç planlarından kendim ayarladıgım güç planını seçersem Maksimum işlemci gücü %75 iken 75 derece oluyor işlemci gpu ise 65 derece civarında. fps ise 50 fps civarında değişiyor.

Satin alirken ssd taktirdin mi? Taktirmadiysan siddetle tavsiye ederim. Konfigurasyonun guzel ve ssd ile hakkini vererek kullanabilirsin. Ki 2xmSata destegi var, raid 0 ile tadindan yenmez. Gelelim termal problemlerine; cevrende isinin ehli bir kisiyle bu sorunu kaliteli termal macunla rahatlikla 10-15 derece asagi cekebilirsin. Ayrica notebooklara ozel uretilen ramlar ve bazi anakart bilesenlerine uygulayabilecegin heatsinkler var. Bunlarlada ekstra termal kazanimlar elde edebilirsin.

• Beğen
Tepkiler: bozkirdangelen

MaxipmaN

Üye
Hdd sıcaklığına bak internette gezerken 44 oluyor benim ki fakat, arka planda islemci ve hdd kullandıran sinir bozuzu belirsiz sistem islevleri yapılırken 50 oluyor ve chrome acamaz hale geliyor neredeyse

Takipçi Satın Al

Üst Alt