LAPTOP İÇİN YENİ HARDDİSK ALACAĞIM YARDIMCI OLUR MUSUNUZ

Sponsorlu Bağlantılar

seyyid70

Üye
Eyvallah herkese teşekkürler peki bilgisayarın sata3 destekleyip desteklemediğini nasıl anlarım

kafan rahat etsin

Bu programi indir kur ve bak bakalim 2 mi 3 mu yaziyo

BomberMAn TR01

BomberMAn TR01

Üye
Kardeşim öncelikle geçmiş olsun. Burada herkes birşeyler demiş bende hepsini okudum. Çoğu yararlı bilgiler. Bu forumdakilerin hepsinden Allah razı olsun çok yardımcı oluyorlar. Nacizane ben de fikrimi sana sunmak isterim. Uzun zamandır SSD kullanıcısı olarak çevremdeki bilgisayarın yavaşlığından yakınan herkese şiddetle SSD almasını söylerim hep. Hatta bazılarına kendim alıp taktım. Senin PC özellikleri fena değil. Sana da tavsiye ediyorum. Eğer film depolaması falan yapmıyorsan 128GB SSD sana yeter de artar. Eğer depolama yapacağım diyorsan farklı alternatifleri var onları da anlatırım. Şimdi gelelim teknik konulara. Normal bir HDD 5400rpm saniyede yaklaşık 30mb yazma ve 70mb okuma hızına sahiptir. 7200rpm 40mb yazma 100 mb okuma hızına sahiptir. SSD ise saniyede yaklaşık 400mb yazma 500mb okuma hızına sahiptir. Fakat burada önemli olan şey SATA bağlantılarıdır. Sata3 6Gbit/sn yani saniyede 600mb veri aktarımına olanak sağlar. Sata2 ise 3Gbit/sn yani saniyede 300mb veri aktarabilir. Sata2'de SSD'den tam performans alamasan da iki durumda da SSD kullanmak mantıklıdır. Tek sorun fiyatı biraz yüksek. Performans farkını videolarda görmüşsündür.

Depolama sorunu da iki türlü çözebilirsin. Birinci bilgisayarından çıkaracağın harddiski harici disk olarak kullanmak. Bunun için bir tane de harici HDD kutusu almalısın. İkincisi ise kutu yerine DVD sürücüsünün olduğu yere takılabilen aparatlar var. DVD sürücünü kullanmıyorsan çıkardığın HDD'yi de oraya takabilirsin. Bu arada bu diskler 2.5 inç. Ben 3.5inç disk kullanan laptop görmedim daha.

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 2526643 ve seyyid70
TheNightMare.

TheNightMare.

Üye
SSD (Solid State Drive) Alin Daha Performanslı uzun ömürlü bir Hayatınız olsun :oke:

Silinen Üye 2526643

Silinen Üye 2526643

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Tüh :) Sata 2'ymiş
Daha doğrusu şimdiki harddisk sata 2 bilgisayar 3 ü destekler mi acaba nasıl öğrenirim

franklinda

franklinda

Üye
Ürününüz ssd destekliyor ssd size hız verecektir sistem belleğinizide 8gb ye kadar yükseltebilirsiniz buda katkı sağlayacaktır harici ekran kartı mevcut ama belleği az sistem belleğinden kullanıyor 8gb sistem belleğinin faydasıda olacaktır size :)

Silinen Üye 2526643

Silinen Üye 2526643

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Verdikleriniz sata3 ama sıkıntı çıkar mı
Bu arada ben bu kadar arıyorum da bu geç açılma hard disktendir değil mi :) harddiskte taramıştım bad sector vardı
Bir soru daha , 7200 rpmnin herhangi bir sıkıntısı olur mu ?

MaxipmaN

Üye
sata 3 takarsan sata2 hızında çalışmaya devam eder benim bildiğim, net yorum gelmezse internetten de araştırırsın.

franklinda

franklinda

Üye
Sata 2 girişe takarsınız geriye dönük uyumludur laptopun ssd desteği olduğu söyleniyor sorun olmayacaktır :)

Silinen Üye 2526643

Silinen Üye 2526643

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
HDD almaya karar verdim . Hepinize teşekkür ederim yine de
Peki SSHD yazanlar var o nedir?

PalmerTech

PalmerTech

Üye
dizüstüler için 2.5'luk alacaksınız. HDD alacaksanız 7200 rpm alın. SSD'de fiyatı uygun olanı :oke:

SSHD'lerde bir nand flash ssd bölümü var. Hibrit kısacası. Değer mi, bence değmez almaya fiyatı uygun olmadıkça.

Silinen Üye 2526643

Silinen Üye 2526643

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Bu HDD yi rahatça değiştirip de kullanabilir miyim , oyunlarda falan yavaşlık olur mu yani sistem rahat çalışır mı

-----------

Bu iki hard disk arasındaki fark ne ki fiyat farkı var markası için mi

Çok yazdım ama bunu alacağım herhalde uygun mudur

PalmerTech

PalmerTech

Üye
seagate iyi bir marka, fiyat farklarına takılmayın uygun olanı alın.

Silinen Üye 2526643

Silinen Üye 2526643

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
seagate iyi bir marka, fiyat farklarına takılmayın uygun olanı alın.
Yazdığım linklere bakar mısınız son attığıma özellikle
Şu linkteki ikisinden birini alacağım ama farklarını anlayamadım hangisi daha iyidir ? Laptobumla uyumsuz olan var mı içinde ?

MaxipmaN

Üye
5400rpm 64mb yerine 7200rpm 32mb daha guzel olur. Tavsiye edecegim marka seagate.

Silinen Üye 2526643

Silinen Üye 2526643

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Biri o attığım linke baksa , 240 lira biri 207 lira başka biri ama farkları ne anlamadım ikisi de 7200 RPM 42mb 500gb

OzgurSMO

OzgurSMO

Üye
İkiside aynı özelliklere sahip. Fİyat farkı marka kaynaklı . O da tüketici ve satıcının markaya bakış açısından kaynaklanıyor.
Benim şahsi fikrim WD yönündedir. 10 yıllık hdd var ama hala tıkır tıkır çalışıyor. Seagate Kötü markadır demiyorum.
Bana göre ;
1 - WD
2 - Seagate

Silinen Üye 2526643

Silinen Üye 2526643

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
diğer arkadaşlar siz ne düşünüyorsunuz
Hemen cevap verebilir misiniz 2'den önce sipariş vereceğim de
Neyse zaten Seagate mağazadan almaymı zaten teşekkürler yine de

MaxipmaN

Üye
seagateyi bilmiyorum da wdnin blue, black diye modelleri var ona göre fiyatı değişir.

franklinda

franklinda

Üye
Bir ssd nin farkını kullanmadan anlayamazsınız :)

bilisimler

bilisimler

Üye
Ben hdd den ssd ye döndüm arada çok fark var sistem yağ gibi akıyor bence artık şu zamandan sonra ssd almanızda fayda var düşüncesindeyim. :10numara:

Üst Alt