Kürtçe bilen 30-40 yıl işsiz kalmayacak

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Yorum yapan herkes haklı bu konuda öncelikle bu bilinsin.Egitim hakkı temel haklardandır kimse bu hakkı sınırlayamaz yok sayamaz.
Aynı sekilde egitim için bir dil dayatması da yapamaz yani Türkçe.
Amma velakin bu hak aramaların bu dönemlerde meydana çıkması son derece manidardır.Bölücü amaç ap açık ortadadır.
Kürt halkına bu dil konusunda amiyane tabirle gaz verildigi açıktır.Pkk'nın egitimi düsünme gibi bi durumu söz konusu olabilir mi.
Yada pkk'yı destekleyen sürüsüyle devletin,Türkiye insanının,kürt halkının egitim alması umrunda olabilir mi?
Tabiki hayır aksine bunu engellemeye calısır.Simdi kürtler bunu ister yakında lazları da fiseklemeye çalısırlar yayılma politikalarında zaten dogu karadeniz en büyük hedefler sonra ortalara dogru sonra batı.Yani amaçları kürtlerin egitimi degil.
İstemeden güzel bi konuya parmak basmıs olabilirler ama bu istegin arkası kesinlikle dil birligini bozmak.Dogusuyla,batısıyla,kuzeyiyle güneyile iç anadolusuyla bu ülkede bi kültür alısverisi var bi anlasma durumu söz konusu ama diller farklı olursa bu alısveris biter bütünlük bozulur bunu da unutmamak lazım.
Simdilik bi sıkıntı yok gibi herkesin hakkıdır egitim insallah yararlı da bi karar olur ama fişlemeler devam ederse bütünlük bozulur.Dil,din,vatan bunlara herkes saldırmaya çalısıyor bi taraftan,oyuna gelmeyelim.

• Beğen
Tepkiler: Amaru Shady

greenmile

greenmile

Üye
Ne yani seni anlamadım tam olarak Türkçe'nin de mi okutulmasına karşısın? yada başka bir deyişle seçmeli ders mi olsun diyorsun dostum?

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Ne yani seni anlamadım tam olarak Türkçe'nin de mi okutulmasına karşısın?

Hayır ne alaka.
Kürtlere Türkçe egitim verilmesini diyorum.Yani anadili Türkçe degil kürtçe ama egitim Türkçe.

• Beğen
HaqperesT

HaqperesT

Üye
Bence meclis bir araştırma yapıp doğuda yapılıp batıda yapılmayan yemekleri de yasaklasın. Farklı yemek farklı bünye demek farklı bünye farklı düşünce demek buda bölünmeye götürür alimallah.
Pes yani söz konusu kendi diliniz olunca festivaller olimpiyatlar düzenlensin ama elalem seçmeli bile öğrenmesin. İşte budur ayrımcılığın daniskası.

- - - Eklendi - - -

beyler benim hislerim biraz kuvvetliyse aramizda teroristler var

Pkk teröristtir ancak dilini isteyen kürtler terörist değildir. Sen suçladın diye kimse terörist olmaz

• Beğen
greenmile

greenmile

Üye
Bence meclis bir araştırma yapıp doğuda yapılıp batıda yapılmayan yemekleri de yasaklasın. Farklı yemek farklı bünye demek farklı bünye farklı düşünce demek buda bölünmeye götürür alimallah.
Pes yani söz konusu kendi diliniz olunca festivaller olimpiyatlar düzenlensin ama elalem seçmeli bile öğrenmesin. İşte budur ayrımcılığın daniskası.

- - - Eklendi - - -

Pkk teröristtir ancak dilini isteyen kürtler terörist değildir. Sen suçladın diye kimse terörist olmaz

kendi diliniz ne demek yahu senin resmi dilin Türkçe değil mi? Seçmeli ders olarak tüm yerel diller okutulabilir ama sadece kürtçeye böyle bir ayrım yapılması yanlış.

lgkg300

lgkg300

Üye
ya lazlar cerkezler romanlar niye istemiyor o zaman bana bunu soyleyin onlarinda kendi konustuklari dili var niye onlar haksizliga ugramiyoz demiyolar kürtler lazdan cerkezden dahami eski bizim topraklarimizda ermenin ulan neyse ya kime anlatiyozki simdi fasist ilan ediliriz 9 koyden kovuluruz simdi anasini satayim ya

laz diye bir millet var mi ki dili olsun laz dediğimiz insanlar da Türk

_RYUK_

_RYUK_

Üye
kardeş ben bir kurt olmama rağmen ben bu kurtçe ders olayına karşıyım.çok gereksiz.bu ülkede yaşıyorsak bu ülkenin dilini konuşaçagiz.

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Lazlar bir etniktir ve yerel bir dil varsa onlarında bu konuda hakları var.Sorun millet sorunu mu yoksa dil sorunu mu?
Millet sorunu olarak bakarsak yandık azınlıklar da var bu ülkede
:nono:

By_GaBLiN

By_GaBLiN

Üye
TÜRKÇE Gibi Dil Mi Var Okunduğu Gibi Yazılıyor, Yazıldığı Gibi Okunuyor. Neyin Peşindelerse

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye

laz diye bir millet var mi ki dili olsun laz dediğimiz insanlar da Türk

Lazların da kendi dilleri vardır. Oranın ağzından bahsetmiyorum, Türkçe gibi Lazca da vardır. Mesela ma ben, si sen demektir. :oke:

ersinbakar

ersinbakar

Üye
Kurtce ingilizcr gibi olacak :-) yazik

HaqperesT

HaqperesT

Üye
kardeş ben bir kurt olmama rağmen ben bu kurtçe ders olayına karşıyım.çok gereksiz.bu ülkede yaşıyorsak bu ülkenin dilini konuşaçagiz.

İstersen kürtçeyi hiç konuşma aga kendi adına konuş.Bu sana temel insan haklarını gereksiz demeni gerektirmez. Milletler doğal seyrinde asimile olmaları normaldir ancak yasak dayatma vs ile asimile edilmeleri zülümdür ve dna sı bozulan milletlerin ilk yaptıkları şey de terördür.

minoo

minoo

Üye
Yeter bence bu kadar :)
Siyasete kaçtı bu konu arkadaşlar. Sitemizde de siyaset ne? Yasak.
Konu kilitlenmiştir, keyifli forumlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...