Kuran Okumayı öğrenmek istiyorum yardım lütfen

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tlgcn38

tlgcn38

Üye
    Konu Sahibi
Kuran Okumayı öğrenmek istiyorum yardım lütfen
Merhaba. Erteleye erteleye yıllar geçti artık Kuran okumayı öğrenmek istiyorum ancak küçük çocuklarlada kursa gidemem evde nasıl öğrenebilirim evde tam manasıyla öğrenilirmi yaşım 19. Bu konuda arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim..

Emrgncy

Emrgncy

Üye
Arkadaşım öncelikle tebrik ediyorum, Rabb'im azmini arttırsın öğrenme kolaylığı nasip etsin..

Öğrenmek için internette eğitim set var ama, Kur'anı sağlıklı ve doğru olarak öğrenmek için mutlaka bilen birinden kelime telaffuzu ve kıraat ve tecvid eğitimi almalısın.

Bu konuda mahalle imamından yardım alabilirsin ve mutlaka sana yardımcı olacaklardır..

tlgcn38

tlgcn38

Üye
    Konu Sahibi
ALLAH razi olsun ben ramazan ayinda memlekete gitmem vb durumlardan dolayi hocadan surekli yardim alamam herhalde .bu setlerin tam yetecek olani yokmudur ki acaba

Emrgncy

Emrgncy

Üye
Hangisini alırsan al tam manasıyla yetmez, çünkü mahrec çok önemli ve sana birisinin öğretmesi ve senide dinlemesi gerekir.

Örneğin Kur'an alfabesinde 3 adet 'H' vardır He, Ha ve Hı bunların herbirinin okunuş şekli değişiktir..

Setten okumayı öğrenirsin ama doğru okumayı öğrenmek için bir öğretici şart...

handci04

handci04

Üye
şu an tüm camilerde kur¨an kursu var

tlgcn38

tlgcn38

Üye
    Konu Sahibi
seyehatler sirasinda tatilde falan setten ogrenip sonra hocayla duzeltmek iyi mi olur kotumu?ertelemek istemiyorum artik

Emrgncy

Emrgncy

Üye
seyehatler sirasinda tatilde falan setten ogrenip sonra hocayla duzeltmek iyi mi olur kotumu?ertelemek istemiyorum artik

Yanlış öğrenirsen düzeltmesi çok zor.. En azından harfleri doğru olarak öğrenmelisin...

Yinede biz seni zorlamayalım Nasıl kolayına geliyorsa öyle yap, ama doğru öğrenmen güzel okumanı sağlıyacaktır...

Rabb'im yardımcın olsun!...

tlgcn38

tlgcn38

Üye
    Konu Sahibi
peki o zaman eve donunce baslayabilirim ancak.cok saolun. Allah razi olsun..

navti

navti

Üye
oncelikle sukret cunku bu herkeze nasip olacak birsey degildir ve pc vb uzerinden de ogrenebilirsin...

kraldost

kraldost

Üye
esenlerde oturuyorum bu civarda yada çevresinde oturuyorsan gelir sana yardımcı olabilirim...
Hiç erteleme niyetine hemen başla yanlış dahi okusan rabbin katında kendi tarafından düzeltir yanlışlarını. Daha sonra birini çıkartır karşına sana yardımcı olması için

Tekno_Kaplan

Tekno_Kaplan

Üye
kardeşim yaz kuran kurslarına gidersen daha iyi öğrenirsin çünki kuranı iki şekilde okuyanlar var düz okuyanlar medlere şeddeler vs dikkat etmeyenler bide tecvitli okumak varki en iyisi tecvitli okumaktır bunuda hoca yanında yada bilen akrabalarında öğrenebilirsin

• Beğen
Tepkiler: Tuba
tlgcn38

tlgcn38

Üye
    Konu Sahibi
esenlerde oturuyorum bu civarda yada çevresinde oturuyorsan gelir sana yardımcı olabilirim...
Hiç erteleme niyetine hemen başla yanlış dahi okusan rabbin katında kendi tarafından düzeltir yanlışlarını. Daha sonra birini çıkartır karşına sana yardımcı olması için
kavacıkta oturuyorum ancak ramazan ayı boyunca memlekete falan gideceğim birde yeni lysye girdim o yüzden 1hafta geri dersaneye dönüp tercih falan yapacağım bu yüzden bilgisayardan cd den falan öğrenmek istiyorum ancak anladığım kadarıyla ramazan sonu istanbula geri döndüğümde başlayacağım veya ramazanın son haftası eve geri döndüğümde.. ?? Hepinizden Allah razı olsun yardımcı oluyosunuz her yazdığınızı tek tek düşünüyorum inşallah en kısa zamanda öğreneceğim

- - - Eklendi - - -

kardeşim yaz kuran kurslarına gidersen daha iyi öğrenirsin çünki kuranı iki şekilde okuyanlar var düz okuyanlar medlere şeddeler vs dikkat etmeyenler bide tecvitli okumak varki en iyisi tecvitli okumaktır bunuda hoca yanında yada bilen akrabalarında öğrenebilirsin
hocaların yanındakiler hep çocuklar 6-8yaş ben 19 yaşındayım oralarda nasıl olacak ki

ByKatre

ByKatre

Üye
Bence arkadaşım mahallenizin imamına git sana öğretecektir

kraldost

kraldost

Üye
kardeşlerim okadar olumsuz yazıyorsunuzki başlayanı bile pişman edecek derece hemde.
Bu kadar zorlaştırmayın biliyorsanız verin fetvanızı bilmiyorsanız lütfen işi zora sokmayın...
Konu sahibi kardeşim bu devirde o kadar kolayki Kur'ani kerim öğrenmek. Önce elifba sonra émmâ daha sonra Kur'an.
Bak akıllı telefonlar için bile elifba programları var bul yükle telefonuna hemdi sesli olanlar var sen ilk önce bu adımı at seyehat boyunca harfleri ezberleyeceksin. Harfleri ezberledikten sonra émmâ ye geçip pratik yapacaksın daha sonrası Allah kerim. Bir bakmışsın bülbül gibi şakırıyorsun Allah'ın izni ile...
Birde öğrenmenin yaşı yok imkanın varsa en yakın mescide git öğren bazen gidiyorum hocalara yardım ediyorum talebelere bakıyorum yediden yetmişe kadar her yqştan insan var...

Tekno_Kaplan

Tekno_Kaplan

Üye
kavacıkta oturuyorum ancak ramazan ayı boyunca memlekete falan gideceğim birde yeni lysye girdim o yüzden 1hafta geri dersaneye dönüp tercih falan yapacağım bu yüzden bilgisayardan cd den falan öğrenmek istiyorum ancak anladığım kadarıyla ramazan sonu istanbula geri döndüğümde başlayacağım veya ramazanın son haftası eve geri döndüğümde.. ?? Hepinizden Allah razı olsun yardımcı oluyosunuz her yazdığınızı tek tek düşünüyorum inşallah en kısa zamanda öğreneceğim

- - - Eklendi - - -

hocaların yanındakiler hep çocuklar 6-8yaş ben 19 yaşındayım oralarda nasıl olacak ki
Yaşa bakma sen ben 9-10 yaşlarımda öğrendim üst kitapları falan okudum 15 yaşında 20 yaşındaki adama öğrettim imamın yanında müezzinlikte yaptım şuan 20 yaşındayım bilmeseydim inan yaş ne olursa olsun öğrenirdim o yüzden yaş sorun değil herşeyden çok önemli kuran öğrenmek ve okumak kıyamet gününde seni kurtaracak bir sebepte o dur

• Beğen
Tepkiler: s@hr@
Tuba

Tuba

Üye
Hiç ertelemeyin teknolaji çok ileride kendi kendinize öğrenebilirsiniz yeterki gayret edin...

Bu linkten pc ye programı kurabilir

yada hemen bu linkten

online destek alabilirsiniz gerçekten çok güzel hazırlanmış çabucak baktım harflere tıklayınca okunuşlarını sesli dinliyorsunuz dinlerken tekrar edin...

sonra sağda ileriki bölümlerde med uztma harfleri ve diğerlerini anlatmış hep ayetlere tıklayın okunuşları öğrenin...

harlerden başlayıp namaz sureleri ile öğrenmeye devam edin sonra baştan sona Kur'anı okursunuz....

Allah Muvaffak etsin yar ve yardımcınız olsun inşaallah

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan ve s@hr@
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Allah muvaffak eylesin

s@hr@

s@hr@

Üye
Allah muvaffak etsin ... Allah yardımcınız olsun ...
Bir de videolu var isterseniz ...

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan
ultraslan_66

ultraslan_66

Üye
ben bu siteden öğrendim. sanada tavsiye ediyorum çok güzel bir site hızlı ve pratik. :)

• Beğen
Tepkiler: s@hr@
tlgcn38

tlgcn38

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar çok saolun Allah hepinizden razı olsun sizin verdiğiniz hızla yarın 49tl lik bir set alacağım ve balşayacağım hemen . hepinize çok çok teşekkür ederim..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt