Kuran degisti mi ? ( degistirildi mi ? )

Sponsorlu Bağlantılar

Sapphire_06

Sapphire_06

Üye
Arkadaş 12 yaşında neler yapılabileceğini şu anda Türkiyenin tüm dünyada söz sahibi oluşunun sebebini bilmiyor ki :) Cahil ve türkçeyi iyi kullanamayan arkadaş senden hiç bir endişem yok, keza dayım din kültürü öğretmeni, keza Fatih / Çarşamba da oturuyorum, burada 10 dk bu soruları sor, ve sana sonsuz cevaplar verdirteyim.. Hoşgörü ve saygı içerisinde seni misafir etmekten mutluluk duyarım.. Gelelim 12 yaşında bir insanın neler yapabileceğine ;

Adı:Fatih Sultan Mehmet
Doğum tarihi:30 Mart 1432
Birinci kez tahta çıktığı tarih:1 Aralık 1444

Matematiğin iyiyse sonuca gidersin ;) yada yardımcı olayım, kapasiteni bilemiyorum..

Tahta çıktığında yaşı:12 yaş, 8 ay
Tahttan ayrılma sebebi:Babası lehine terk
Saltanatının süresi:1 yıl, 9 ay
İkinci kez tahta çıktığı tarih:18 Şubat 1451
Tahta çıktığında yaşı:18 yaş, 11 ay
Tahttan ayrılma sebebi:feragat-ölüm

bu cevap milyonlarca defa sanadır, kendi iddaa nı unutuyorsun sanırım.. Sen 12 yaşında aklına girilip peygamberlik aşılandı, islam dini uyduruldu demiyormuydun..

:megafon:
ben size belgesiz yada kaynaksız herhangi bişey sundummu doğru islamiyet muhammedin uydurmasıdır diyorum.. ben size arapların yazdığı belgelerle sunuyorum bunu sizse bana kuranla geliyosunuz ayetle geliyosunuz benim elimde bi sürü belge var bi sürü kaynak var sizde sadece rivayet var hadis var hikaye var uyduma bi kitap var..

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
Hayır ben sana kurandan bır tek ayetı gene alıntı yapmadım gıt ılk yzıdıgmı oku sadece yorum yaptım ve soru sordum bence bız senın sorduklarına deıl de sen benım sorduklarıma cvp vermelsıın gıt ve ılk yzdıklarımı oku ıcınde hıc bır tane ayet var mı. kadına seytan dıyor kuran dıyorsun. bana kadına seytan dıyen bır tane ayet getırsene be adam
yalancılık dız boyu

Sapphire_06

Sapphire_06

Üye
bende tekrar ilk yazdıklarına yorum olsun diye kocaman bi yazı koydum ve sana dünya gazetesinden alınmış bi açıklamada yazdım ama siz hiç birini okumayıp kalkmış bana ne diyosunuz..

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
Ne dıyorsun yaa o ikıncı koydugun yazıyı okumasam yıne cevap verebılır mıydım ben sana?Öyleyse ıkıncı yazdıklarımı da oku lütfen

Sapphire_06

Sapphire_06

Üye
bu gece gene oturucam viskimle beraber, ve size muhammedin nasıl peygamberliğini ilan ettiğini, nasıl bi hayal dünyasında yaşayıpta böyle bi kitap yazdığını kaynaklarıyla beraber yazıcam..

--------------- Ekleme ---------------

ayrıca size desemki kuranın tanrısında ırkçılık var sadece kuranın tanrısında dikkat edin buraya.. ve desemki muhammedin türklere karşı düşmanlığı kendi söylediği hadislerinde var bana ne dersiniz...

Cynical

Cynical

Üye
Ben de Kuran'da kadınlara şeytan denildiğine, mucizelerde sihir olduğuna, güneş tutulmasıyla kıyamet kopacağına ve Osmanlı devrinde Kuran'ın değiştirildiğine dair kanıt istemiştim ama sanırım alıntılama konusunda bir seçicilik var... Nerede kanıtlar? Işkembe'i Kübra'dan sallamayalım. Birşey ortaya atıyorsak kanıtlayalım, değil mi?

ayrıca size desemki kuranın tanrısında ırkçılık var sadece kuranın tanrısında dikkat edin buraya.. ve desemki muhammedin türklere karşı düşmanlığı kendi söylediği hadislerinde var bana ne dersiniz...

Kanıtla deriz, ne diyeceğiz?

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
bu gece gene oturucam viskimle beraber, ve size muhammedin nasıl peygamberliğini ilan ettiğini, nasıl bi hayal dünyasında yaşayıpta böyle bi kitap yazdığını kaynaklarıyla beraber yazıcam..
Zaten bunları ayık bir insan yazamaz.
günümüz tarihçileri muhammet'in türk soyundan geldiğini hadislere dayanarak idda aderken sen hangi hadisi alıpta onun bir türk düşmanı olduğunu söleyeceksin merak ediyorum
Mümkünsa ayıkken yaz.. Ramazanda da içme günahtır

Sapphire_06

Sapphire_06

Üye
[/QUOTE] Zaten bunları ayık bir insan yazamaz.
günümüz tarihçileri muhammet'in türk soyundan geldiğini hadislere dayanarak idda aderken sen hangi hadisi alıpta onun bir türk düşmanı olduğunu söleyeceksin merak ediyorum
Mümkünsa ayıkken yaz.. Ramazanda da içme günahtır[/QUOTE] günümüz tarihçileri dediklerin diyanet tarihçileri şimdi bu söylediklerinizin hepsini bi yazıda topluyorum tahminimce 5 yada 6 sayfa olucak buraya sığar herhalde.. içiyorum dediysem sarhoş olcak kadar değil 2 kadeh viski çarpmaz. önümde kitaplarım kaynaklarım sadece gerçekler gün ışığına çıksın benim güzel milletimin saf insanları aydınlansın diye yazıcam bi sürü araştırma yapmak varken. ha şuda var ben arapça bilirim eski osmanlıcada bilirim ayrıca zaten tarih bölümündenim..

aLone

aLone

Üye
Zaten bunları ayık bir insan yazamaz.
Mümkünsa ayıkken yaz.. Ramazanda da içme günahtır[/QUOTE] günümüz tarihçileri dediklerin diyanet tarihçileri şimdi bu söylediklerinizin hepsini bi yazıda topluyorum tahminimce 5 yada 6 sayfa olucak buraya sığar herhalde.. içiyorum dediysem sarhoş olcak kadar değil 2 kadeh viski çarpmaz. önümde kitaplarım kaynaklarım sadece gerçekler gün ışığına çıksın benim güzel milletimin saf insanları aydınlansın diye yazıcam bi sürü araştırma yapmak varken. ha şuda var ben arapça bilirim eski osmanlıcada bilirim ayrıca zaten tarih bölümündenim..[/QUOTE]

tamam arkdaşım sen doğrusun hatta kendi kafandan yazsa bile doğrudur sen doğruluk kaynağısın inanıyoruz sana tamam bi salağız kurana inanıyoruz sen akıllısın

Sapphire_06

Sapphire_06

Üye
Muhammed ve arkadaşları nasıl bi kitap yazdı hakkında küçük bi yazı.. (lütfen sonuna kadar okuyun ondan sonra cevap verin devamı derlenince gelicektir..)

Su anki konumuz olan muhammede ait kuran diyorki?

Tanrı her zamanki gibi ant içerek (yemin ederek) açıklamada bulunuyor: "And olsun ki biz, onların:'O'na (Muhammed'e) bir insan öğretiyor kesinlikle.' Dediklerini biliyoruz. İddialarını dayandırdıkları kimsenin dili yabancıdır. Buysa (Kur'an), apaçık bir Arapça'dır."(Nahl, ayet:103) Bundan sonra gelen ayetlerde ise, "inanmayanlar" korkutuluyor, "yalancı, iftiracı" olarak nitelendiriliyor ve "işkenceli bir ceza"yla cezalandırılacakları bildiriliyor.Yukarıdaki ayette, Muhammed'e öğretmenlik yaptığı söylenenin, "Arap olmadığı, yabancı olduğu" zaten yazıyor. Yunanlı Bel'am, Yaiş. Kimilerine göre, Muhammed'in öğretmeni, bir Yunanlı bel'am adında bir köle. Ibn Abbas anlatıyor (yazılanlar aynen aktarılmıştır buraya): "Peygamber, Mekke'de köle olan birine öğretimde bulunuyordu. Yabancıydı. Puta tapardı. Adı da Bel'am'dı. Peygamberin yanına girişinde ve çıkışında putataparlar görüyorlardı. 'Muhammed'e her şeyi öğreten Bel'am'dır..' diye konuştular." (Bkz. Taberi, Cami'ul-Beyan, 14/119) Ya da Yaiş'ti üzerinde durulan köle. Bel'am için söylenen, Yaiş için de söyleniyordu. "Yaiş, Muhammed'e öğretmenlik yapıyor" deniyordu. (Bkz. Aynı kitaptaki aynı yer) Ya da, Muhammed'e öğreticilik eden köle, Cebr'di. (Bkz. Gene aynı kitaptaki aynı yer) Ya da, Yemenli CEBR, YESSAR, ADDAS. "Hadrami'lerin iki genç köleleri vardı. Yemen halkından olan bu iki köleden birinin adı Yessar, öbürünün adı Cebr'di" diye vardır zaten yazılan belgelerde. Bu iki kölelerin sahiplerinin tanıklığı ise şöyle geçer SOMUT belgelerde: "Bizim iki genç kölemiz vardı. Kendi dilleriyle kitaplarını okurlardı. Peygamber de bunlara uğrar, durup bunları dinlerdi. İşte bunun için, puta taparlar, 'Muhammed, bunlardan öğreniyor..' diye geçer kayıtlarda." (Taberi, 14/119) Fahruddin Razi'nin yer verdiği aktarmada, bunların yanında bir üçüncü köle daha var: Huvaytıb'ın kölesi Addas. (Bkz. Faruddin.Razi, tefsir, 24/50) Şimdi buna göre görülüyor ki, ister Yunanlı, ister yemenli olsunlar, kölelerin Muhammed'le ilişkilerine bakışlar değişik açılardan: Müslümanların bakışları ve savları başka, "puta tapar" dedikleri inanmazların bakışları ve savları başkadır. Müslümanlardan kimine göre: Muhammed'le köleler arasında bir "öğretme ve öğrenme" ilişkisi vardı, ama öğreten Muhammed'di, öğrenenlerse köleler. Bazılarına göreyse bunun tam tersi gerçekti. Yani, öğreten kölelerdi. Muhammedse öğreniyordu onlardan. Müslümanlardan kimine göre de, aradaki ilişki, "okuma ve dinlenme" ilişkisini geçmiyordu. Köleler, kutsal kitaplarını kendi dillerinde okuyorlar, "peygamber" de "dinliyordu" sadece. Müslümanların bu yazıları kanıtları karşısında şu soru yanıtsız kalıyor: "Dillerini bilmiyordu" ise, Muhammed'in bu köleler arasındaki sürekli işi neydi ve kendi dilleriyle okuduklarını Muhammed'in dinlemesinin ne yararı oluyordu? Kısacası, müslümanların iddaları, akla sığacak türden değil.

Ben de Kuran'da kadınlara şeytan denildiğine, mucizelerde sihir olduğuna, güneş tutulmasıyla kıyamet kopacağına ve Osmanlı devrinde Kuran'ın değiştirildiğine dair kanıt istemiştim ama sanırım alıntılama konusunda bir seçicilik var... Nerede kanıtlar? Işkembe'i Kübra'dan sallamayalım. Birşey ortaya atıyorsak kanıtlayalım, değil mi?

Kanıtla deriz, ne diyeceğiz?
bu konuda özür dilerim atladığım mesajlalr olmuş tekrar üstünden geçince gördüm yanımdaki kağıda not aldım hepsinin cevaplarını hazırlıycam..

Samsunspor

Samsunspor

Emekli Yönetici
inanırsın inanmazsın bizim değl senin sorunun, senin basitliğine nasıl saygı duyuyorsak sen de Yüce Peygamber Efendimizden söz ederken efendi olacak, haddini bilecek O 'ndan bir arkadaşından söz edercesine bahsedemeyeceksin.. Değerli Yönetim , takdir edersiniz ki bazı durumlar üzerinde tartışilamayacak kadar Kutsal ve hassastır.. Dini bütün Türk insanı adına , Mübarek Ramazan Ayı hatrına şu adamı sustururmusunuz !

aLone

aLone

Üye
güven kardeş bırak konuşşsun inanan eden yok he deyin geçin

Sapphire_06

Sapphire_06

Üye
"Vahiy katibi"nin başına neler geldi neler: ( hepsi kaynaklarıyla ispatlarıyla yazıdadır..)

Adam, önce müslüman olmuştur. Ama sonra ne olursa olur, bırakır Islam'ı. Ve bir de açıklama yapar:
"Muhammed'e ben öğretiyordum, ve benim öğrettiklerim Kur'an'a vahiy olarak yazılıyordu.." bu açıklamayı kendisinin yaptığı ilgili belgeler ve aktarıcılar tarafından doğrulanmıştır..
Sonra, adam ya öldü, ya da öldürüldü bu bilinmiyor. Ölüsüne gelince, bir türlü gömüldüğü yerde kalmıyordu (tanırının cezalandırması =)). Muhammed'in adamları şunu yayıyordu:
"Bu olay, Tanrı'nın gazabının yansımasıdır. Adam, Tanrı'yı çok öfkelendirdi. Şimdi durum ortada. Gömülüyor, toprak da kabul etmiyor, edemiyor, Tanrı'dan korkuyor. Onun için de kafiri, mezarının dışına fırlatıyor. 'Ibret almak' gerek.."
Gerçekten de adam gömülüyordu, ama, birkaç gün sonra, sabahleyin bakılıyordu ki, adam mezarın dışında. Birkaç kez olmuştu bu.
Fakat muhammed'in arkadaşlarından Enes (Malik Oğlu), çok sonra, şöyle anlatıyor olayı:
"Bir adam vardı. Neccaroğullarından..Hristiyan'dı, Müslüman olmuştu. Bakara ve Ali İmran surelerini okumuştu. Peygambere de vahiy yazıyordu. Sonra, yeniden Hristiyan oldu ve kaçıp Hristiyanlara katıldı. 'Ben ne öğretip kendisi için yazdımsa, Muhammed yalnızca onu bilir, başka bir şey bilmez,' demeye başladı." (Bkz.Buhari, e's-Sahih, Kitabu'l Menakıb/25,c.4,s.181-182;Tecrid, hadis no:1477)
Enes'in anlattığına göre, Tanrı adama öfkelenmiş, boynunu kopararak öldürmüş. Hristiyanlar, gömmüşler adamı. Ama sabah bakmışlar, ölüsü mezarın dışında, hemde kefensiz. Hristiyanlar ise, "Muhammedin adamları kefenini soymuş, kendisini de işte böyle ortada bırakmışlar.." diye konuşmuşlar. Adamı bir daha gömmüşler. Bu kez biraz daha derince. Ertesi gün sabah yine aynı durum sonra tekrardan aynı konuşmalar sonra yeniden ve daha derine gömme. Sonra aynı durum ve aynı yorumlar. Bir kez daha ve derince gömme. Aynı durum. Bakmışlar ki bu böyle sürüp gidecek, adamı gömmekten vazgeçmişler artık.
Bu adamın söylediğini söylemiş, yani "ben ne diyorsam, ne yazıyorsam o vahiy oluyor.." demiş, muhammed'in "Tanrı'dan falan vahiy almadığını" söyleyerek, Islam'ı bırakmış birisi daha var: Ebu Serh Oğlu Sa'd Oğlu Abdullah. Ama , onun başına yukarıdaki olay gelmedi nedense (niye öldürtmedi acaba onu).. Muhammed tarafından idamına karar verilmişti. Ne var ki, Halife Osman'ın süt kardeşiydi. Ve Osman'ın araya girmesiyle, bağışlandı. Sonra, Mısır Valisi bile oldu. (Ölüm.656-657. Bkz. Islam Ansiklopedisi.)

aLone

aLone

Üye
hz.muhammed idamına karar vermiş he?
ya bırak arkadaşım senin palavralarını iftirdan sonra komedi diye okurum ben 2 tane senin gibi kafir yalanlar attı diye bize kaynak mı sundun sanıyosun hem sen bizizkilere inanmıyosun senin kaynakların bana neden komik ve saçma geliyo hayır bi tek sorun bendede değil

Sapphire_06

Sapphire_06

Üye
Kuran'aki Akıl ile alakası olmayan Bilimi reddeden Ayetlerden ve Hadislerden birtakım Örnekler

Nisa/4:82. Hâla Kur'an üzerinde gereği gibi düşünmeyecekler mi? Eğer o, Allah'tan başkası tarafından gelmiş olsaydı onda birçok tutarsızlık bulurlardı.
Müslümanlara göre Kuran; tanrının sözüdür. Yukarıdaki ayette de söylendiği üzere, kuran, tanrı tarafından gelmişse, tanrı o sözleri söylemiş gibi okunmalıdır. Ayrıca, kuran, tanrı tarafından gönderilmiş ve tanrının sözlerini içeriyorsa, kuranda hiçbir şekilde yalan-yanlış ve tutarsızlık bulunmamalıdır değilmi.
Halbuki, gerçek böyle değil;
Ilk olarak, Kuran'ın bazı ayetlerine bakarak, bu sözlerin allah değil, muhammed'in kendisi tarafından söylendiğini anlayabilicek kapasitedeyizdir diye düşünüyorum;
Fatiha/1:1-7: 1:1. Rahmân (ve) rahîm (olan) Allah'ın adıyla.
1:2. Hamd (övme ve övülme), âlemlerin Rabbi Allah'a mahsustur.
1:3. O, rahmândır ve rahîmdir.
1:4. Ceza gününün mâlikidir.
1:5. (Rabbimiz!) Ancak sana kulluk ederiz ve yalnız senden medet umarız.
1:6. Bize doğru yolu göster.
1:7. Kendilerine lütuf ve ikramda bulunduğun kimselerin yolunu; gazaba uğramışların ve sapmışların yolunu değil!
Bu ifadeyi okuyan her okur yazar insanın basit bi şekilde anlayabileceği gibi , bu sözler tanrıya hitaben söylenmiş sözlerdir. Bir dua şeklinde tanrıya söylenmekte olduğu apaçık ortadadır. Bunlar, duacı olan muhammedin, tanrıya söylediği ve doğru yolu bulmak için tanrıdan yardım istediği sözler olduğu bellidir. Kuran, böylece, tanrının değilde muhammed'din sözleriyle başlamaktadır.
Enam/6: 104. (Doğrusu) size Rabbiniz tarafından basiretler (idrak kabiliyeti) verilmiştir. Artık kim hakkı görürse faydası kendisine, kim de kör olursa zararı kendinedir. Ben üzerinize bekçi değilim.
Bu ifadede de, "Rab" ve "Bekçi" olarak iki özne bulunmaktadır. "Ben bekçiniz değilim" diyen her okuma yazma bilen birazda aklını kullananın anlıcağı üzere muhammeddir tanrı değil..
Tekvir/81: 15. Simdi yemin ederim o sinenlere,
Burada da yemin eden muhammeddir, tanrı olamayacağına göre..
Inşikak/84:16-19 84: 16. Hayır! Şafağa, yemin ederim ki ,
84:17. Geceye ve onda basan karanlığa,
84:18. Dolunay olmuş aya ,
84:19. Ki,siz elbette halden hale geçeceksiniz.
Burada da yemin eden tanrı olamayacağına göre muhammeddir.. Muhammed burada islam öncesi inanışlarını da ortaya koymaktadır. Güneş ve ay, islam öncesi Arap'larca kutsal sayılırdı. ( kaynaklardan bakabilirsiniz hatta wikipedi dende bakabilirsiniz)
Enam/6: 114. (De ki): Allah'dan başka bir hakem mi arayacağım? Halbuki size Kitab'ı açık olarak indiren O'dur. Kendilerine kitap verdiğimiz kimseler, Kur'an'ın gerçekten Rabbin tarafından indirilmiş olduğunu bilirler. Sakın şüpheye düşenlerden olma!
Şimdi, "de ki" diye bir ilave yapılmış.. Bu ilave Arapça Kuran'da bulunmamaktadır. (okuyan varsa bilir) Burada da sözlerin sahibinin tanrı değil, muhammed olduğu anlaşılıyor.

hz.muhammed idamına karar vermiş he?
ya bırak arkadaşım senin palavralarını iftirdan sonra komedi diye okurum ben 2 tane senin gibi kafir yalanlar attı diye bize kaynak mı sundun sanıyosun hem sen bizizkilere inanmıyosun senin kaynakların bana neden komik ve saçma geliyo hayır bi tek sorun bendede değil
idamına karar vermemiştir diye herhangi bi somut delil varmı..

daha örnek veriyimmi yoksa bu kadar yeterlimi ayetlerle iligli konuda

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Uydurma kaynaklar kopyala yapıştırlar başladı :ehe hayırlı olsun ömer :ehe

aLone

aLone

Üye
sen diyosun ki viski mi alıp bunları yazıyorum bide inanmamızı bekliyosun

ikincisi hz.muhammed idam ettirdğine dair belgen var mı?

Uydurma kaynaklar kopyala yapıştırlar başladı :ehe hayırlı olsun ömer :ehe

adam içki içerken yazıyorum diyo ya:ehe

hayırlısı enesim:D

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Sen araştırmacı olsan inkar ettiğin kurana bir bakardın :ehe bizim orada senin gibilere kolpa diyorlar :ehe gerçekleri bildiğim için tartışmaya girmiyorum . Sinir olmaya da gerek yok .

Sapphire_06

Sapphire_06

Üye
sen diyosun ki viski mi alıp bunları yazıyorum bide inanmamızı bekliyosun

ikincisi hz.muhammed idam ettirdğine dair belgen var mı?

adam içki içerken yazıyorum diyo ya:ehe

hayırlısı enesim:D
ilgili kaynakta zaten belirtmişim kaynağını o kaynağı bulup açarsan zaten görüceksin belgeyi aklın yolu olan bilim derki günde bir kadeh şarap kanseri önler..

Üst Alt