Kulaklık girişi sizce eski ve bırakılması gereken bir teknoloji mi?

Sponsorlu Bağlantılar

Kaworu Nagisa

Kaworu Nagisa

Üye
    Konu Sahibi
Kulaklık girişi sizce eski ve bırakılması gereken bir teknoloji mi?
Evet arkadaşlar malum note 10un sızıntıları geldikçe Samsungun başına karlar yağdığını görüyoruz :D.
Sen de mi brütüs diyenler de var iyi olmuş diyenler de.
Merak ediyorum sizce kablosuz ses iletimi kablolu çözümlere tam olarak alternatif olabilir mi? Fiyat farkını göz önüne alıp kablosuz kulaklık kullanır mısınız? Kulaklık girişi kaldırılmalı mı yoksa kablosuz teknolojiler ile birlikte kullanılmalı mı?

Kullandığınız müzik dinleme şekli (spotify-mp3-.FLAC) sizce kablosuz kulaklıklar ile de karşılanabilir mi yoksa kablolu ürünler daha mı iyi?
Ve en önemlisi, sizce aldığınız ürünün verdiği kalite mi önemli yoksa sadece yenilikçi olması mı.
 


ANIL

ANIL

Admin
Benim açımdan tabi ki kalite ve ürünün özellikleri önemli. Daha yeni kablosuz kulaklık siparişi verdim. Fakat TWS yani tam kablosuz değil. Ses tarafında evet kablolu kulaklıklar avantajlı olabilir ancak kablosuz tarafta Qualcomm'un aptX HD ve aptX Adaptive gibi kaliteli ses deneyimi sunan Bluetooth teknolojileri mevcut. Apple tarafında AAC öne çıkıyor. Kulaklık ve kullanacağınız cihazın uyumu önemli. Ses tarafında örnek olarak Spotify şu an en fazla 320 kbps kalite sunuyor. Aptx 352 kbps, Aptx HD 576 kbps, AAC ise 250 kbps destekliyor. Sonuç olarak ses tarafında audiophile değilseniz kablosuz kulaklıklar fazlasıyla memnun edecektir.

Kablosuz kulaklık taşıma ve kullanım tarafında avantajlı ancak bataryalara sahipler. Şarj etmeniz gerekiyor. Bu tarafta hızlı şarj olabilen ve uzun ömürlü kulaklık tercih etmeniz önemli. Kablosuz kulaklıkların bir diğer dezavantajı özellikle oyunlarda yaşanan gecikme durumu. Videolarda ise bilinen bir marka ve kaliteli bir kablosuz kulaklık ile hissedeceğiniz kadar bir gecikme yaşamıyorsunuz.

Kulaklık girişi tabiki şu aşamada kaldırılmayabilir ancak kaldırıldığını görüyoruz yapacak bir şek yok bu konuda. TYPE-C girişine sahip kulaklıkların olduğunuda hatırlatalım.
 
Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Üst seviye kablosuz kulaklılar hariç neredeyse tüm kablosuz kulaklıklar ses versin yeterli mantığı ile çalışıyor.
Pilli oldukları için yüksek ses veremiyorlar. Aynı şekilde daha az enerji harcamak için aşırı sıkıştırılmış veri kullanıyor.
özellikle bluetooth tabanlı kulaklıkların 5 metreden sonra kaliteyi düşürüyor ve gecikme artıyor
Yüksek pil ömrü ve Wifi geldikten sonra kablolular "obsolete" diyebiliriz.
 
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Kablosuz Sıkıntı Usb den Filan Yardırsa Olabilir Onun Haricinde Ortak Bir ara Birim Şart Ya Jakdan Devam yada Ortak Bir Usb Arayüzünden.Kablosuz Sevmiyorum Kllanmamda
 
Kaworu Nagisa

Kaworu Nagisa

Üye
    Konu Sahibi
Anketi biraz yanlış anlamışsınız galiba :D
Ben bu teknolojilere aşinayım zaten (ama tam kbps değerlerini bilmiyordum, bilgi için teşekkürler)
Ve evet kablosuz teknolojinin albenisinin farkındayım ama hem fiyat hem ses kalitesi konusunda kablolu kulaklıklar daima avantajlı.
Şu an kullandığım kulaklık CCA C10; 300-400 tl'lik kulaklıklar ile yarışıyor ses kalitesi bakımından, dayanıklılık desen şahane.
Dinlediğim şarkılar genellikle .FLAC dosyası.

Benim merak ettiğim şey genel olarak forumda bu konuda ne tarz bir düşünce hakim?
 
MAERKEK

MAERKEK

Moderator
Kablo girişi bence kaldırılmamalı niye kablo girişi demek karasal yayına yani radyoya erişim demek . Kaldırılsa bile dahili radyo anteni X2-00 da olduğu gibi telefonun anakartının üzerinde olmalı .
 


Üst Alt