Kredi kartınız olmasa da borçlu çıkabilirsiniz! (burası Türkiye yok demeyin herşey olur)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

elmyra

Üye
    Konu Sahibi
Kredi kartınız olmasa da borçlu çıkabilirsiniz! (burası Türkiye yok demeyin herşey olur)
Kart başvurusu yapmama kurtulmak için tek çare değil.

Kredi kartı olup da 'ben bu harcamayı yapmadım' dese de icra gören çok oldu. Ama olmayan kredi kartının borcundan dolayı icralık olanı da gördük...

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde, hamallık yapan Sinan Çoban'a, ''hiç gitmediği'' İstanbul'da ''olmayan'' kredi kartıyla yaptığı 1686 YTL'ye ulaşan alışveriş borcunu ödemediği için icra tebligatı yapıldı.

Sinan Çoban yaptığı açıklamada, Yeşil Mahallesi'nde iki odalı gecekonduda oturduğunu, geçimini hamallık yaparak veya günübirlik olarak inşaatlarda çalışarak sağladığını, 4 çocuğu bulunduğunu belirtti.

Bugüne kadar hiçbir bankadan kredi kartı almadığını ve İstanbul'a da gitmediğini ifade eden Çoban, şöyle devam etti:

''İstanbul 7. İcra Müdürlüğünce evime ödeme emri tebligatı geldi. Banka kredi kartı ile 1100 YTL'lik alışveriş yapmışım ve faiziyle bu para 1686 YTL'ye ulaşmış. 7 gün içinde ödemem isteniyor, yoksa icra işlemi uygulanacakmış. Tebligatta TC kimlik numaram ve annemin kızlık soyadı da yanlış yazılmış. Banka yetkilileriyle görüştüm, ancak parayı ödemem gerektiğini söylediler. Ben de banka yetkilileri hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundum.''

Şükran Çoban ise eşinin okuma ve yazma bilmediğini belirterek, ''Ne yapacağımızı şaşırdık. Bu yoklukta bir de icra uygulanacağı endişesi taşıyoruz. Yanlışlığın düzeltilmesini istiyoruz'' diye konuştu.

Bankanın avukatı ise kredi kartları ödemelerinin yapılmaması durumunda takip işlemlerine başlandığını, kimlik bilgilerinde yanlışlık olayları ile karşılaşıldığını ifade etti.

Sinan Çoban'ın durumunda da mağduriyet olasılığı bulunabileceğini, ancak yasa gereği tebligatı göndermek zorunda olduklarını belirten bankanın avukatı, itirazın araştırılarak değerlendirileceğini, haksızlık varsa sorunun çözümleneceğini söyledi.
 


leiche

leiche

Emekli Yönetici
wallahi korkuyorum artık
yarın öbürgün milyarlarca borum çıkabilir.
adamlar yolda buldakları kayıp kimliklerle kredi kartı çıkartıyor. bankalarda ***** gibi iyice araştırmadan veriyor :@
 
Romantik Prens

Romantik Prens

Üye
burası türkiye olur böyle vak'a lar
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

bydexer
Cevap
0
Görüntüleme
438
bydexer
tragedie
Cevap
4
Görüntüleme
893
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
1K
Doğuş Pertez
Haberci
Cevap
1
Görüntüleme
19K
PcM@STéR


Üst Alt