23 yıl önce kimliğini kaybetti, 3 milyar YTL borçlandı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Romantik Prens

Romantik Prens

Üye
    Konu Sahibi
23 yıl önce kimliğini kaybetti, 3 milyar YTL borçlandı
Kimliğini kaybeden işçi emeklisi Süleyman Yıldız (47), 6 farklı ilden gelen yaklaşık 3 milyar YTL'lik borç nedeniyle icralık oldu.

Evinde bir televizyonundan başka birşeyi bulunmayan Süleyman Yıldız, 6 yıldır mahkemelerde hakkını arıyor. Hergün büyüyen borç yüzünden bunalıma giren Yıldız'ın tek isteği, kendisini adına fabrikalara ortak olan, beyaz eşya alan, bankalardan kredi çekip lüks içinde yaşayan bu şahsın bir an önce yakalanması.

Süleyman Yıldız, 2002 yılında Dışbank'ın İstanbul'da bir şubesinden gelen 17 bin 500 YTL'lik kredi borcu ile şaşkınlık yaşadı. Kendisine ait olmayan bu borcun nasıl oluştuğunu araştırmaya başlayan Yıldız, Ankara'dan gelen 6 bin 500 YTL'lik beyaz eşya borcu ile sarsıldı. Konunun ne olduğunu anlamadan çeşitli illerden arka arkaya borç gelen Yıldız neye uğradığını şaşırdı. Her gün garklı bir ilden borç haberi alan Yıldız'ın, devamlı büyüyen borç ve hergün kapısını çalan icra memurları nedeniyle hayatı alt üst oldu.

Bursa'da PTT'ye bile yüksek miktarda borcu bulunduğu ortaya çıkan Yıldız'ın telefonları kapatıldı. Konunun araştırılması için polise ve savcılığa giden Yıldız, hakkını hukuk yolu ile aramaya koyuldu.

Kendi kimliğini kullanarak bankalardan kredi çeken, kredi kartlarıyla alışveriş yapan, halı, kilim, beyaz eşya alan ve hatta İzmir'de bir fabrikaya ortak olan bu şahsın son marifeti de bir hafta önce ortaya çıktı.

Yıldız'a gelen bir başka faturada ise Dijitürk aboneliği vardı. İzmir'de bir alüminyum fabrikasına ortaklık nedeniyle İzmir Vergi Dairesi'nden 1 milyar 850 milyon YTL borç faturasıyla karşılaşan Yıldız, Şanlıurfa Vergi Dairesi'nden 6 bin YTL'lik borcun yanı sıra, Karabük, istanbul, Şanlı Urfa, Bursa, Eskişehir gibi illerden gelen faturalarla yaklaşık 3 milyar YTL'lik borcun altında kaldı. Adını kullanıp bu kadar alışveriş yapan şahsın adresinin bulunamamasına şaşıran Süleyman Yıldız, yaptığı başvurulardan sonuç alamadığını belirtiyor.

Avukatının kendisine beklemekten başka çare olmadığını söylediğini kaydeden Yıldız, 650 YTL emekli maaşı dışında bir geliri olmadığını, oluşan borcu ödemesinin de imkansız olduğunu söyledi. Yıldız, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Kimliğimi 23 yıl önce kaybettim. Bu şahıs internetten benim kimliğimi indirmiş. Beni perişan etti. Hergün icra geliyor. Ama evde birşey yok ki. Bir tane televizyonum var. Başka hiç birşeyim yok. Belki bu adam da suçsuz. Ama bulunması lazım bunun. Bir kere yakalanmalı bu. Perişan olduk, hayatımız karardı. Bu şahsın yakalanmasını istiyorum. Artık ailece çöktük. Kime gidiyorsam beni başından savıyor. Avukatım var ama o da 'yapacak birşey yok, bekleyeceksin' diyor. Ama ailecek çöktük yani. Ne yapacağımızı şaşırdık. Yetkililerden benim ricam, bu şahıs yakalansın. Yakalanmazsa ne yaparız bilmiyorum."
 


dreamnurse

dreamnurse

Üye
benimde en çok korktuğum şey bu kimliğimi kaybetmek valla paranoyadan kimliğimi taşımıyorum yanımda..
 
qurbuz

qurbuz

Üye
yazık
 
c3r3n

c3r3n

Üye
Çok zor bir durum.Allah yardımcısı olsun
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
Kimlik en önemli rusattır..Allah yardımcısı olsun..Çok karışık bir durum...
 
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
Kimliklerimizi yanımızda taşımasakmı artık.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt