Kpss Tercihleri ile ilgili Soru (biraz acil)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Polymath

Polymath

Üye
    Konu Sahibi
Kpss Tercihleri ile ilgili Soru (biraz acil)

Arkadaşlar,

Benim meslek lisesini bitirdiğim bölüm Elektrik-Elektronik Teknolojisi. Kodu(1505) Ösym sitesinde yazan alanım Elektronik-Elektronik Bölümü bununda kodu(1505). Dün Ösym bürosuna gittim değişiklik yapamayacağımı söylediler. Yani 2 yıl önce kpss başvurduğum memur hatalı yazdığı için alanım Elektrik-Elektronik Teknolojisi yazması yerine Elektrik-Elektronik Yazıyor. Ama ikisinin koduda 1505

Resimde sormak istediğim 2219 ve 2215 nitelik kodlarından her ikisindende tercih yapabiliyormuyum? Yoksa sadece 2219dan mı yapabilirim? Yada gerçek alanım Elekttrik-Elektronik Teknolojisi olduğu için 2215 ten mi yapmalıyım? ( Yani Osym sıtesınde yanlış yazanı takmamalımıyım ?

Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
ösymyi ara sor.hep bi hata yapiyolar .en azindan icin rahat eder

vapur dumanı

vapur dumanı

Üye
bence de aramalısın.ve bende tercih yaptım bu arada :)

• Beğen
Tepkiler: pelın_
Polymath

Polymath

Üye
    Konu Sahibi
Çok iyi puanım yok aslında 70.023 puanım var :)) Ama işte şans ya tutarsa diyor insann :) Böyle bir sıkıntı var çözemedim gitti. Yarın dershanenin birine soracağım ama ilk önce forumda bilen birisi çıkar diye burda sorayım dedim :)

Tercih yapan arkadaşlar. Hepimizin hakkında hayırlısıı :)

• Beğen
Tepkiler: vapur dumanı ve pelın_
Şehriyar

Şehriyar

Üye
Ben de başvurumu yapmıştım fakat okuldan aradılar yanlışlık olmuş bi daha gel diye..
Çağırdıkları zaman gideceğim bakalım tekrar başvuru yapmak için..

• Beğen
Tepkiler: vapur dumanı ve pelın_

pelın_

ney nasıl sınava girmedenmi tercih yapıyoruz hu kafam karıstı sımdı benım? ben biraz önce ınternetten başvurumu yaptım geçen senede girmiştim pek ıyı sonuç alamdım tercıh yapmadım bu sene yıne gırcem de valla allak bullak oldu kafam

Polymath

Polymath

Üye
    Konu Sahibi
ney nasıl sınava girmedenmi tercih yapıyoruz hu kafam karıstı sımdı benım? ben biraz önce ınternetten başvurumu yaptım geçen senede girmiştim pek ıyı sonuç alamdım tercıh yapmadım bu sene yıne gırcem de valla allak bullak oldu kafam

2010da yapılan kpss sonuçlarından tercih yapabiliyoruz şuanda. 4 kere tercih yapılacaktı buda sonuncusu. Bundan sonra 2010 kpss sonuçları ile tercih yapılamayacak. Senin Başvurduğun kpss 2012 de yapılacak olan sınavın başvurusu. Eğer 2010da sınava girdiysen ayın 29'una kadar tercih yapabilirsin. ADay işlemlerinden. Orda görürsün zaten girince :)

pelın_

ben bıturlu bulamadım nerden tercıh yapcamı? yardım edınde yapıyım

Polymath

Polymath

Üye
    Konu Sahibi

Resimdeki yerden tercihlerinizi girebilirsiniz. AYrıca bu linktende tercih kılavuzunu indirebilirsiniz. Sonrasında bitirdiğiniz bölümün kılavuzda kodunu bulup kılavuzda arattığınızda sizin yazabileceğiniz bölümler gelir. Ama ordaki yanında yazan diğer kodlara dikkat edin :)
Çünkü yanında ehliyet vs bilgisiyar sertifikası isteyebiliyorlar

• Beğen

pelın_

teşekkürler bır rıcam daha şimdi ben turızm seyahat mezunuyum acep nelerı secebılırım

Polymath

Polymath

Üye
    Konu Sahibi
Benim ilk sayfada paylaştığım resim var. Resmin sonunna 1505 diye bir kod var. O benim alanımın kodu. Sizinde kpss tercihler bölümünde son paylaştığım resimde 2012 Kpss Tercih/1 yazan kısma girdiğinizde mezun olduğunuz bölümün alan kodu yazmaktadır. O kodu indirdiğiniz Kpss kılavuzunda aratın ve çıkan yerde bölümünüzün adı ve sol tarafında tercih yapacağınız kod var. Benim ilk sayfada paylaşıtığım resimdeki gibi.

pelın_

neye göre tercıh yacaz bıılen varmı şimdi bi site buldum memur net dıye ordas hersey yazıyo ama nekadar guvenebılırım kı

Anıl Umut

Emekli Yönetici
2010 da tercih yaptım bi şey gelmedi,2012 de yapayım dedim topu topu 13 tercih yazabildim .Halihazırda üniv. okuduğum için tercih sayısında bir daralma söz konusu lisans ve önlisansa göre..Şans işte..Hepimizin tercihleri hayırlı olsun.
Ayrıca 2010 kpss ye internetten başvurmuşum ve şimdi 2012 kpss ye internetten başvuracağım fakat sistem kabul etmiyor.İlla ki başvuru merkezlerine gel diyorlar.3 Tl işlem ücreti için yapılır mı bu ya..hep veriyoruz zaten hiç aldığımız yok.

• Beğen

pelın_

benımde ilk başta kabul etmedi tekrar dene oluyo:) hiç veme 3 lira boşuna

Anıl Umut

Emekli Yönetici
benımde ilk başta kabul etmedi tekrar dene oluyo:) hiç veme 3 lira boşuna
Olmuyor .
2010 KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans başvurunuzu bir başvuru merkezi aracılığı ile gerçekleştirmediğinizden bu sınava ancak başvuru merkezlerinden başvurabilirsiniz. İnternet üzerinden başvuramazsınız! Ayrıca 2012-KPSS Lisans'a başvuru yapmış adaylar da bu sınava başvuramazlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt