Kötü Vücut Kokusu

Sponsorlu Bağlantılar

omayra

Üye
    Konu Sahibi
Kötü Vücut Kokusu
TERLEME VE VUCUT KOKUSU

Vücudumuzda bulunan toplam 3 milyon ter bezi bulunuyor. Vücut kokusunun çoğu, teri üreten ‘apokrin’ bezlerinin bulunduğu koltuk altlarından ve kasıklardan geliyor.
Bu bezlerde üretilen ter kokusuz bir sıvı. Ancak süte benzeyen ve protein açısından zengin olan bu sıvıya bakteriler hücum edince rahatsız edici bir koku ortaya çıkıyor. Bu bezler testosteron hormonuna karşı hassas olduğu için, ter ve vücut kokusu ergenlikten sonra artıyor.
Vücudun diğer yerlerinde de ter üreten ‘ekrin’ adlı bezler bulunuyor. Bu bezlerden üretilen ter ise daha tuzlu ve üzerinde pek bakteri üreyemiyor.
NEDEN TERLİYORUZ?
Vücut ısısını terleyerek dengelediğimiz için günde normal olarak ortalama bir litreden fazla ter üretiyoruz. Spor yapmak, hava sıcaklığı, heyecanlanmak ve tiroid hastalığı, enfeksiyonlar gibi bazı sağlık sorunları, daha fazla terlemeye neden oluyor. Fazla kilolu olmak ve soğan, balık, sarmısak ve baharatlı yiyecekler yemek de fazla terlemeye yol açan diğer nedenler.
Fazla terleyen insanların kötü vücut kokusuna sahip olma olasılıkları artıyor. Yeterince sık duş yapmamak ve birkaç gün aynı kıyafeti giymek varolan terin çoğalmasına ve kötü vücut kokusunun keskinleşmesine yol açıyor.
Karşı cinsi etkilemek için üretilen hormonların da aynı apokrin bezleri tarafından üretildiği, ancak duş alınmadığı takdirde biriken feromon hormonlarının kötü kokuya yol açtığı biliniyor.
VÜCUT KOKUSU NASIL ÖNLENEBİLİR?
Duş yaparken koltuk altınızı ve kasıklarınızı çok iyi yıkayın ve deodorantlı bir sabun kullanın.
Giysilerinizi, üzerlerinde bakterilerin yaşamaması için her gün değiştirin ve sık sık yıkayın. Pamuk gibi doğal kumaşların teri daha iyi emdiğini ve daha çabuk buharlaşmasını sağladığını unutmayın.
Deodorantlar sadece kötü kokuyu önlerken, ‘anti-perspirant’lar alüminyum klorid maddesi içerdikleri için terlemeyi azaltırlar.
Bir miktar sodyum bikarbonatı direkt olarak koltuk altınıza uygulamak ise, kötü koku sorununu çözmek için doğal bir yöntem. Terlemeyi azaltmak için reçeteyle alınabilecek -ların ise bazı yan etkileri olduğu belirtiliyor.
-alıntıdır-

Sıcak yaz günlerini yaşadığımız şu günlerde, kötü kokmamak ve toplumdan dışlanmamak için temizliğimize dikkat edelim. Kötü koktuğunuzun size söylenmesi hiiç kolay değil arkadaşlar. Bu nedenle hergün banyo almayı, koltukaltı stickleri kullanmayı ihmal etmeyelim. Çok hanım, güzel, iyi niyetli iki arkadaş tanıyorum, berbat kokuyorlar ve bunların ikisi de kız!!! Yahu ben nasıl söyleyecem bunlara iğrenç ötesi olduklarını?! Fake nickle mail adresi alıp mail mi atsam acaba?!
 


grafikseli 84

grafikseli 84

Üye
sodyum bikarbonatı ne oluyordu pardon?
 
mservank

mservank

Üye
Sodyum bikarbonat ya da soda kimyasal formulü NaHCO3 olan bir kimyasal bileşiktir. Sodyum tuzlarından birisidir. Antiasit özelliği vardır. Kabartma tozu olarak da kullanılır. Suda çözünür. Beyaz katı kristal tozdur. Sodyum karbonat'ı andıran hafif alkali tadı vardır. Salin solüsyonu bileşiminde de kullanılır.
-vikipedi-
 
grafikseli 84

grafikseli 84

Üye
ya sormaya çalıştığım...bu şey nelerde bulunur
 
mservank

mservank

Üye
Orasını tam bilmiyorum kabartma tozu olarak kullanılırmış bir de vücudun Ph ını ayarlarmış.
 


Üst Alt