konu hortlatanlar bi gelin. Bu önemli

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
symbian.forever

symbian.forever

Üye
    Konu Sahibi
konu hortlatanlar bi gelin. Bu önemli
bakın arkadaşlar bazı konuları ingilizce dilini kullanarak hortlatıyorsunuz. Biz Türkiyede yaşıyoruz ve dilimiz türkçe.
Türk insanı böyle devam ederse kültürümüzü , gelmişimizi , ve en önemlisi dilimizi kaybederiz.
Siz bi düşünün bu vatan kolay kazanılmadı. Ama şimdiki gençler hep yabancılara özeniyor , kimisi ingilizce kimisi almanca dilini kullanıyor.
Bakın. Farklı diller bilmeniz güzel birşey. Farklı kültürleri görmeniz , farklı ülkeleri gezmeniz hepsi güzel şeyler. Ama yeri gelincede durmasını , bi düşünmesini bileceksiniz. Çünkü sizin şu anda konuştuğunuz dilin yada özendiğiniz dilin insanları ile geçmişte bu toprakları kazanmak için az kan dökülmedi.
Yani diyeceğim şu yabancı diller bilmeniz sizin geleceğiniz açısından çok güzel. Ama şunu da hatırlayın. özendiğiniz kişiler sizin yani türk atalarının bir zamanlar bu toprakları kazanmak için savaştığı kişilerdir.

Bu durum çok ciddi. Ozan abi ilede konuşacacağım. Forumda türkçe dili dışında konuşanların banlanmasını isteyeceğim.

Hiç olmadı ben kendime sınırsız ban atar ve bu forumdan çekip giderim.

spy ghost

spy ghost

Üye
ya aradan geçiyor senin olayı biliyorum aykut için yaptın bunu , ama arada ingilizce kelime geçebiliyor bu kadar sıkı olursa sonsuz ban atar gideriz :oke:

symbian.forever

symbian.forever

Üye
    Konu Sahibi
hayır aykut için değil. Ama bu durum canımı sıkmaya başladı

Metin MF

Metin MF

Üye
uğur kardeşim bak ben hortlattığım konuya "This topic is horted by Metin" yazarım yani daha komik olsun diye bunu yapıyorum

- - - Eklendi - - -

Yani kuru kuruya "Bu konu Metin tarafından hortlatılmıştır." yazarsam ne esprisi kalır ki

- - - Eklendi - - -

ona bakarsan "ban atmak" ifadesi ingilizcedir. "yasaklamak" diyeceksin o zaman.

symbian.forever

symbian.forever

Üye
    Konu Sahibi
tamam komiklik olsun diye yaptığının farkındayım ama böyle böyle dilimizi kaybederiz. Dediğimi anladın mı ?

Metin MF

Metin MF

Üye
tamam İngilizce hortlatmam bundan sonra :oke:

symbian.forever

symbian.forever

Üye
    Konu Sahibi
:) :) :)

Revengeful

Emekli Yönetici
uğur kardeşim bak ben hortlattığım konuya "This topic is horted by Metin" yazarım yani daha komik olsun diye bunu yapıyorum

- - - Eklendi - - -

Yani kuru kuruya "Bu konu Metin tarafından hortlatılmıştır." yazarsam ne esprisi kalır ki

- - - Eklendi - - -

ona bakarsan "ban atmak" ifadesi ingilizcedir. "yasaklamak" diyeceksin o zaman.
is yerine was kullanman daha doğru. Çünkü gecmis bir zamanın passive'i uygun olur. Senin yaptığın S.present yani geniş zaman.. Bu konu metin tarafından hortlatiliyor yerine hortlatildi daha uygun olur.

Su konuda ingilizce öğretiyorum :D

spy ghost

spy ghost

Üye
is yerine was kullanman daha doğru. Çünkü gecmis bir zamanın passive'i uygun olur. Senin yaptığın S.present yani geniş zaman.. Bu konu metin tarafından hortlatiliyor yerine hortlatildi daha uygun olur.

Su konuda ingilizce öğretiyorum :D
:D mert çaktırma dediğin gibi was uygun gider geçmiş zaman için was hatta bu konu için birkaç ay önce ing. hocası bağırmıştı birkaç kişiye :d: şu an arkadaşlar bıraktı o ayrı mesele

Metin MF

Metin MF

Üye
halbuki ingilizcem 5 :ağlarım:

- - - Eklendi - - -

O zaman There topics are horting by Metin :)

Revengeful

Emekli Yönetici
halbuki ingilizcem 5 :ağlarım:

- - - Eklendi - - -

O zaman There topics are horting by Metin :)
Cümle hatalı oluyor o zaman. "Orada konular horluyor metin tarafından" gibi bir anlam çıkıyor. Passive yapman gerek.

- - - Eklendi - - -

9.sınıfta ingilizce kursuna gitmiştim. Bu sene ünidede günde 6 saat ingilizce görüp, türkçe konuşmak yasak olunca böyle oluyor.

wolfteamm01

Üye
hort ne demek ?

Joker.

Joker.

Üye
hort :ehe

- - - Eklendi - - -

hort :ehe

nokia_belle

nokia_belle

Üye
joker pişti olucaksın çok hortlatırsan:D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt