Koltuk Altı Ağrısının Nedenleri

Sponsorlu Bağlantılar

Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Koltuk Altı Ağrısının Nedenleri
Koltuk altı ağrısı aslında günümüzde çok sık yaşanmayan bir sorundur ancak bu sorunu yaşayanlar çok iyi bilirler ki günlük yaşamı etkileyecek ve bir hayli stres yaratacak kadar ağrılı bir durumdur. Peki koltuk altı ağrısının nedenleri nelerdir, koltuk altı niçin ağrır ve bu soruna karşı nasıl bir önlem almak gerekir uzman önerileri ile sizlerle.



Koltuk altında yaşanan ağrının nedeni pek çok farklı sağlık koşuluna bağlı olabilir. Bu bölgede yaşanan ağrıların başlıca nedenleri; şişen lenf düğümleri, kistler ve bakteriyel enfeksiyonlardır. Ayrıca koltuk altında bulunan sinirler, kaslar, kemik ve damarlarda yaşanan sorunlar hafif veya şiddetli ağrılara yol açabilir. Sinir sistemini etkileyen hastalıklar, kol altında ağrı olarak kendini belli edebilir. Yaralanma ve darbelere bağlı ağrılar, eğer çok şiddetli değilse, ağrı kesici ve dinlenme ile tedavi edilebilir, ancak koltuk altı ağrısına neden olan bazı hastalıkların tedavisi için uzman yardımı almak şarttır.

Son derece hassas olan ve kolayca şişebilen lenf bezleri koltuk altı ağrısının başlıca nedeni olarak gösterilmektedir. Erkeklerde sadece koltuk altında, kadınlarda ise koltuk altı ve meme çevresinde bulunan lenf düğümlerinin şişmesi genel olarak ciddi bir rahatsızlığa işaret etmez. Ancak lenf şişliği sık sık oluşuyorsa ve şişlik uzun bir süre devam ediyorsa altında yatan nedenin belirlenmesi için doktor kontrolü gerekebilir. Geçmeyen lenf bezi şişliği bazı durumlarda ciddi bir viral enfeksiyon veya kanserin belirtisi olarak meydana gelebilir.

Grip, nezle gibi hastalıklar tüm vücutta kırıklığa neden olabileceği gibi koltuk altında da ağrıya yol açabilir. Üst solunum yolunu etkileyen bu hastalıklar, bağışıklık sistemini zayıflatır ve halsizliğe neden olur. Hastalık sırasında bol bol dinlenmek ve virüslere karşı vücudun direncini arttırmak için C vitamini tüketmek, hastalığın ve koltuk altında yaşanan ağrıların daha kısa sürede geçmesini sağlayacaktır.

Koltuk altında kolayca oluşabilen kistler, bu bölgede yaşanan ağrıların en çok görülen nedenleri arasında yer almaktadır. Nemli, sıcak, güneş ışığı görmeyen ve toksinlerin önemli bir kısmının vücuttan atıldığı koltuk altında oluşan kistler doktor tarafından muayene edilmelidir. Genellikle muayenehanede küçük bir cerrahi operasyonla alınabilen bu kistler, nadir olmakla birlikte kanserin bir belirtisi olarak oluşabilir.

Kolda veya koltuk altında bulunan kasların zedelenmesi, ters bir harekete maruz kalması, gerilmesi ve zorlanması koltuk altında geçici ağrılara yol açabilir. Kasın zorlandığı durumlarda ağırlık kaldırmak ve bu bölgeyi hareket ettirmek ağrıların şiddetlenmesine neden olabilir.
Kistler ve Koltuk Altı Ağrısı:Boyun ve omuz bölgesinde bulunan bir sinir ağı olan “brakiyal pleksus“u etkileyen rahatsızlıklar kol, omuz ve koltuk altında ağrı yaratabilir. Bu sinirler gerilme, basınç, zorlanma nedeniyle zarar görebilir. Ters baş ve omuz hareketleri brakiyal pleksus yaralanmalarının başlıca nedenleridir. Sinirleri etkileyen yaralanmalarda ağrıya ek olarak, uyuşma, kol kaslarında güç ve kontrol kaybı görülebilir.

Vücudun en hareketli eklemlerinden biri olan omuz eklemi “eklem çıkıklarına” oldukça yatkındır. Bu çıkıklar tam ve kısmı çıkık olarak görülebilir. Her iki durumda da omuz ve koltuk altında şiddetli ağrılar meydana gelir. Omuz çıkığının diğer belirtileri ise; bölgede şişlik, hissizlik, halsizlik ve morarmadır. Bazı omuz çıkıkları tendon ve sinir hasarına yol açabilir.

Göğüs ve el arasındaki arterlerden bir veya daha fazlası tıkandığında görülen “periferik arter hastalığı” koltuk altı ağrısına yol açabilir. Nadir olarak görülen bu hastalık genellikle 65 yaş üzeri ve sigara kullanan kişilerde ortaya çıkmaktadır. Hastalığın diğer belirtileri; soğuğa karşı dayanıksızlık, yorgunluk, halsizlik, kol krampları, kas kaybı, darbe almamış bölgelerde görülen morarmadır.
 
Hıqh_VoLTaqe27

Hıqh_VoLTaqe27

Üye
kas ağrıları oluyo bide galiba
 

Benzer Konular

Baydırman
Cevap
1
Görüntüleme
292
bilişimcii
TheNightMare.
Cevap
3
Görüntüleme
318
Selim Baltaci
Cevap
0
Görüntüleme
503


Üst Alt