Kolay kilo verme yolları | Kolay kilo verme yöntemleri

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
First Lady

First Lady

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Kolay kilo verme yolları | Kolay kilo verme yöntemleri
Aşırı kilolarınızla başınız dertte ise, sizi bu sıkıntıdan kurtaracak ve hep hayal ettiğiniz forma kavuşmanızı sağlayacak yöntemler, burada! Beslenme ve diyet uzmanlarının önerilerinden derlenen yöntemler, kısa bir sürede sağlıklı kilo vermenizde size yardımcı olacak. Bu zamana kadar uygulamış ama hiç bir sonuç alamadığınız yöntemleri bir kenara bırakarak, bu yöntemleri deneyin.





Kaç Kalori?

Burada size haftalık kalori harcamanızı hesaplayarak kaç kalori alarak zayıflayabileceğinizi öğrenmeniz adına matematiksel bir formül veriyoruz. Eğer iyi bir neticeye ulaşmak istiyorsanız haftalık harcadığınız kalorinin 500 kalori altında almanız gerekir. Formül: Temel Metabolizma Hızı= (Vücut ağırlığı X 33)+(Günlük Orta Aktivite(dk) X 3.5 ) Örneğin; 64 kilodasınız ve günlük 20 dakika orta düzeyde aktivite gerçekleştiriyorsunuz. Yani; (64 X 33) + (20 X 3.5) = 2112 + 70 = 2182 Kalori. 2182-500 = 1682 Kalori. Buna göre; haftada 1682 kalori almanız 2 kilo vermeniz için yeterli olacaktır.

Günde En Az 5 Porsiyon Sebze Meyve



Meyve ve sebzelerdeki yararlı lifler ve bu liflerin sahip olduğu vitamin ve antioksidanlar vücut sağlığı açısından yararlı, aynı zamanda az kaloriye sahip olup zayıflama konusunda birebir. Midenizi rahatlıkla doldurarak tokluk hissi yaratıyorlar. Kalori dengenizi rahatlıkla sağlayabilirsiniz. Dünyaca ünlü diyetisyenlere göre bu yönde en sağlıklı 5 yiyecek arasında kan kolesterolünü düşüren somon, protein kaynağı ve kalp dostu soya, besleyici liflerle zengin yeşil sebzeler, vitamin dolu çilekler ve tahıllar.

Porsiyon Büyüklüğüne Dikkat Edin



Bir porsiyon makarna yarım fincan makarna anlamına gelir. Fakat bazı restoranlar bunu 4 misline kadar çıkarabiliyor! Her türlü yiyecek için bu durum söz konusu. bu konuda dikkatli olup, tabağınızı bitirmek zorunda olmadığınızın farkında olmalısınız. Günde bu şekilde aldığımız ekstra kalorilerin genelde farkında değiliz. Bu yönde bir bilinçaltı oluşturmayı başarabildiğinizde sonucu kolayca fark edeceksiniz.

Öğün Atlamayın

Gün içinde öğünleri atlamadan az ve kalori ihtiyacınızı sağlayarak kan şekeri seviyenizi dengede tutabilirsiniz. Günde 3 büyük öğün yerine 5-6 küçük öğün tüketmeyi deneyin. Kahvaltıdan 2 saat sonra bir meyve, öğleden sonra bir bardak ayran, tokluk hissi uyandırma adına ileri ki öğünlere daha rahat ulaşmanızı sağlar.

Taze Yiyecekler


Taze meyve ve sebzeler tüketmeye dikkat edin. Paketlenmiş gıdalar ve fast food’dan kaçının. Bu tür gıda maddeleri yüksek miktarda sodyum ve yağ içerir. Konuştuğumuz çoğu kişi evde hazırlanıp paketlenmiş bir yemeği dışarıdayken öğle veya akşam yemeği olarak tüketerek bile kolayca kilo vereceklerine şaşırıyorlar.

Aşırı Kısıtlayıcı Olmayın



Takıntılı olduğunuz kalori oranı yüksek lezzetli gıdaları tüketme konusunda kendinize hoşgörülü davranın. Diyetin başarısı adına sağlık açısından dengede tutmanız gereken bir diğer önemli faktör psikolojik durumunuzdur. Satın aldığınız ürünleri içerik etiketlerine mutlaka bakın. Ancak şunu da ihmal etmeyin; düşük yağ oranına sahip olan bir besin kalorisiz bir besin anlamına gelmez. Aynı zamanda şeker veya karbonhidrat. Her zaman ambalaj üzerindeki beslenme etiketini mutlaka okuyun.

Şekerli İçecekler



Meyve suyu, gazoz, çay, kahve gibi her türlü şekerli içeceği rahatlıkla tüketebilirsiniz. Günde minimum 8 bardak su tüketmeye dikkat edin. Diyetisyen Furkan Boz sabahları uyanınca 2 bardak ılık su içmenizin hem hazmı kolaylaştırma yönünde, hem de tokluk hisse uyandırma adına size yardımcı olacağını belirtmektedir. Bu şekilde gün içinde vücudunuzun hidrasyon dengesini koruyup kilo verebilirsiniz.

Egzersiz Periyodu



Birçok otorite günde 30-60 dakika fiziksel aktivite yapmanın sağlıklı ve fit kalmak için gerekli olduğunu söylüyor. haftada 2 kez ağırlık çalışın. bu, uzman kişilerin kontrolünde doğru bölgelere uygulandığında istemediğiniz bölgelerinizdeki kilolarınızdan kurtulma adına faydalı olacaktır.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Baydırman
Cevap
1
Görüntüleme
388
rear2011
Hıqh_VoLTaqe27
Cevap
4
Görüntüleme
960
hikmet366
Cevap
1
Görüntüleme
410
hikmet366


Üst Alt