klavyeye bilgisayar açma tuşu atayamıyorum?

Sponsorlu Bağlantılar

mutluadam

Üye
    Konu Sahibi
klavyeye bilgisayar açma tuşu atayamıyorum?
arkadaşlar dün gece klavyeme meyve suyu döktüm kazayla. o andan itibaren sapıttı zaten klavye. bir tuşa bastığımda bir kaç harf falan yazıyordu yada ilgisiz şeyler yapıyordu. sabah olunca suyla yıkadım ve sonra iyice güneşte kuruttum ama bu sefer hiç çalışmaz oldu. elektrik geliyordu ama hiç bir görev yapmıyordu. bende uğraşmaktansa en iyisi yeni klavye alayım dedim. ve 20 tl ye inca marka multimedya klavye aldım. baya çok multimedya tuşları falan var.

yalnız ben daha önceden biostan ayar yapıp şifre atayıp şifre ile klavyeden bilgisayarımı açıyordum. benim phonix marka biosumda şifre, hotkey, anykey keyboard 98 tuşlarıyla açma seçenekleri var. hepsini denedim hiç biri devreye girmedi. neden girmedi yardımcı olurmusunuz? yani meyve suyu dökülen klavyemle girebiliyordum şimdi niye giremiyorum?

mausla açmayı denedim onda sorun yok açılıyor.

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Klavye USB girişli mi ?

mutluadam

Üye
    Konu Sahibi
evet usb girişli. daha önceki soketti onda sorun yoktu açılıyordu. birde bunda power tuşuda var ama sadece kapatıyor (galiba) açmıyor çünkü. onla çakışıyormudur nedir? nasıl düzeltcem bunu yav ? saolun.

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
USB girişlilerde tanıtmak zor oluyor.JAK girişli olsaydı sorun olmazdı.BIOS ayarlarını Default yapıp kaydet.

Perfect!

Üye
usb yi ps/2 yapan çevirici kullanabilirsin böylece çalışır

mutluadam

Üye
    Konu Sahibi
evet arkadaşlar çevirici kullandım çalışıyor artık. yalnız wake up tuşu var o çalışmıyor nasıl çalışır? ana kartım foxconn ve phonix bios.

Perfect!

Üye
klavyenin driveri varmı olması gerekir multimedia ve usb klavyelerde olur genelde içinde cd çıkmadım

mutluadam

Üye
    Konu Sahibi
klavyenin driveri varmı olması gerekir multimedia ve usb klavyelerde olur genelde içinde cd çıkmadım

yok driveri. güncellemeyi denedim daha iyi bir yazılım yok dedi. biostan wake up u enabled yaptım ama değişmedi. çalışmadı yani.

Perfect!

Üye
klavyenin modeline göre a4tech in sitesinden driver indirip deneye bilirsin (a4tech marka olması şart değil bende inca vardı çalışıyordu )

mutluadam

Üye
    Konu Sahibi
klavyenin modeline göre a4tech in sitesinden driver indirip deneye bilirsin (a4tech marka olması şart değil bende inca vardı çalışıyordu )

tamam saol bi deneyeyim sonucu yazarım.

--------------- Ekleme ---------------

tamam saol bi deneyeyim sonucu yazarım.

yok yav. üç tane klavye diriveri indirip denedim hiç birinde wake up diye bir tuş yok. siz wake up olan bir driver biliyorsanız verin birde onu denyeyim.

Perfect!

Üye

bunu denedinmi

mutluadam

Üye
    Konu Sahibi

bunu denedinmi

evet denemişim. yok bunda da yoktu. microsoft un çok klavye seçenkli bir driveri var şu anda o yüklü bir sürü şey var ama hiç birinde wake up tuşu yok. çokda önemli değil ya power tuşu çalışıyor nasılsa aynı işi görmüyormu? olmuyorsa yormayalım kendimizi. fazla takıntı yapılacak bi şey değil sanırım. halbuki biosta power managment de wake up var disabled di enabled yaptım onu ama çalışmadı yine herhalde işte driver istiyor.

Perfect!

Üye
evet denemişim. yok bunda da yoktu. microsoft un çok klavye seçenkli bir driveri var şu anda o yüklü bir sürü şey var ama hiç birinde wake up tuşu yok. çokda önemli değil ya power tuşu çalışıyor nasılsa aynı işi görmüyormu? olmuyorsa yormayalım kendimizi. fazla takıntı yapılacak bi şey değil sanırım. halbuki biosta power managment de wake up var disabled di enabled yaptım onu ama çalışmadı yine herhalde işte driver istiyor.

peki ozaman power çalışıyorsa sorun yok
:oke:

mutluadam

Üye
    Konu Sahibi
tamam halil yarbayım ilgin için teşekkürler. :)

Perfect!

Üye
rica ederim iyi forumlar :)

Üst Alt