klasöradı.exe virüsü

Sponsorlu Bağlantılar

*<hayta>*

*<hayta>*

Üye
    Konu Sahibi
klasöradı.exe virüsü
arkadaşlar belki çoğunuz karşılaşmıştırsınız genel bir şeymiş galiba ama benim başıma yeni geldi bu olay.arkadaşın hard diskine film atmak için hd yi bilgisayara bağladıktan sonra klasörlerin içinde o klasörle aynı isimli .exe uzantılı açılmayan klasörler gelmeye başladı.keşke tıklamasaydım,araştırdığım kadarıyla tıklayınca pc ye de geçer yazıyordu ve öyle de oldu.ama fark ettiğim kadarıyla sadece 'd' ye bulaşmış.anti virüs kullanmadığım için çözümlerden birisi bütün o yalancı exe leri silmek olduğunu okudum ve ccleaner programıyla 'd' den ve kendi hard diskimden temizledim.zaten boyutları hepsinin 680 kb dı.
sorum ise daha önce başına böyle bişey gelip bu yolla kurtulan var mı,gerçekten garanti çözüm müdür,ilerde bi sorun yaşatır mı?bilgisayarı ciddi bi risk altına sokacak bi virüs müdür ayrıca?
 


YaşlıTaşCocuk54

YaşlıTaşCocuk54

Üye
Format at derim ama büyüklüğü ile alakalı bir bilgim yok
 
Black-GhosT

Black-GhosT

Üye
format atmana gerek yok eğer bununla yada başka bir virüs programi yükleyip sistemı taratirsan sorun ortadan kalkacaktır yalnız daha önce pc ye bağladıgin usb flash bellek falan varsa onlara da bulaşmistır onlarida tarat. Yukarıdaki program haricinde sana virüs programi olarak Microsoft Security Essentials i öneririm, eğer yapamazsan teamwiever ile sana yardım edebilirim.
 
@@DiAbLo@@

@@DiAbLo@@

Üye
Kardeşim autorn virüsü olarak geçer çoğu yerde. Zararı pek yok gibi ama çözümü da basit değil. COMBOFİX denilen bir virüs temizleyiciyi sırf bu virüs için çıkardılar. İnternette araştır bulursun. Tek seferlik tıklıyorsun baştan aşağıya hepsini temizliyor. Virüs programı kullanmıyorsan kurmana da gerek kalmıyor. Ama eğer virüs programı kullanmak istersen avg nin 395 günlük full internet security var elimde. Yardımcı olabilirim. Dediğim gibi COMBOFİX'i indir 10 dk da tamamen kurtulursun
 
*<hayta>*

*<hayta>*

Üye
    Konu Sahibi
combofixin namını duymuştum teyit etmek amaçlı kendi sitesinden de indirmeme rağmen w8.1 desteği yok diye uyarı veriyo program ve uyumluluk modu da yemiyor maalesef.ccleaner la bu dosyaları temizlemeden önce bi tek malwarebytes anti malware programıyla sistem taraması yaptım.o da bazı şeyler buldu ama dosyalar hala olduğu yerde durunca ben de ccleanerla temizledim.merak ettiğim bu silmenin kalıcı çözüm olup olmadığı.yani c ye sızmamıs görünüyo ama sonucta virüs bu,kendini oraya saklamış da olabilir. ha ayrıca şunu da eklemekte fayda olabilir.bu olay için pc konusunda benden biraz daha fazla bilgi ve deneyimi bulunan arkadaşıma danıştım av falan gerekir mi,gerekirse hangisini önerirsin diye sordum?o da eğer garanti bankasında hesabın varsa internet şubesine giriş yap lisanslı av(adı webroot bu arada) veriyo,ben şimdilik onu kullanıyorum,işimi görüyo deyince,onu indirdim ve dosyaları sildikten sonra onunla yaptığım taramada connectify programının activator dosyası dışında bir şey çıkmadı uyarı olarak.
 
@@DiAbLo@@

@@DiAbLo@@

Üye
Bu autorn virüsünü bir kere tıkladıktan sonra her yere yayılmıyor sadece içine girdiğin klasörlere yayılıyor ve alt klasörlerine. C de klasöre girmediysen bulaşmaz zaten. Kötü yanı belli bir süre sonra asıl klasörü gizli dosya yapıyor veya siliyor. Ben aynı virüsün bulaştığı bir flash bellekte 700 küsür tane çıkardım sen düşün :D neyse sorunu hallettiğine sevindim ama avg senin kullandığından daha iyidir kardeşim.
 
*<hayta>*

*<hayta>*

Üye
    Konu Sahibi
aynen o kötü yanı diye söylediğin olayları da okuduğum için sordum temizledim gibi görünüyor ama ilerde sıkıntı yaratır mı diye.o vakit popüler bi av ile iyi bir tarama yapmak gerek galiba..
 
ismail

ismail

Üye
Avira kur sisteminde kastırmaz
 
@@DiAbLo@@

@@DiAbLo@@

Üye
aynen o kötü yanı diye söylediğin olayları da okuduğum için sordum temizledim gibi görünüyor ama ilerde sıkıntı yaratır mı diye.o vakit popüler bi av ile iyi bir tarama yapmak gerek galiba..
Sen iş işten geçmeden sildiğin için sıkıntı olacağını sanmıyorum kardeşim.
 
@@DiAbLo@@

@@DiAbLo@@

Üye
eyvallah,biraz daha rahatladım.sağolun hepiniz cevaplarınız için arkadaşlar
Ne demek kardeşim. Usb disc security programı kullan en azından usb takılınca virüs bulaşmasını önlersin genelde usb bellek ile bulaşır.
 
NextWorld

NextWorld

Üye
Cmd komutuyla temizleyebilirsiniz isterseniz yardimci olabilirim
 
KARİZMATİX

KARİZMATİX

Üye
USB'lerden virüs bulaşmasını önlemek için USB Virus Scan adlı programı da kullanabilirsin.
 
NextWorld

NextWorld

Üye
Kendi usbnizi korumaya almak amaciyla yeni metin belgesi olustup adini Autorun uzantisini .inf yapin usbnize asla giremez.
 


Üst Alt