Açıklamayı oku kişisel değil genel konuşuyorum
Tabi canim. İlac kullanan sen degilsin. Ayrica sen ne hakla bizi yargiliyorsun. Tutabilecek olsak tutardik herhalde. Herkes kendi isine baksa iyi olur.

Sağlık Problemin çok Ciddiyse Amenna ama Boğazım Ağrıyor Diyerek Tutmamak Farklı ( kabız Civciv Alınma Kardeşim kişisel değil genel )
Tabi canim. İlac kullanan sen degilsin. Ayrica sen ne hakla bizi yargiliyorsun. Tutabilecek olsak tutardik herhalde. Herkes kendi isine baksa iyi olur.

Arkadaşlar işinizi bahane edip oruç tutamayacağınızı düşünmeyin. Benim babam sabahtan akşama kadar güneş altında ayakta nöbet tutuyor. Ayrıca bundan 10 yıl önce kalp krizi geçirdi. Tiroid kanseri nedeniyle tiroidlerini aldırdı ve günde 2 kere avuç dolusu hap içmek zorunda. Bunlara rağmen orucunu hiç aksatmıyor. Benim babam bir örnek sadece. Bugün Filistin'de , Afrika ülkelerinde Açlıkla boğuşan sahurda yiyecek yemek bulamayan iftarını bir parça kuru ekmek ile yapmak zorunda kalan binlerce müslüman , orucunu aksatmadan tutabiliyorsa sizler de elbette tutabilirsiniz. Spor yapmam gerekiyor, yoksa sağlıklı kalamam, formumu kaybederim diye de düşünmeyin. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) '' Oruç tutun , sıhhat bulun. '' demiştir. Yani sağlıklı kalmak istiyorsanız oruç tutmanız sizin faydanızadır. Buna bir örnek daha vermek istiyorum. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) hutbe okumak için basamakları çıkarken her basamakta Cebrail (A.S) bir dua ediyor, Peygamberimiz de Amin diyormuş. Cebrail (A.S)'ın dualarından birisi ise '' Kim Ramazan Ayı'na kavuşur da bağışlanmadan (affedilmeden) Ramazan Ayın'ndan çıkarsa Allah Teala'nın laneti onun üzerine olsun '' demiştir. Peygamber Efendimiz de bu duaya Amin demiştir. Demek ki bu Ramazan Ayı, günahlardan kurtulma ayıdır. Allah Hepinize Dayanma Gücü Versin. Hayırlı Ramazanlar...
Not: Bu yazıyı hiç kimseyi rencide etme amacı taşımadan yazdım. Yanlış anlaşılma olmasın lütfen.

Senin zoruna giden nedir karşında çocuğun yok laflarına dikkat et Ben kendi düşüncemi söylüyorum sende kendi düşünceni söyle Vede Ben Kimseyi Yargılamıyor ne haddime Allah Islah EtsinSadece benimle ilgili de değil. İsteyen tutar istemeyen tutmaz. Sen yok bahane yok şöyle yok böyle deyip kimse hakkında bir şey söyleyemezsin. Bu Allah ile insan arasındadır. O yüzden başkalarının bahanesini, günahını düşünmeden önce kendi günahlarınıza bakın. Eğer ki hiç günahım yok diyebiliyorsanız, o zaman bizi yargılayın.

Sadece benimle ilgili de değil. İsteyen tutar istemeyen tutmaz. Sen yok bahane yok şöyle yok böyle deyip kimse hakkında bir şey söyleyemezsin. Bu Allah ile insan arasındadır. O yüzden başkalarının bahanesini, günahını düşünmeden önce kendi günahlarınıza bakın. Eğer ki hiç günahım yok diyebiliyorsanız, o zaman bizi yargılayın.
Ben bırakın bahaneyi falan tutmak istemiyorsanız tutmayın tarzındaki sözlerine kızdım zaten.
İyiliği emretmek Müslümanın görevlerindendir.bunun için evliya olmak gerekmez ortak. Bu kadar kızman yersiz
Ben bırakın bahaneyi falan tutmak istemiyorsanız tutmayın tarzındaki sözlerine kızdım zaten.

Bırak şimdi sen onu bunu da oruç tutacak mısın onu söyle![]()

Bırak şimdi sen onu bunu da oruç tutacak mısın onu söyle![]()

ben de sorayım
2 saat kalmış
- - - Eklendi - - -
zaten yataktan kalktığım yok![]()

Adamsın ortak

Bunları anlamak çok zor değil sağol kardeşim
İyiliği emretmek Müslümanın görevlerindendir.bunun için evliya olmak gerekmez ortak. Bu kadar kızman yersiz
Güzel kardeşim bilmiyorum kimsin ama toparlan kendine gel Hayırlı ayda kalbini kırmıyım ben sadece müslüman olarak görevlerimizi söylüyorum ve doğru yolda olmanızı istiyorum ama senin zoruna gidiyor nedense O kadar kötü isen akşama kadar maxicepe giremeyecek durumdasın demekki
Liseli Orucu
ben de sorayım
2 saat kalmış
- - - Eklendi - - -
zaten yataktan kalktığım yok![]()