MrExpert
Üye
Tutamam herhalde. Hastayim.
Ne hastalığı lan hiç bahsetmedin

Tutamam herhalde. Hastayim.

Ne hastalığı lan hiç bahsetmedin![]()

1 haftadir bogazim agriyor. Oksuruyorum.![]()
Geçmiş olsun![]()
Kendine Dikkat et.

Sagol Battalim.![]()

Son Ütücümüsün ?ilk gün tutmayacağım ütüde olmam çok zorluyor

Katılıyorum Ama Forumda Bazı Arkadaşlarımızın Yaşı Küçük TutamayabiliyorlarArkadaşlar işinizi bahane edip oruç tutamayacağınızı düşünmeyin. Benim babam sabahtan akşama kadar güneş altında ayakta nöbet tutuyor. Ayrıca bundan 10 yıl önce kalp krizi geçirdi. Tiroid kanseri nedeniyle tiroidlerini aldırdı ve günde 3 kere avuç dolusu hap içmek zorunda. Bunlara rağmen orucunu hiç aksatmıyor. Benim babam bir örnek sadece. Bugün Filistin'de , Afrika ülkelerinde Açlıkla boğuşan sahurda yiyecek yemek bulamayan iftarını bir parça kuru ekmek ile yapmak zorunda kalan binlerce müslüman , orucunu aksatmadan tutabiliyorsa sizler de elbette tutabilirsiniz. Spor yapmam gerekiyor, yoksa sağlıklı kalamam, formumu kaybederim diye de düşünmeyin. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) '' Oruç tutun , sıhhat bulun. '' demiştir. Yani sağlıklı kalmak istiyorsanız oruç tutmanız sizin faydanızadır. Buna bir örnek daha vermek istiyorum. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) hutbe okumak için basamakları çıkarken her basamakta Cebrail (A.S) bir dua ediyor, Peygamberimiz de Amin diyormuş. Cebrail (A.S)'ın dualarından birisi ise '' Kim Ramazan Ayı'na kavuşur da bağışlanmadan (affedilmeden) Ramazan Ayın'ndan çıkarsa Allah Teala'nın laneti onun üzerine olsun '' demiştir. Peygamber Efendimiz de bu duaya Amin demiştir. Demek ki bu Ramazan Ayı, günahlardan kurtulma ayıdır. Allah Hepinize Dayanma Gücü Versin. Hayırlı Ramazanlar...
Not: Bu yazıyı hiç kimseyi rencide etme amacı taşımadan yazdım. Yanlış anlaşılma olmasın lütfen.
Zaten benim sözüm mükellef olmuş (Buluğ çağına ermiş) olanlar için.
Katılıyorum Ama Forumda Bazı Arkadaşlarımızın Yaşı Küçük Tutamayabiliyorlar
Ne Demek İstediğini Anladım Ama İyi Bir Şeydir UmarımZaten benim sözüm mükellef olmuş (Buluğ çağına ermiş) olanlar için.
Arkadaşlar işinizi bahane edip oruç tutamayacağınızı düşünmeyin. Benim babam sabahtan akşama kadar güneş altında ayakta nöbet tutuyor. Ayrıca bundan 10 yıl önce kalp krizi geçirdi. Tiroid kanseri nedeniyle tiroidlerini aldırdı ve günde 2 kere avuç dolusu hap içmek zorunda. Bunlara rağmen orucunu hiç aksatmıyor. Benim babam bir örnek sadece. Bugün Filistin'de , Afrika ülkelerinde Açlıkla boğuşan sahurda yiyecek yemek bulamayan iftarını bir parça kuru ekmek ile yapmak zorunda kalan binlerce müslüman , orucunu aksatmadan tutabiliyorsa sizler de elbette tutabilirsiniz. Spor yapmam gerekiyor, yoksa sağlıklı kalamam, formumu kaybederim diye de düşünmeyin. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) '' Oruç tutun , sıhhat bulun. '' demiştir. Yani sağlıklı kalmak istiyorsanız oruç tutmanız sizin faydanızadır. Buna bir örnek daha vermek istiyorum. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) hutbe okumak için basamakları çıkarken her basamakta Cebrail (A.S) bir dua ediyor, Peygamberimiz de Amin diyormuş. Cebrail (A.S)'ın dualarından birisi ise '' Kim Ramazan Ayı'na kavuşur da bağışlanmadan (affedilmeden) Ramazan Ayın'ndan çıkarsa Allah Teala'nın laneti onun üzerine olsun '' demiştir. Peygamber Efendimiz de bu duaya Amin demiştir. Demek ki bu Ramazan Ayı, günahlardan kurtulma ayıdır. Allah Hepinize Dayanma Gücü Versin. Hayırlı Ramazanlar...
Not: Bu yazıyı hiç kimseyi rencide etme amacı taşımadan yazdım. Yanlış anlaşılma olmasın lütfen.
Ben 13 yaşımdaydım ve tutuyordum .Mesela Örnek Vereyim Ben 2 usta altında çalışan bir Ütücüydüm zamanında yaptım o işi Bu bir bahane değilBen 13 yaşımdaydım ve tutuyordum .
Hasta olmak ise sağlık problemi tabiki ama boğazının şişmesi ile oruç tutamamanın alakası yok
Arkadaşlar bahaneler üretmeyelim
Her zaman yaşayacakmış gibi bu Dünyaya çalış
Yarın Ölücekmiş Gibi Diğer Dünyaya çalış Bu sözü unutmayalım Tutmak isteyen insan her şekilde tutar
Sağlık Problemin çok Ciddiyse Amenna ama Boğazım Ağrıyor Diyerek Tutmamak Farklı ( kabız Civciv Alınma Kardeşim kişisel değil genel )
Hastalığı hangi safhada bilemezsin ki dostum..
Ben de tutamıyorum. Lâkin evde olsam tutardım yine de kaçak.
Günde defalarca yüksek dozajlı lar zerk ediyorlar ki zaten akşama kadar hiçbir şey yemiyorum.
Sağlık Problemin çok Ciddiyse Amenna ama Boğazım Ağrıyor Diyerek Tutmamak Farklı ( kabız Civciv Alınma Kardeşim kişisel değil genel )
Mesela Örnek Vereyim Ben 2 usta altında çalışan bir Ütücüydüm zamanında yaptım o işi Bu bir bahane değilBen 13 yaşımdaydım ve tutuyordum .
Hasta olmak ise sağlık problemi tabiki ama boğazının şişmesi ile oruç tutamamanın alakası yok
Arkadaşlar bahaneler üretmeyelim
Her zaman yaşayacakmış gibi bu Dünyaya çalış
Yarın Ölücekmiş Gibi Diğer Dünyaya çalış Bu sözü unutmayalım Tutmak isteyen insan her şekilde tutar