Amaru Shady
Üye
Yaw tamam cikiyorum konudan bu nedir ya. Ustteki cumleyle alttakinin yerini degistirince bitecekmi simdi tartisma anlamadim gitti. Sen orda sigara hakkinda nedemek istedigimi anladinda bu konu hakkinda kendink savunamayacagin icin cumlenin yapisina taktin (bilincaltindan kaynakli) hadi iyi sigaralar size...
Haklısın ama düşüncelerini kendine sakla çünkü burda ortaya atmak yanlış olur bende biliyorum iyi olmadığını sende içseydin eğer sende anlardın içen adamın halini uzaktan söylemesi kolay bazı şeyleri
Yaw konu sigara konusu yazdigima bak ona cevap ver . Cumlenin yapisini konusacaksak dersanede felan turkce hocasindan randevu alalim tobe ya.
- - - Eklendi - - -
Ben kisisel olarak kimseue bisey demedim. Ama sigaranin acikca cok zararlu oldugu ve bunu kucuk bi cocun bile anlayacak kadar basit olmasi buna ragmen goz gore gore insanlarin kendini oldurmesi istemeden canimi sıkıyor.
Haklısın ama düşüncelerini kendine sakla çünkü burda ortaya atmak yanlış olur bende biliyorum iyi olmadığını sende içseydin eğer sende anlardın içen adamın halini uzaktan söylemesi kolay bazı şeyleri
"Tütün bitkisi Allah'a karşı dik durup, yapraklarını aşağı indirmediği için biz müminler onu yakarak cezalandırıyoruz."
şimdi şöyle diyeyim ceza vermek Allah'ın işi. Bizim değil. He günümüzde yasalar falan var ama onlar çook önceleri yoktu ve şimdi bizim haklarımızı sorunsuz kullanmamız için ve kapitalistlere karşı çıkarsak bizi bi neden le susturup içe tıkması için var.
Ama biri diyelim birine zarar verdi bizim de ceza olarak ona zarar verceğimiz anlamına gelmez.
Nerden bilceniz neden içiyo demişsiniz. Güzelde demişsiniz ama Allah bize zarar veren şeyleri yasaklamıştır. Bu durumda içmemiz doğrusudur. Ben burda adaşıma katılıyorum. Zor durumdaysan git Allah'a sığın.
Hadi zor dönemdeydin içtin yıllardır bu zor dönem bitmiyor mu kardeşlm?
haram vs konusuna hiç girmeyelim isterseniz.
girelim farketmez koladan tut yediğimiz yemeklerin bazılarına, insanların giyimlerine, kafamızdaki düşüncelere kadar birçok haram şey mevcut. Evet farkındayım bende ama en azından sigaradan,koladan zararlı fast foodlardan, kafamızdaki düşüncelerin bir kısmından kurtulabilceğimizi düşünüyorum
ben bu konuya hiç girmek istemiyorum.
sigara içmeyenlerin konuya gelmesi de garip. Öyle bi seçenek olması daha da garip
İyi girmeyelim
Bilmiyosan diye söyledim biliyosan sorun yok
- - - Eklendi - - -
sigara içmeyenler bize verilen görev gereği uyarısını yaptı ve gidiyorbyby
şimdi şöyle diyeyim ceza vermek Allah'ın işi. Bizim değil. He günümüzde yasalar falan var ama onlar çook önceleri yoktu ve şimdi bizim haklarımızı sorunsuz kullanmamız için ve kapitalistlere karşı çıkarsak bizi bi neden le susturup içe tıkması için var.
Ama biri diyelim birine zarar verdi bizim de ceza olarak ona zarar verceğimiz anlamına gelmez.
Nerden bilceniz neden içiyo demişsiniz. Güzelde demişsiniz ama Allah bize zarar veren şeyleri yasaklamıştır. Bu durumda içmemiz doğrusudur. Ben burda adaşıma katılıyorum. Zor durumdaysan git Allah'a sığın. Onun sonsuz kudret ve yetkisi varken sen bitkide medet umuyon
Hadi zor dönemdeydin içtin yıllardır bu zor dönem bitmiyor mu kardeşlm?
Kaç saattir bekliyorum biriside benim dediklerimi anlasin dusuncelerime tercuman olsun diye.:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?