Kendime Note II düşünüyorum !

Sponsorlu Bağlantılar

avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi
Kendime Note II düşünüyorum !
s3'ü satıp note 2 almayı düşünüyorum gittigidiyor'da şu anda 1.350 TL civarında sanırım en ucuz orada o yüzden oradan alacağım şu anda yurtdışı cihaz alma imkanım yok :evet: renk seçenekleri arasında kararsız kaldım titanyum grisi telefonu ayrı bir karizmatik gösterirken beyaz rengi hem karizma hemde asil gösteriyor bence :evet: yani beyaz olanından almayı düşünüyorum sizce hata yapar mıyım ?

s3'teki hafıza sorununun note 2'de de olduğunu biliyorum bu yüzden dahili hafızası 32 GB olandan almak istiyorum ancak 32 GB'tlık versiyonunu bulamadım :evet: uygun fiyata 32GB nereden bulunabilir ? bu benim için çok büyük bir sorun değil çünkü telefonu tıka basa oyunla doldurmazsanız problem olmuyor :evet:

note 2 ile s3 arasındaki temel farklılıklar neler ?

1 GB ram 1.6GHZ 4çekirdek ve LTE 4G olması dışında ? :)

neden note 2 derseniz hem ekranı biraz büyütmek istiyorum hemde hepinizin bildiği üzere s3'ün ram problemi var 1 GB ram ona bence yetmiyor üstelik 4.1 JB güncellemesinden sonra şarjı daha çabuk gitmeye başladı ama bu büyük bir problem değil,şimdilik aklımda başka bir cihaz yok iPhone 4s alayım diyeceğim ama onlarında şarj problemi ve ekranın küçük olma problemi var üstelik 4G LTE yok ve interneti daha yavaş...

başka hangi cihazı tavsiye edersiniz ? hTC One X+'ta hoşuma gidiyor ancak ram 1 gb olduğu için onuda eledim :evet:

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
Beyaz alma bence ben beğenmedim :D
Note 2'den başkasını da alma :D

..maHsun..

Üye
daha ülkemize gelmedi ama Huawei ascend mate düşünebilirsin

aleranol

aleranol

Üye
alabilirsen iyi olur. s3 ile en büyük farkı istediğin kadar asıl telefona hiç kasma vs. yapmaz. 2gb ramin çok etkisi var. zaten ekranı her açıdan daha iyi. birde grisi cidden daha iyi çünkü beyazı kicaman telefona gitmiyor ya. grinin ekran ile çerçeve arasında bakınca hafif gümüşi bir kısım da var. o bile yeter bence gride çok iyi duruyor çünkü

PriZm

PriZm

Üye
Bana kalırsa durduğun kabahat talip :)

avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi
Beyaz alma bence ben beğenmedim :D
Note 2'den başkasını da alma :D

aksine ben çok beğendim :evet:

ilk piyasaya çıktığında Titanyum Grisi çok hoşuma gidiyordu fakat gerçek beyaz note 2'yi arkadaşımda görünce sanki beyazı daha güzelmiş gibime gelmeye başladı :evet:

- - - Eklendi - - -

daha ülkemize gelmedi ama Huawei ascend mate düşünebilirsin

ben şu 3 markadan şimdilik vazgeçmiyorum :evet:

-hTC
-Samsung(namıdeğer SUMSANG :ehe)
-:apple:

o yüzden farklı model önermeyin :evet: lg nexus 4 te hoş gibi ama note 2 daha güzel duruyor zaten ekranı büyütmek asıl amacım :)

- - - Eklendi - - -

alabilirsen iyi olur. s3 ile en büyük farkı istediğin kadar asıl telefona hiç kasma vs. yapmaz. 2gb ramin çok etkisi var. zaten ekranı her açıdan daha iyi. birde grisi cidden daha iyi çünkü beyazı kicaman telefona gitmiyor ya. grinin ekran ile çerçeve arasında bakınca hafif gümüşi bir kısım da var. o bile yeter bence gride çok iyi duruyor çünkü

dün gece s3'ten youtube'taki note 2 inceleme videolarını izledim bir adam haraket seçeneğini kapattı ve ram kullanımı düştü bu benim dikkatimi çekti ve sabah kalkınca belki işe yarar diye kapattım iyi ki de kapatmışım ram kullanımı biraz daha düştü ve o takılmalar bir nebze azaldı :evet:

renk olarak ne biliyim beyaz daha hoş gibi ama yakından incelemedim :evet: bunu bir teknoloji marketine gittiğimde deneyeceğim :)

birde s3'lerde güneşte ekranı görememe sorunu var note 2'de de aynı sorun var mı ?

- - - Eklendi - - -

Bana kalırsa durduğun kabahat Talip :)

ben s3'ü aldığımda note 2 yoktu :evet:

sen note 2'yi aldığında demiştin sanırım 3D telefonlar çıkana kadar telefon değiştirmeyeceğim diye :ehe aynı şekilde bende düşünüyorum s3 işimi görüyor ancak o ram kullanımı cidden sorun :( hele 4.1 ve sonrası için bence facia :evet:

samsung bana kalırsa aslında note 2'yi de 1 GB ramle çıkartmayı düşünüyordu ancak baktı ki 4.1'de ram kullanımı yüksek rami 2 GB yapalım dedi :evet:

s3'ün rami 2GB olsa bence israf ama değil işte + ekranı büyütmek istiyorum :)

- - - Eklendi - - -

yani kısacası benim max 1.250 TL civarı bir bütçem var s3'ü satıp üzerine biraz eklemeyi düşünüyorum :evet:

aslında kafam iPhone'a da kayıyor ancak ekran ufak :(

fk555897

fk555897

Üye
Note II'de RAM 2 GB olduğundan Android gayet stabil çalışıyor. Bunun dışında S-Pen, ekranın büyüklüğü bu gibi özellikleri istersen alman gereken bir telefon. Bana sorarsan Note II alabiliyorsan S3'e kesinlikle yönelmemen gerekiyor. Note 2 tasarım olarak da S3'den kesinlikle önde. S3 telefondan çok bir oyuncak hissi veriyor.

oktaygezgin

oktaygezgin

Üye
abi galaxy s4 geliyor ne yapacan note 2 yi

avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi
Note II'de RAM 2 GB olduğundan Android gayet stabil çalışıyor. Bunun dışında S-Pen, ekranın büyüklüğü bu gibi özellikleri istersen alman gereken bir telefon. Bana sorarsan Note II alabiliyorsan S3'e kesinlikle yönelmemen gerekiyor. Note 2 tasarım olarak da S3'den kesinlikle önde. S3 telefondan çok bir oyuncak hissi veriyor.

şu anda s3 kullanıyorum zaten,satıp üzerine bir miktar para ekleyip alacağım:evet:

senin dediğin gibi 2 GB ram olduğu için android stabil çalışıyor ekran büyük video izlerken çok iyi oluyor :ehe + ne kadar kullanmayacak olsam da spen var :evet:

- - - Eklendi - - -

abi galaxy s4 geliyor ne yapacan note 2 yi

note serisi bence ayrıcalık bunu note 1'i geri verip s3 aldığımda anladım :evet:

MrExpert

MrExpert

Üye
1 GB ram 1.6GHZ 4çekirdek ve LTE 4G olması dışında ? :)

Bunlar harici Pekte Fark yok zaten s3 le arasında Sadece ekran Ve batarya var. Gerek yok...

codblackops2

codblackops2

Üye
s3'ü niye bu kadar kötüluyorsun talip :D

PriZm

PriZm

Üye
Note 2 nin S3 den artıları

Gpu 533 Mhz (S3 400 Mhz)
Cpu 1.6 Ghz (S3 1.4 Ghz)
2048 MB LPDDR2 Ram (S3 1024 MB)
-Ekran Daha büyük
-Daha parlak
-Daha ayrıntılı
-Ekran RGB dizilimli olduğundan 350~ ppi'lık bir pentile ekrana eşit
Note serisine özel uygulamalar
S-Pen harikası
Daha uzun sürecek yazılım desteği
Android telefonlarda Razr Maxx'dan sonra en yüksek pil ömrü

Evet aralarında pek bir fark yok

• Beğen
Tepkiler: avcitalip
avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi
s3'ü niye bu kadar kötüluyorsun talip :D

kötülemiyorum :) 1 GB ramin yetmediğini söylüyorum :evet:

- - - Eklendi - - -

Bunlar harici Pekte Fark yok zaten s3 le arasında Sadece ekran Ve batarya var. Gerek yok...

iPhone 4 kullanan birisi olduğun için bu farkları anlamayabilirsin :evet: çünkü ios cihazları donanımı en iyi şekilde kullanır :evet:

- - - Eklendi - - -

Note 2 nin S3 den artıları

Gpu 533 Mhz (S3 400 Mhz)
Cpu 1.6 Ghz (S3 1.4 Ghz)
2048 MB LPDDR2 Ram (S3 1024 MB)
-Ekran Daha büyük
-Daha parlak
-Daha ayrıntılı
-Ekran RGB dizilimli olduğundan 350~ ppi'lık bir pentile ekrana eşit
Note serisine özel uygulamalar
S-Pen harikası
Daha uzun sürecek yazılım desteği
Android telefonlarda Razr Maxx'dan sonra en yüksek pil ömrü

Evet aralarında pek bir fark yok

ram,ekran boyutu,pil hariç diğerleri overclock ile çözümlenebilir ancak yine de bir note 2 olamaz bence :evet:

pil ise 2 tane batarya taşıyarak çözümlenebilir :ehe ram swap yaparak biraz performans kaybı ile bir nebze çözümlenebilir :evet: @Siyah Kernel

codblackops2

codblackops2

Üye

kötülemiyorum :) 1 GB ramin yetmediğini söylüyorum :evet:

- - - Eklendi - - -

iPhone 4 kullanan birisi olduğun için bu farkları anlamayabilirsin :evet: çünkü ios cihazları donanımı en iyi şekilde kullanır :evet:

peki :)

PriZm

PriZm

Üye

ram,ekran boyutu,pil hariç diğerleri overclock ile çözümlenebilir ancak yine de bir note 2 olamaz bence :evet:

pil ise 2 tane batarya taşıyarak çözümlenebilir :ehe ram swap yaparak biraz performans kaybı ile bir nebze çözümlenebilir :evet: @Siyah Kernel

Telefonu orjinal kullanacaksam? :ehe

avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi

aslında o hareket sensörlerini kapattığımdan beri ram fazla artmıyor eskisi gibi 730 MB'tları bulmuyor :)

arayüzde iken s3'te ram kullanımı 730 MB't ları bulabiliyor hatta bazen 740 olduğu bile oluyor zaten dahili ram 833 MB :evet: bu telefonun ilerleyen zamanlarda alacağı güncellemeleri nasıl kaldıracağı merak konusu :(

- - - Eklendi - - -

Telefonu orjinal kullanacaksam? :ehe

benim gibi :ehe

şimdi note 2'deki overclock'un da bir sebebi var çünkü ekran büyük bence o telefonun biraz daha güçlü olmasının sebebi 2 GB rami olması :evet:

codblackops2

codblackops2

Üye

aslında o hareket sensörlerini kapattığımdan beri ram fazla artmıyor eskisi gibi 730 MB'tları bulmuyor :)

arayüzde iken s3'te ram kullanımı 730 MB't ları bulabiliyor hatta bazen 740 olduğu bile oluyor zaten dahili ram 833 MB :evet: bu telefonun ilerleyen zamanlarda alacağı güncellemeleri nasıl kaldıracağı merak konusu :(

- - - Eklendi - - -

benim gibi :ehe

şimdi note 2'deki overclock'un da bir sebebi var çünkü ekran büyük bence o telefonun biraz daha güçlü olmasının sebebi 2 GB rami olması :evet:

:ohannes: o kadar kötü olamaz, olmamalı :D

PriZm

PriZm

Üye
Bu arada telefonun 1.5 haftadır açık ve zor şekilde kullanılmasından sonraki ram durumu;

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Ekli dosyalar

Üst Alt