Kendi Kendime Konuşmalarım...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
doctorrr

doctorrr

Üye
    Konu Sahibi
Kendi Kendime Konuşmalarım...
Böyle her hafta deneme tadında yazılarım olsun valla çok güzel olur bu vasıtayla içimi dökmüş olurum.

Herneyse, şimdi efenim biz bu batı toplumunu idol, rol model olarak görüyoruz da hayata bakış açıları hakkında çok önemli bir tespitim var.Şöyle ki biraz abes kaçacak belki tiksinti verecek ama adamların hayatı cinsellik üzerine.Her türlü filmlerinde, dizilerinde, efendime söyleyeyim müziklerinde hep cinsellik teması işleniyor ve asıl can alıcı nokta şu ki genç nüfus oranı çok düşük! Evet ortada böyle tuhaf bi' paradoks var.Bir örnek vereyim mesela Shameless dizisi, bu dizide olaylar şöyle ilerliyor; polisten kaçıyorlar aksiyon, macera sonra hoop yatak koşuşturmaca serüvenler hoop yatak...Bu mu rol model alınan mentalite? Ya arkadaş tamam cinsellik hayatın bir gerçeği olabilir ama bu kadarı da rahatsız edici cidden.Düşünsene akşam eve yorgun gelmişsin, kendine bi' keyif kahvesi hazırlıyorsun günün yorgunluğunu atmak için televizyonu bi' açıyorsun hoobaa...Bu beni rahatsız eder hatta tiksinti verir açıkçası.

Aslında batı toplumunun olayı şudur bana göre; kısıtlamalar, dayatmalar az, halk ise rahat ve halinden gayet memnun.Bununla birlikte devlete, sisteme karşı olmayan bilakis onu benimseyen bi' toplum...Aslında durup düşününce kulağa gayet hoş geliyor fakat bu toplumu ahlaki yozlaşmaya sürükler.Türk toplumundaki 'namus' kavramı bence çok yerindedir tabi günümüzde yozlaşmıştır ki çoğu değerlerimiz görüldüğü üzere yozlaştırılmıştır.Çoğu manevi değerlerimiz dünyevileştirilmiştir herneyse buna girmeyeyim.Namus kavramı bulunduğu topluma arzularına gem vurmayı dayatmış, bu birtakım dini birtakım ritüellerle harmanlanıncada...

İnsanların maneviyatının sağlam olması aslında çok güzel birşeydir.Burda dinci takımdan bahsetmiyorum onlar resmen dini pazarlıyorlar onlar değil benim bahsettiğim, benim anlatmak ve anlamanızı istediğim şey 'dindar' kesimdir.Her ne kadar kimliğimizde Müslüman şu veya bu yazsada ülkemizde aslında tüm dünyada gerçek dindar sayısı azdır.Sadece Müslümanlar değil benim bahsettiğim bunun içine Museviyide, Hristiyanıda, Budistide vs. vs. katarım ki onlarda çarpık olmayan (Bu tartışılır gerçi eleştirmemeniz rica olunur.) birtakım ritüelleri benimsemişlerdir.Aslında insanların birşeye tutunması güzel birşeydir fakat buna körü körüne bağlanmak acınası bir haldir.İnsanların bağlı oldukları inançlar onlara zarar vermemeleri, incitmemeleri öğüdünü veriyorsa bence saygıdeğerdir ki çoğu din, bir tatlı huzur ister gördüğünüz gibi...

Vardığım nokta şudur ki çoğunuzun da aklında bu şekillenmiştir kanımca; modern toplum aslında orta çağ toplumuna göre daha ilkeldir.Hem
Nietzsche' de aynen bu şekilde düşünmüş orta çağ toplumunda insan ölümlerinin daha az olduğunu ve savaşların, kıyımların daha az yaşandığını belirtmiştir.Aynı şekilde Marx (Politik biçimde algılanmasın lütfen.); ''Katı olan her şey buharlaşıyor, kutsal olan her şey dünyevileşiyor ve en sonunda insanlar yaşamın gerçek koşullarıyla ve diğer insanlarla ilişkileriyle yüzleşmeye zorlanıyor. Modern burjuva toplumu, böylesine kudretli üretim ve mübadele araçlarının bir araya getirmiş olan bu toplum, yer altı güçlerini kontrol edemez bir büyücüye benziyor.'' diyerek değerlerin/değerlerimizin gittikçe yozlaştırıldığını ve bize karşı kullanıldığını belirtmiştir.

Neyse ben artık mevzuyu kapatayım bu uzar gider böyle işin çıkış noktası belli fakat ben bunu ''Doğada eşitlik var mı yok mu?'' veya ''İnsan mı doğaya hakim, doğa mı insana?'' konularına kadar taşıyacağa benziyorum laf lafı açıyor.Kalın sağlıcakla...

UYARI: Konuya teşekkürler yazıp ya da smileını kullanıp çıkmayın! Yorumlarınızı bekliyorum ve tabi eleştirilerinizide...

• Beğen
Tepkiler: x-scarface, OttomaN TigeR ve ia.phlvn

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Onlar dinlerini vicdanlarına hapsetmişlerdir bu yüzdendir ki olayları manevi boyutta değerlendiremezler kardeşim.

• Beğen
Tepkiler: doctorrr
.Behzat Ç.

.Behzat Ç.

Üye
:naughty:

codblackops2

codblackops2

Üye
:tşk: :ehe

Haklısın,Maalesef günümüzde cinsellik had safhada,bu şekilde küçük yaştaki çocukların (-12) beyinlerine empoze ediyorlar böyle şeyleri ,Allah sonumuzu hayır eylesin..

Bekliyoruz devamını :naughty:

doctorrr

doctorrr

Üye
    Konu Sahibi
devamı haftaya başka bir konuyla...

1STayTRue35

1STayTRue35

Üye
Doğrudur fakat bazı şeyler düşündüğümüz kadar değil filmlerde, dizilerde veya reklamlarda gösterilen bazı şeyler de abartılı. gerçek hayatla bu kadar yakından ilişkisi yok.

• Beğen
Tepkiler: tguzel7 ve doctorrr
x-scarface

x-scarface

Üye
kardeşim öncelikle yazını beğendim ve düşünceli, olaylara tepkisiz kalmayan bir tutum sergilediğin ve karakterini yozlaşma üst sınırında olan genç kuşaktan sıyırıp sağlam temellerde kurduğun için seni tebrik ediyorum.

Cinsellik konusunda sana bazı yönlerde katılıyorum şöyle ki: Avrupai sistemde olayların yahut davranışların bu çerçeve de verilmesi yetişen genç kuşağın bir yandan daha bilinçli olmasını ve cinsel doyum oranına ulaşmasını sağlarken diğer yandan da saygı ve yaşayıştaki ahlaki paydayı en üst düzeyde eritmektedir.

Diğer yandan namus kavramının sadece islam dini çatısında olduğunu düşünmek yobaz düşünce modelidir ki buradaki yobazlık dini açıdan klişeleşmiş yabancı olmadığımız düşünceden ziyade bencillik ve inkar etme faktörleridir. Buna en basit örnek arap toplumunun namus ve cinsellik anlayısında çok aşırı sert ve katı olmasına karşın geçmiş dönemlerde ***** sektörünün %70'nin buradan çıkmasıdır.Kısacası baskı çözùm olmadığı gibi bir yönde teşvik etmektir bence.

• Beğen
doctorrr

doctorrr

Üye
    Konu Sahibi
kardeşim öncelikle yazını beğendim ve düşünceli, olaylara tepkisiz kalmayan bir tutum sergilediğin ve karakterini yozlaşma üst sınırında olan genç kuşaktan sıyırıp sağlam temellerde kurduğun için seni tebrik ediyorum.

Cinsellik konusunda sana bazı yönlerde katılıyorum şöyle ki: Avrupai sistemde olayların yahut davranışların bu çerçeve de verilmesi yetişen genç kuşağın bir yandan daha bilinçli olmasını ve cinsel doyum oranına ulaşmasını sağlarken diğer yandan da saygı ve yaşayıştaki ahlaki paydayı en üst düzeyde eritmektedir.

Diğer yandan namus kavramının sadece islam dini çatısında olduğunu düşünmek yobaz düşünce modelidir ki buradaki yobazlık dini açıdan klişeleşmiş yabancı olmadığımız düşünceden ziyade bencillik ve inkar etme faktörleridir. Buna en basit örnek arap toplumunun namus ve cinsellik anlayısında çok aşırı sert ve katı olmasına karşın geçmiş dönemlerde ***** sektörünün %70'nin buradan çıkmasıdır.Kısacası baskı çözùm olmadığı gibi bir yönde teşvik etmektir bence.
doğrusun evet abi :spr

• Beğen
Tepkiler: x-scarface
x-scarface

x-scarface

Üye
abisinin gülü :islik :sarıl:

• Beğen
paradox07

paradox07

Üye
Doktor,sana önereceğim kitabı okursan bi amerikalının ağzından amerika gençliğinin ne halde olduğunu anlarsın.adam tarafsız yansıtmış.kitabın adı: "ben nesli", yazarı:jean m. Twenge.güzel bir kitap.dediğin cinsellik konusuna gelince hem kendileri öyle hem de bunları bize normalmiş gibi kabul ettirmeye,benimsetmeye çalışıyorlar.

• Beğen
doctorrr

doctorrr

Üye
    Konu Sahibi
Doktor,sana önereceğim kitabı okursan bi amerikalının ağzından amerika gençliğinin ne halde olduğunu anlarsın.adam tarafsız yansıtmış.kitabın adı: "ben nesli", yazarı:jean m. Twenge.güzel bir kitap.dediğin cinsellik konusuna gelince hem kendileri öyle hem de bunları bize normalmiş gibi kabul ettirmeye,benimsetmeye çalışıyorlar.

araştırayım sağol :pc:

- - - Eklendi - - -

tabiki memnun olurum :) bekliyorum iki gözüm.

:op:

• Beğen
.Behzat Ç.

.Behzat Ç.

Üye
Nerde bi cinsellik orda bi aras :ehe :ehe :ehe :ehe

Takılıyorum ortaaam kızma :)

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Onlarda namus kavramı olmadığından rahat davranıyorlar öyle görmüş öyle benimsemişler artık yanlış şeyler ama onların doğruları bu malesef biz nasıl onların bu tutumundan rahatsız olup bizim gibi olmalarını istiyorsak bizim gibi değilde o şekilde olmalarından rahatsızlık duyuyorsak onlarda bizim bu şekilde olmamızdan rahatsızlık duyuyorlar. Ama bir de şu acı gerçeği araştırmak lazım neden bizim bölgemizde taciz ve tecavüz olayları daha çok heleki son zamanlarda hayvanlara yapılanlara ne demeli ?

Mazlum Somer

Mazlum Somer

Üye
Cinsellik Ile Ilgili Konusursam Ceza Yerim .. Cunku Cinsellik Artik Boyutunu Asti .. Neyse ..

seytan_avcisi

seytan_avcisi

Üye
Sahsen bir dizideki cinsel sahneleri pek umursamiyorum zaten Turkiyede rtuk oldugu icin bir yere kadar olabilir o cinsellik

Bu arada sunuda belirteyim ulkemizde cinsel egitim cok az okullarda cinselligi ogrenemeyen cocuklar cinsel icerikli sitelerden ogrenmeye calisiyorlar simdide o sitelere yasak koydular e bu cocuk evlendiginde ne yapicak?

Ya ulkemizde cinsel egitim baslayacak yada tecavuzler bayanlara tacizler artacak.

.Behzat Ç.

.Behzat Ç.

Üye
Sahsen bir dizideki cinsel sahneleri pek umursamiyorum zaten Turkiyede rtuk oldugu icin bir yere kadar olabilir o cinsellik

Bu arada sunuda belirteyim ulkemizde cinsel egitim cok az okullarda cinselligi ogrenemeyen cocuklar cinsel icerikli sitelerden ogrenmeye calisiyorlar simdide o sitelere yasak koydular e bu cocuk evlendiginde ne yapicak?

Ya ulkemizde cinsel egitim baslayacak yada tecavuzler bayanlara tacizler artacak.

en fazla 2-3 dk öpüşüyorlar o yani fazlası yok :ehe

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt