fly cat
Üye
Kayışkıran Nedir ? - Kayışkıran Nerede Yetişir ? - Kayışkıran' ın Faydaları
kayışkıran, kayışkıran nedir, kayışkıran nerede yetişir, kayışkıranın faydaları, kayışkıran neye iyi gelir, kayışkıranın özellikleri
Eşekotu, Demirdelen, Kayıkçıçiçeği, Sabankıran ve Yandak olaraka bilinen bitki, kurak arazilerde kendiliğinden yetişen, çok dallı ve dikenli çok yıllık bir bitkidir. Çiçeklidir. Oval saplı ve koyu yeşil renkt yaprakları bulunur. Çiçekleri kısa saplı, pembe veya pembemsi kırmızı renkte rozet şeklindedir. Kıyışkıran' ın sadece kökleri kullanılır. Kayışkıran' ın faydaları;
- Böbrekteki taş ve kumları düşürücü özelliği vardır.
- Böbrek ve Mesane iltihaplarını giderir.
- Lenf bezlerinin şişmesi, romatizma, gut, ödeme karşı kullanılır.
- Deri kaşıntısı ve egzamaya karşı kullanılır.
Kullanım Şekli; İki kahve kaşığı Kayışkıran kökü demliğe konur ve üzerine 300-400ml kaynar su ilave edilir ve 30dk demlenmesi beklenir. Demlendikten sonra süzülür. Günde 3 defa yemek aralarında birer bardak içilir.
Eşekotu, Demirdelen, Kayıkçıçiçeği, Sabankıran ve Yandak olaraka bilinen bitki, kurak arazilerde kendiliğinden yetişen, çok dallı ve dikenli çok yıllık bir bitkidir. Çiçeklidir. Oval saplı ve koyu yeşil renkt yaprakları bulunur. Çiçekleri kısa saplı, pembe veya pembemsi kırmızı renkte rozet şeklindedir. Kıyışkıran' ın sadece kökleri kullanılır. Kayışkıran' ın faydaları;
- Böbrekteki taş ve kumları düşürücü özelliği vardır.
- Böbrek ve Mesane iltihaplarını giderir.
- Lenf bezlerinin şişmesi, romatizma, gut, ödeme karşı kullanılır.
- Deri kaşıntısı ve egzamaya karşı kullanılır.
Kullanım Şekli; İki kahve kaşığı Kayışkıran kökü demliğe konur ve üzerine 300-400ml kaynar su ilave edilir ve 30dk demlenmesi beklenir. Demlendikten sonra süzülür. Günde 3 defa yemek aralarında birer bardak içilir.