Soz cidden dusundurucu![]()

Oyumu kullandım.... Cevap veriyorum :![]()

Sağol FurkanBarışı sağlamanın tek yolu yine savaşmaktan geçiyor. Hakla batılı ayırmak için savaş şart, kalbi mühürlenmişleri sözle dize getiremezsin.
Ancak, barış getireceğim diye kırıp dökmekte barış istenilmediğini gösteriyor. Amerikanın yaptığı budur.
Osman devleti, savaşla girdiği yerlerde sivilleri katletmezdi, orduyla savaşırdı, esir aldıklarına bile misafirperverdi. Böylece dünyanın yarısını fethetti. Osmanlı girdiği yerlere savaşla girse de gönülleri de fethediyordu![]()

Barışı sağlamanın tek yolu yine savaşmaktan geçiyor. Hakla batılı ayırmak için savaş şart, kalbi mühürlenmişleri sözle dize getiremezsin.
Ancak, barış getireceğim diye kırıp dökmekte barış istenilmediğini gösteriyor. Amerikanın yaptığı budur.
Osman devleti, savaşla girdiği yerlerde sivilleri katletmezdi, orduyla savaşırdı, esir aldıklarına bile misafirperverdi. Böylece dünyanın yarısını fethetti. Osmanlı girdiği yerlere savaşla girse de gönülleri de fethediyordu![]()

ben katılmıyorum
Nedenini paylaşmak ister misin? 
Nedenini paylaşmak ister misin?
![]()
barış için savaşmak bana çok mantıksız geliyor.
tabibarış için savaşmak bana çok mantıksız geliyor.

Barış çıkarların doğrultusunda işine gelen bir tür antlaşmadır zaten. Unutmamak gerekir ki antlaşmalar bir söz ile bitebilir ve ayrıca kimse çıkarı olmadığı halde savaşa girmez kardeşim. Bu yüzden hazır olduğunu güçlü olduğunu daima göstermen gerekir.