Kategori Yöneticileri Alımı Projesi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ozan

Ozan

Admin
    Konu Sahibi
Kategori Yöneticileri Alımı Projesi
Arkadaşlar,
Sitenin aktifliğini belki %50 arttıracak ve dikkatli olmamız gereken bir proje bu belki de.

Her bölüme, o bölümde aktif olabilecek hem konu açabilecek hem mevcut konulara cevap yazabilecek, yardım edecek, katkıda bulunacak, gerektiğinde bize sikayet edilesi durumları gerçekleştirebilecek yöneticiler alma fikrim var.

Yani klasik forum mantıgındaki gibi, diyelim samsung bölümünde aktif oldu buraya hemen bunu yönetici yapalım değil de, deneme yöneticisi rütbemiz olacak( Ali yaparsa, 1 aydır bekliyorum) ve bu üyeye bu rütbe verilecek ve o kategoride yönetici olacak. En başta konu silme düzenleme yetkisi vermeyebiliriz yada zamanla veririz bunu tespit edeceğiz işte ve o bölümdeki davranıslarını, sitedeki genel davranıslarını ve güvenini alabileceğimiz muhabbetlere girmemiz gerekecek bu dönemde.

Aslında tek sorun güven, güven aşılınca şurda yanlıs yapıyorsun burda bu böyle olacak diyip pm ile ikazdan hiç çekinmem. Ue-Gazi yi mesela her 2-3 günde bir uyarıyorum yönetici oldugundan bu yana. Kesin birşeyler çıkıyor daha güzel şöyle böyle olur diyebileceğim.

Bu durumda bizim aramıza alacağımız üyeleri genelde eski üyeler olmak üzere, bizzat güvenebilecegimiz üyeler basta olmak üzere ve bunları eğitebilecek potansiyelde kötü huylu olmayan kisiler olarak seçmemiz gerekiyor. Ve herşeyden önce, özellikle admin ler bu yönetici adaylarını sık sık takip edip ikaz ve önerilerde bulunmalı. Bunun için pay edilebilir herkes.

Mesela symbian ve telefon alakalı deneme yöneticilerini ben, konu dışı ve alt forumları deneme yöneticilerini bir baskası, pc donanım yazılım alanındaki deneme yöneticilerini bir başkamız, 2.el bölümünü bir baskası vs vs. seklinde bunların bizlerden yükleri alması için, biraz fedakarlık yapmamız gerekebilir.

Sizin bu durumda görüşleriniz nedir ?

Her bölümün adam gibi 1 yöneticisi olsa ve her bölümün eşit aktifliği söz konusu olursa, site çok daha aktif olacaktır.

Örnegin; Bugun iphone uygulama bölümüne 20 konu falan ekledim o arada gördüm ki ilk 2 sayfada, nokia n73 konularından tutun, iphone yardım konularına kadar bölümde olmaması gereken açılmıs baslıklar mevcut ve bunlar 1-3 aydır duruyor nerdeyse. Ama yönetici olsaydı, hem benim açmak için saatlerdir urastıgım konuları o açacaktı, hem bu tarz konuları o taşıyacaktı. Dolayısı ile başlarda uraşmaya değer, sonra hem site için iyi olacak hem biz daha rahat edeceğiz ...

Nasıl alacağız ?
Site üzerinde bir kere duyuru olacak her bölüme kategori yöneticileri alınacaktır, alınacak kategoriler şunlardır gibi .. ( gsm bölümüne almayacagiz mesela gerek yok ) Ondan sonra aradıgımız kriterler şunlar ve işleyiş şöyle olacak gibi belirtmeler yaparsak olayı hallederiz.

Ayrıca, istersek sadece 500 mesaj üzeri üyelerin görebileceği bir forum kategorisi açabilir orada da bu konuları duyurabiliriz böylece yeni üyelerin gereksiz kirlilikleri olmaz herhalde. Bunu araştırmam lazm yalnız yapılrı sanırsam.

Sevgiler :sn::op:

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
Sonuna kadar yanındayım, ama dediğin gibi deneme sürecinden geçmeleri için ayrı bir rütbe hazırlanmalı. Böyle olursa daha güzel olur adam yönetici olur ''x'' arkadaşına önerir, ''x'' arkadaşı gelir ve ''y'' arkadaşına önerir. Karlı çıkarız.

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Ozan benim fikrimi biliyorsun, daha önce pek çok konuda defalarca bunu yazdım zaten.
Hatta geçenlerde buna benzer bir konu açmıştım toplantı odasında, hani şu muhabbete sardığımız :gul:

Fikir gayet yerinde, fazla söze gerek yok :oke:

Ozan

Ozan

Admin
    Konu Sahibi
Ozan benim fikrimi biliyorsun, daha önce pek çok konuda defalarca bunu yazdım zaten.
Hatta geçenlerde buna benzer bir konu açmıştım toplantı odasında, hani şu muhabbete sardığımız :gul:

Fikir gayet yerinde, fazla söze gerek yok :oke:
iyi de ata çok kısa yazıyorsun artık. :(
1 A4 sayfasını dolduracak kadar bilgiye ihtiyacımız var yani isleyiş nasıl olabilir, nasıl duyurulabilir değerlendirilir devamında nelere bakılarak karar verilir

Herşeyi bana bırakıyorsanız sorun yok :oke:

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Uzun yazsak dert, kısa yazsak dert :gul:

Ozan her yerde görünen şu duyurulardan birini yaparak başlayabiliriz. Bana bile sürekli üyeler geliyor mod olmak istediklerini söylüyorlar. Üstelik aralarında fena olmayan üyeler de var.
Dikkat edersen buna en çok ihtiyacımızın olduğu yerler:
Dosyalar bölümü, zira dosya onaylamakla en çok uğraşılan yerlere sağlam bir iki mod. koymak bizim için çok iyi olacaktır.

Burada en makul olan: Duyuruyu yaparız mod alınacaktır diye. Bunu bekleyen pek çok kişi var. Bunun için bizim sitemizi terkeden pek çok değerli kişi var!..
Burada isim saymam tepki çekecektir belki ama sayısız insan çok zor yönetici alıyoruz, daha doğrusu yetki veriyoruz diye gitti kendi sitesini açtı, başka forumlara üye oldu.
O insanları kullanabilirdik, bizlere yararları dokunabilirdi. Her neyse.

Sonuç olarak duyuru yaparız deriz ki iki ay boyunca talep sahiplerinin hareketleri takip edilecek uygun görülürlerse alınacaklar.

Diğer ihtiyaçlarımız ise aktif olmayan bölümler. Bu bölümleri de aktif edebilecek olan kişilere ihtiyacımız var.
Yani her alacağımız kişi cep telefonundan anlamak zorunda değil.

Öncelikle en çok hangi bölümlerin ihtiyacı var ve hangi şartlarla alacağız üyeleri bunu tartışmamız gerek.
Dosyalar bölümü başı çekiyor zaten. Konu dışı ve altına da birileri iyi olabilir. Pek çok yer atıl şu anda ki açılan her konu google'de en üstlerde çıkıyor.

Duyuru+belli bir staj süresi+görev derim ben.

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Ozan sana aşk yaramıyor gibi bir his var içimde :hmmm
Artık şu konuya bir el at.
Sitede de yönetici yok yahu, biri gündüzden küfür kassa akşama kadar herkesin anasının kulağı sızlayacak...

Neyse...
Bana çok fazla istek geliyor bugünlerde, acilen bu konuyu konuşmamaız ve duyuruyu yapmamız lazım!!!
Çok sinirlerim bozuluyor burada aktif olan adamları abuk subuk sitelerde yönetici olarak görmek.
Adam burada mod olmak zor diye gidiyor teklif veren sitede mod oluyor.
Uzun zamandır bir çocukla konuşuyorum öyle, adam gitti forumexede co-admin oldu.
Pluscep desen öyle, dijitalcep, otcep, bokcep, recep, bir sürü yararlı adamı elimizden kaçırıyoruz!!!

Ozan

Ozan

Admin
    Konu Sahibi
Ata,

Öncelikle sitedeki zaman zaman olusan ağırlık içime sinmiyor ve bunlarla uğraşıyorum.
Bu süreçte, siz de buraya yazdıgınız yorumları yaza durun.

Yeni sunucu aldım dün kuruldu bugun devreye girecek mesela, ondan sonra da hala yavaşsa veritabanı sunucusu alınacak bir tane daha o zaman zaten kesin eski hızında olacak siteler. Sonuç olarak içime sinmeyen şu hava ( ki hitin de azalmasına neden oluyor ) düzelirse, zaten daha video sistemini de kuruca kategori yöneticileri alınmasında da çalışmalar yapmaya yogunlasıcaz.

Duyuru kolay, gelen istekleri değerlendiricez ve deneme yöneticisi yapacağız .
Ancak ;
Nazy nin neredeyse hiç alakası yok benimle son 1.5 aydır ..

Yani deneme yöneticisi rütbeleri istedim ki bunlar hazır olmadan ben kategori yöneticileri alınacaktır diyemem dolayısı ile grafik başına ücret ödeyerek birşeyler yaptıracağımız birini almaktan baska yapacak birşey yok gibi. Biraz da gecikmenin nedeni bu. Ama önce şu ağırlıgı bi kökten çözeyim.

Bana aksine aşk yarıyor ve sitenin genel arka plan islerinden ziyade en azından her gün mesaj yazmasam da onaylancak konu, linkback ve sikayet mesajı kalmıyor ben girdigimde var ise

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Milletin ahı mı tuttu nedir, giremiyorum ben de nete birkaç gündür. (Bkz. http://www.maxicep.com/konu-disi/bi...tesinden-odeme-yapmak-217724.html#post1378977 )

Ozan bir duyuru yapılacak, millet orada yazan şartlara göre başvuracak, sonra bakacağız bir süre aktiflikleri-paylaşımları nasıl?
Sonrasında alacağız bu adamları. Deneme süreci ise nerden baksan bir ay olur.
1 ay boyunca ben kendimi kassam gafik öğrenip rütbe yaparız zaten bu kadar mı zor bu iş?
Kaldı ki çok da mühim değil şu grafik olayı, adamlar belli kategorilerin "moderatör"ü olsun!

Mustafa Furkan son derece aktif hem konu dışında hem oyun bölümünde. Yabancı sayfalardan nasıl çeviri yapacağı hakkında da yardımcı oldum, şu anda gayet kaliteli paylaşımlar yapıyor. Mahmut'tan konu dışı yetkisi alınsın ve bu iki bölümün yetkisi ona verilsin. Bizzat kefilim ona, her hareketinden sorumluyum!

pSu yeni ama çok istekli kaliteli bir adama da benziyor. Onu elimizden kaçırmamak lazım.
Crydaqqer inaktif bir bölümde mod atanabilir, adamı yönlediriyorum sürekli inaktif bölümlerde konu açıyor. Takip edin.
Don Design futbol bölümünde görev amak istiyor.
Ve saire ve saire ve saire...

Ben şu internet problemimi çözer çözmez gerekli duyuru yazısını yazarım. İlgilenen yönetici yok ortada zaten, Ahmet Abi ve senle şartları konuşur yayınlarım!..

(Bu arada internet kafeden giriyorum, panele girmedim-beni hatırla kısmını seçmedim-deep freeze var yeniden başlat deyip kapatacağım ama umarım bir teslik çıkmaz, tırstım şimdi :aman2:)

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Ata biz de varız burada ;)

Crydaqqer Türkçe kullanımına dikkat etse iyi olur, qüssel yazıyor bu adam bu şekilde yönetici olamaz, ha 1-2 kez uyardım sonra biraz daha dikkat ediyor gibi ama yinede arada böyle yazıyor, bu açıdan sağlam bir konuşmak lazım bununla. Aktif olmayan bölümlere konu açma hususunda gayet iyi :oke:

Ozan

Ozan

Admin
    Konu Sahibi
Ata' Alıntı:
Sonrasında alacağız bu adamları. Deneme süreci ise nerden baksan bir ay olur.
1 ay boyunca ben kendimi kassam gafik öğrenip rütbe yaparız zaten bu kadar mı zor bu iş?
Kaldı ki çok da mühim değil şu grafik olayı, adamlar belli kategorilerin "moderatör"ü olsun!
Adamları seçtiğimiz an "Deneme Yöneticisi" Rütbesi atamamız lazım bu yüzden de rütbe lazım
1 ay sonra zaten denemeden çıkacak, direkt yönetici yazacak !

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
Şunu da unutmamak lazım bu üyelere en azından bölüm içerisinde yapabileceği görevler verilmeli. Bana göre başka bölümlere konu bile taşıyamamalı.

Ozan

Ozan

Admin
    Konu Sahibi
O zaman taşıma yetkisi olmayacak rapor edecek 1 ay boyunca bizde not vericez o sekilde dogru rapor falan tarzında.

tksharmely

tksharmely

Emekli Yönetici
Bu konu benim de aklıma geldi dün. Kategorilerde cidden de çok boşluk var şuan.
yeni ( geçici ? ) göreve geldiğimde gördüm bu konuyu şaşırdım :)

Şuan yetkili olduğum alanda Mobil Operatörlerde hiç bir sorun kalmadı, planladığım gibi her şey. Son çıkan kampanya ve GSM Haberleri anlık olarak forumda konu içinde yer buluyor.

Konu Dışında da yetki verildi fakat amaçladığıma ulaşamadım bir türlü. Zira Konu Dışı GSM kadar kolay değil. Çok uzun zaman ve emek isteyen bir bölüm esasında.

Ata'ya desteklerinden ve referansından dolayı da ayrıca teşekkürlerimi iletiyorum.

Deneme Moderatör grafiği zor olsa da şuan foruma acilen kategori yöneticisi gerekli olduğu Ozan'a Telekominasyon'dan gelen şikayetle son derece aşikar.

Nasıl yaparız diye düşündüğümde ise şuan güveninden son derece emin olduğumuz ve bölümde emeği geçen kişileri seçmemiz halinde, bu kişilere de konu editleme ve silme yetkisi verilmesi halinde sorun aşılır ki deneme modluk grafiğine bile gerek kalmaz. ( Eğer ki üyeye sadece bu yetkiler verilebiliyorsa. )

Co-Admin rütbesinin kalıcı mı, geçici mi olduğunu bilmiyorum ama fikirlerimi paylaşmak istedim. Eğer hata ettiysem kusura bakmayın arkadaşlar. Bir açıklama olmadığından dolayı ben kendimce şuan Kategori Yöneticisi konumundayım.

Ozan

Ozan

Admin
    Konu Sahibi
Yapabileceksen kalıcı olsun ama sorun değil ki :)

Ama co-admin olup 2-3 kategoriye bakıp siteye sınırlı kalmanın bir mantıgı yok, tersi durumda yetki vermekten ben memnun oluyorum. Keske herkes admin gibi hareket edebilecek olsa herkesi admin yapsam kendim üye olayım :)

tksharmely

tksharmely

Emekli Yönetici
Forum içerisinde üzerime düşen ve bana verilen görevleri yapmaktan memnuniyet duyarım her zaman Ozan :)
Sizlerle birlikte çalışmak bu foruma geldiğim günden beri duyduğum en büyük mutluluk. Ne yapılması gerekiyorsa ben de elimi taşın altına sokar gereken neyse yaparım :)

Bu görevle sorumluluğumun artacağını ve foruma daha çok zaman ayırmam gerektiğini biliyorum. Şikayet mesajlarıyla anlık ilgilenirim mesela 08:00 - 21:00 arası :) bu saatten sonra eve gidince bilgisayarı göresim bile kalmıyor inanki :ehe

Kategorileri yöneticisi alımı için ise bugünden itibaren ben de kategorileri gözetlemeye başlayacağım. Her bölüm GSM gibi olsa daha ne isteyebilirim ki :) GSM'in tek eksiği kaldı, aktif kullanıcı miktarını arttırmak.

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Mahmut'un rütbeyi ben ayarlarım merak etmeyin bitli piyade olarak :ehe
Hayırlı olsun Mahmut, 6 ay öncesinden bugüne çok yol katettik seni buralarda görmek güzel :oke:

Deneme yöneticisi konusunda grafik işlerine yoğunlaşalım ve yaklaşık 25 gün erteleyelim bu işi, zira Ata, Hasan ve benim finallerimiz başlayacak, bitecek herkes buraya tam olarak geldiğinde karar verelim. 1 kişinin iyidir demesiyle karar vermektense 5 yöneticinin birden gözlemini belirtmesi daha iyi olur diye düşünüyorum :oke:

tksharmely

tksharmely

Emekli Yönetici
Mahmut'un rütbeyi ben ayarlarım merak etmeyin bitli piyade olarak :ehe
Hayırlı olsun Mahmut, 6 ay öncesinden bugüne çok yol katettik seni buralarda görmek güzel :oke:

Deneme yöneticisi konusunda grafik işlerine yoğunlaşalım ve yaklaşık 25 gün erteleyelim bu işi, zira Ata, Hasan ve benim finallerimiz başlayacak, bitecek herkes buraya tam olarak geldiğinde karar verelim. 1 kişinin iyidir demesiyle karar vermektense 5 yöneticinin birden gözlemini belirtmesi daha iyi olur diye düşünüyorum :oke:

Ne kadar bitli piyada olarak ceza alacağım :ehe şimdi attığım mesajlar da sayılmayacak :D

6 ay boyunca burada sizlerle olmaktan çok mutluyum hepinizi de tanımak çok güzeldi gerçekten de :) Ahmet senin yerin başka benim için :) Alınmayın diğer arkadaşlarım :)

Kategoriler için atanacak yönetici üyeleri denetlemek gerçekten de zor iş. Bu işi zamana yaymak iyi olur, ama konuların denetim konusunda şuan sanki yetersiz gibiyiz. Bunu da hissediyorum.

Ozan

Ozan

Admin
    Konu Sahibi
Forum içerisinde üzerime düşen ve bana verilen görevleri yapmaktan memnuniyet duyarım her zaman Ozan :)
Sizlerle birlikte çalışmak bu foruma geldiğim günden beri duyduğum en büyük mutluluk. Ne yapılması gerekiyorsa ben de elimi taşın altına sokar gereken neyse yaparım :)

Bu görevle sorumluluğumun artacağını ve foruma daha çok zaman ayırmam gerektiğini biliyorum. Şikayet mesajlarıyla anlık ilgilenirim mesela 08:00 - 21:00 arası :) bu saatten sonra eve gidince bilgisayarı göresim bile kalmıyor inanki :ehe

Kategorileri yöneticisi alımı için ise bugünden itibaren ben de kategorileri gözetlemeye başlayacağım. Her bölüm GSM gibi olsa daha ne isteyebilirim ki :) GSM'in tek eksiği kaldı, aktif kullanıcı miktarını arttırmak.
Aslında önemli olan güçlü ve aktif bu kadromuzla sikayet mesajları görmememiz zaten
Yani sikayet mesajı gelmeden müdehale .

Öyle birşey ki genel yöneticiyiz ama bakıyorum samsung bölümünde, nokia 6300 yardım konusu var. özellikle telefonla alakalı bölümlerde baslık kontrolleri gerekiyor günlük ... Bunlar sikayet de edilmiyor kirli sekilde kalıyor vs.

Sikayet raporları ile ilgilenmek sorun degil yoksa yani :sn:

Ayrıca GSM den oldukça memnunum daha da iyi olacak,bence aktif üye sayısı olarak bakma o bölümü okuyucu sayılarına bak. Ben 3 gün önce öglen baktım 181 okuyucu falan vardı ve daha fazla yoktu. Yani misafirler alması gereken bilgiyi alıyor maxicep i tanıyor üye girişi yapıp yorum yazmasa da

Anladın mı_? Tek gereken güncel kampanya ve yararlı bilgileri takip etmeniz ..

tksharmely

tksharmely

Emekli Yönetici
Şikayet mesajı gelmeden sakıncalı konulara müdehale etmek, yeni kadroların gelmesiyle birlikte %100 artacaktır. Bunu şuanki kadromuz ile de elbette yapacağız. İş bölümü yapsak daha da basitleştirebiliriz.

GSM'de bende baktığımda okuyucu sayısı fazla oluyor, Güncel Kampanyalar kampanya çıkar çıkmaz forumda da yer buluyor ama nedense hep misafir kullanıcı oluyor. Sinir ediyor bu durum, o kadar kampanya yazıyoruz, kontör kazandırıyoruz üye olmayı çok görüyor adamlar :) Bu gidişle kapatacağım GSM'i misafirlere :ehe

Ozan

Ozan

Admin
    Konu Sahibi
Üye olmasalar da önemli olan ziyaret etmeleri zaten Mahmut kafaya takma :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt