Kasanın Kırmızı Işığı Yanmıyor (Power Led).Yardım

Sponsorlu Bağlantılar

Burak

Üye
    Konu Sahibi
Kasanın Kırmızı Işığı Yanmıyor (Power Led).Yardım
merhaba.gecen gün bilgisyarın düğmesine bastım açılmadı.sonra servisine götürdüm dediler kablosu yanmıs neyse yeni kablo verdiler.sonra bios pilini çıkarttılar.yeniden taktılar.bi takım ayarlamalar yaptılar.ama şimdide pc nin önünde bulunan yeşil led ısık yanmıyor.sadece kırmızı olan çalısıyor.birsey anlamadım.adamlar birsey olmaz ondan dediler ama aklım kaldı yinede :S anlamadım gitti ne olur söyleyin bu ısık neden yanmıyor ?

OğuzcanAbi

Üye
yelil led ışık?

Perfect!

Üye
yelil led ışık?

ya kasadaki power ışığı işte

dedikleri gibi ondan bişey olmaz
ama istiyorsan kasanın ön panali sök değiştir onu ama uzun mesele
ilk olarakta kasayı aç o ışığın ordan gelen kabloyu kontrol et çıkmış kopmuş olabilir eğer öyle ise kabloyu tak değiştir tabi yapamam diyosan hiç elleme pcnin çalıştığını fan sesinden anlarsın zaten

--------------- Ekleme ---------------

bide bios pilini niye söküp takmışlar ki delimi bunlar kablo yanması gayet doğal bişey pili söküp takmaya gerek yoktu bende yaktım kablo sonuçta ama hiç böyle bişey yapmadım gereksiz iş yapmışlar

Burak

Üye
    Konu Sahibi
halil kardes bende anlamadım :S ya dediğini yaptım baktım pover led yazan kablo çıkmıs.ya nereye takıcam :S anakart kitapçığına baktım böyle bi bilgi verilmemiş...nereye takılıyor ?

Perfect!

Üye
çıkan kablo ucu ince bi giriş demi
öyledir

bunu anakartda f_panel yazan yere takacaksın renklidir sanırım o kablolar ona göre bak eğer yapamazsan çıkan kablonun resmini koyabiliyorsan koy

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Belki bozulmuşta olabilir.Ayrıca yanlış pin'e takarsan yanabilirde.Anakart üzerinde pwled yazan yere takmayı dene.

Burak

Üye
    Konu Sahibi
nedwed çok saol :D pow led yazan yere taktım :D oldu çok saollllll çok saolll

Perfect!

Üye
iyi bari çözmüşün

Burak

Üye
    Konu Sahibi
çok saolun :) tesekkürler

electro77