zatenosman
Üye
-
Konu Sahibi
-
32 Bit İşletim Sistemleri 2 GB Sonrasını Görmüyor 64Bit İşletim Sistemi Yüklersen Sorun Giderilir.
3gb sonrasını görmez 32 bit
Kardeş senin anakart maximum 2 gb ram destekliyo yani 1 gb boşa duruyo orda
yorumlar için teşekkürler arkadaşlar ama konuda belirttiğim gibi işletim sistemim 3 gb görür anakartımda 2*2 4 gb destekliyo bu konuyu araştırdım zaten cpu-z programı da 3072 olarak görüyor ramleri yani anakart o rami görmese cpu-z de görmez sorun biosla ilgili bence bi kaç kere pili çıkarttım ve sıfırlandı bios güncelleme gerekebilir ama ben daha kolay bir yol arıyorum
soru-1
kasada 2 tane hyperx felan yok. sağdaki hyperx soldaki ocz platinium galiba.
soru-2
max 667mhz destekleyen anakarta 1066mhz ram mi taktın. sorun olmaz ama anakartın destek listesinin dışına çıkmış oldun.
soru-3
anakartın modeli dogruysa yani rc410-m ise zaten çok eski bir anakart. işlemcinde pentium4 olmalı.
o sisteme niye gidip yeni parça alıyorsunki. 500 liraya tüm oyunları açabilen sistem toplanıyor
soru-4
bios güncelleme dışında yapabileceğin basit bir işlem yok. basit olarak ne yapmayı amaçladın merak ettim
sistem görmüyorsa yapabileceğin bios güncellemek ramlerin yerini değiştirip denemek ... elden başka bişi gelmez
bunlara ek olarak 2 ram birlikte uyum sorunu yaşıyor olabilir.
başka pc de dene 2 sini birlikte sorunsuz çalışırsa senin sistem çalıştıramıyor demektir
Anakart 2gb üstünü desteklemiyor olabilir. Diğer ihtimal paylaşımlı ekran kartlarında kart sistem RAM'inden yemiş olabilir. Detaylara bakamıyorum mobildeyim.
iyi de soldaki ramın sogutma blokları OCZ platinium un aynısı.
ramleri söküp etiketlerinin oldugu taraflarını üst yüze getirerek yan yana koyup fotoğrafını eklermisiniz buraya.
eğer 2 side hyperx ise zaten 2 si arasında uyum sorunu yaşamamanız gerekir.
anakartınızın internet sitesinin linkini buraya ekleyebilir misin.
benim baktıgım model 667mhz. destekliyor. sen ver bakayım birde
sorun anakartta.Ufak bir araştırma yaptım. 9500 GT'lerdede paylaşım özelliği bulunuyor. Ve eğer bu özellik varsa ekran kartı 1gb'ı afiyetle yiyor olabilir. Çünkü slotlarda arıza yok ve 1gb tekken çalışıyor. Geriye paylaşım, bios update ve Windows güncellemeleri kalıyor. Eğer mainboard üzerinde onboard VGA varsa bir denermisinz. Eğer 3gb'ı görürse paylaşım var gibi.
sorun anakartta.
ne 1066 desteği var. nede 2 gb üzeri ram desteği var..... buldum anakartın özelliklerini
533mhz ddr2... max 2 gb ram.
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
arkadaş nereden araştırmışşsa anakart hakkında yanlış bilgiler edinmiş.
---------- Eklendi @ 17:50:39 ---------- Yazıldı @ 17:48:23 ----------
oo bi dk yanlış linkleri vermişim
tmm düzelttim linki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?