Kasada Takılı Ram 3 gb fakat bios da ve işletim sistemi 2gb görüyor ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

zatenosman

Üye
    Konu Sahibi
Kasada Takılı Ram 3 gb fakat bios da ve işletim sistemi 2gb görüyor ?
Arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi daha detaya inmek gerekirse kasada ram slotu ddr2 slotun birinde kibgston hyperix 2gb 1066 mhz ram takılı diğer slotta ise kingston hyperix 1gb 1066 mhz takılı açılısta (biosta) 2 gb olarak görünüyor işletim sisteminden baktığımda da aynı şekilde fakat cpu-z programıyla baktımda slot single ama memory 3072 görünüyo buna bi türlü anlam veremedim bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

Not: 1 gb çalısmıyor diye yorumda bulunmayalım çünkü 2 gb çıkarttığımda 1 gb görüyo sistem 2 gb lık olanda dün gold dan aldım garantili farklı bir kasada çalısıyo anakartımda 2*2 2 lik destekliyo . resimleri de ekliyorum bi bakın

cpu-z den aldığım bilgiler :

anakart firma : ecs
model: Asterope3

memory : type :ddr2
: size : 3072 mbytes
channels : single

işletim sistemim : win7 ultimate.(32 bit)

anakartın marka ve modelini belirten resim : hemen solda ram slotları bulunmaktadır.

[/URL]

Şimdiden teşekkürler yardımlarınızı bekliyorum

PhoenixGuard

PhoenixGuard

Üye
32 Bit İşletim Sistemleri 2 GB Sonrasını Görmüyor 64Bit İşletim Sistemi Yüklersen Sorun Giderilir.

PrınceOfPersia

PrınceOfPersia

Üye
32 Bit İşletim Sistemleri 2 GB Sonrasını Görmüyor 64Bit İşletim Sistemi Yüklersen Sorun Giderilir.

3gb sonrasını görmez 32 bit

Kardeş senin anakart maximum 2 gb ram destekliyo yani 1 gb boşa duruyo orda

zatenosman

Üye
    Konu Sahibi

3gb sonrasını görmez 32 bit

Kardeş senin anakart maximum 2 gb ram destekliyo yani 1 gb boşa duruyo orda

yorumlar için teşekkürler arkadaşlar ama konuda belirttiğim gibi işletim sistemim 3 gb görür anakartımda 2*2 4 gb destekliyo bu konuyu araştırdım zaten cpu-z programı da 3072 olarak görüyor ramleri yani anakart o rami görmese cpu-z de görmez sorun biosla ilgili bence bi kaç kere pili çıkarttım ve sıfırlandı bios güncelleme gerekebilir ama ben daha kolay bir yol arıyorum

PrınceOfPersia

PrınceOfPersia

Üye
yorumlar için teşekkürler arkadaşlar ama konuda belirttiğim gibi işletim sistemim 3 gb görür anakartımda 2*2 4 gb destekliyo bu konuyu araştırdım zaten cpu-z programı da 3072 olarak görüyor ramleri yani anakart o rami görmese cpu-z de görmez sorun biosla ilgili bence bi kaç kere pili çıkarttım ve sıfırlandı bios güncelleme gerekebilir ama ben daha kolay bir yol arıyorum

Onun sebebini bilemem ama 3 gb rami kullanamassın

zatenosman

Üye
    Konu Sahibi
3 gb rami neden kullanamam ?

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
soru-1
kasada 2 tane hyperx felan yok. sağdaki hyperx soldaki ocz platinium galiba.
soru-2
max 667mhz destekleyen anakarta 1066mhz ram mi taktın. sorun olmaz ama anakartın destek listesinin dışına çıkmış oldun.
soru-3
anakartın modeli dogruysa yani rc410-m ise zaten çok eski bir anakart. işlemcinde pentium4 olmalı.
o sisteme niye gidip yeni parça alıyorsunki. 500 liraya tüm oyunları açabilen sistem toplanıyor :oke:
soru-4
bios güncelleme dışında yapabileceğin basit bir işlem yok. basit olarak ne yapmayı amaçladın merak ettim :hmmm
sistem görmüyorsa yapabileceğin bios güncellemek ramlerin yerini değiştirip denemek ... elden başka bişi gelmez :oke:

bunlara ek olarak 2 ram birlikte uyum sorunu yaşıyor olabilir.
başka pc de dene 2 sini birlikte sorunsuz çalışırsa senin sistem çalıştıramıyor demektir

zatenosman

Üye
    Konu Sahibi
soru-1
kasada 2 tane hyperx felan yok. sağdaki hyperx soldaki ocz platinium galiba.
soru-2
max 667mhz destekleyen anakarta 1066mhz ram mi taktın. sorun olmaz ama anakartın destek listesinin dışına çıkmış oldun.
soru-3
anakartın modeli dogruysa yani rc410-m ise zaten çok eski bir anakart. işlemcinde pentium4 olmalı.
o sisteme niye gidip yeni parça alıyorsunki. 500 liraya tüm oyunları açabilen sistem toplanıyor :oke:
soru-4
bios güncelleme dışında yapabileceğin basit bir işlem yok. basit olarak ne yapmayı amaçladın merak ettim :hmmm
sistem görmüyorsa yapabileceğin bios güncellemek ramlerin yerini değiştirip denemek ... elden başka bişi gelmez :oke:

bunlara ek olarak 2 ram birlikte uyum sorunu yaşıyor olabilir.
başka pc de dene 2 sini birlikte sorunsuz çalışırsa senin sistem çalıştıramıyor demektir

işlemci intel pentium D 925 hayır 2 side kingston hyperix soldaki 1gb sağdaki 2gb ve anakart max 667 değil 1066 mhz desteği var anakart eski evet 2005 in yani tarihi eserde değil bu ramleri kaldırcak düzeyde anakartın model numarası resimde var ama ben sana marka ve model ini cpu-z ye göre veriyim firma ecs model astrepo3 ama 2 ram ile birlikte uyum sorunu yaşıyor olabilirsin demişsin buna katılıyorum çünkü o 2gb ile farklı 512 çalısıyo 1 lede 512 çalısıyo aynı şekilde buda çakısma ihtimalini aklıma getirdi umarım öyle bi sorun olmaz

fullwar

fullwar

Üye
Anakart 2gb üstünü desteklemiyor olabilir. Diğer ihtimal paylaşımlı ekran kartlarında kart sistem RAM'inden yemiş olabilir. Detaylara bakamıyorum mobildeyim.

---------- Eklendi @ 17:25:59 ---------- Yazıldı @ 17:23:16 ----------

Yada 1gb olan RAM yada takılı olduğu slot arızalı olabilir.

zatenosman

Üye
    Konu Sahibi
Anakart 2gb üstünü desteklemiyor olabilir. Diğer ihtimal paylaşımlı ekran kartlarında kart sistem RAM'inden yemiş olabilir. Detaylara bakamıyorum mobildeyim.

anakart 2*2 lik kardeşim yani 1 slota 2 diğerine 2 takabiliyorum bilgine.

ekran kartım zotac 9500 gt 1gb 128 bit ve dedini nasıl kontrol ederim ?

fullwar

fullwar

Üye
Pardon 1gb'ta sorun yok demişsin. Ama slotlara bir bakabilirsin.

---------- Eklendi @ 17:30:12 ---------- Yazıldı @ 17:27:31 ----------

Bildiğim kadarıyla 9500 GT paylaşımlı değil. Mobilde olduğumdan pek inceleyemiyorum. Sorun hallolmazsa akşam yi e bakarız.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
iyi de soldaki ramın sogutma blokları OCZ platinium un aynısı.
ramleri söküp etiketlerinin oldugu taraflarını üst yüze getirerek yan yana koyup fotoğrafını eklermisiniz buraya. :hmmm

eğer 2 side hyperx ise zaten 2 si arasında uyum sorunu yaşamamanız gerekir.

anakartınızın internet sitesinin linkini buraya ekleyebilir misin.
benim baktıgım model 667mhz. destekliyor. sen ver bakayım birde

zatenosman

Üye
    Konu Sahibi
anakart 2*2 lik kardeşim yani 1 slota 2 diğerine 2 takabiliyorum bilgine.

ekran kartım zotac 9500 gt 1gb 128 bit ve dedini nasıl kontrol ederim ?

slotta arıza yok çünkü yer değiştirdiğimde de 2 gb çalısıyor bazende takılı olmasına rağmen 1 gb ı görüyor fakat 2 yi görmüyor saçma olansa eskiden yani 1 gb ve 512 takılıyken sistem derecelendirilmesinde ram 3,5 vermişti 1 ve 2 yi taktığımda 1 i görmemesine rağmen 4,7 oldu

---------- Eklendi @ 17:39:56 ---------- Yazıldı @ 17:37:38 ----------

iyi de soldaki ramın sogutma blokları OCZ platinium un aynısı.
ramleri söküp etiketlerinin oldugu taraflarını üst yüze getirerek yan yana koyup fotoğrafını eklermisiniz buraya. :hmmm

eğer 2 side hyperx ise zaten 2 si arasında uyum sorunu yaşamamanız gerekir.

anakartınızın internet sitesinin linkini buraya ekleyebilir misin.
benim baktıgım model 667mhz. destekliyor. sen ver bakayım birde

Ecs Firması artık anakart üretmiyor yani resmi bir internet sitesi olsa bios güncellemesi yapmak için gerekli dosyaları indiricem fakat bu yüzden bios güncellemesi de yapamıyorum :s

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
arkadaşım senin ramler 533mhz de çalışıyor. nasıl 1066mhz.
belliki çakışma yaşıyorsun...
yukarıda yazdıgım yorumdaki soruların cevaplarını verirsen ona göre söylicem

fullwar

fullwar

Üye
Ufak bir araştırma yaptım. 9500 GT'lerdede paylaşım özelliği bulunuyor. Ve eğer bu özellik varsa ekran kartı 1gb'ı afiyetle yiyor olabilir. Çünkü slotlarda arıza yok ve 1gb tekken çalışıyor. Geriye paylaşım, bios update ve Windows güncellemeleri kalıyor. Eğer mainboard üzerinde onboard VGA varsa bir denermisinz. Eğer 3gb'ı görürse paylaşım var gibi.

zatenosman

Üye
    Konu Sahibi
1066 lık ramler fotoğrafını çekip koyucam bilgisyarı kapatıyorum fotoğraflarını çekicem.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Ufak bir araştırma yaptım. 9500 GT'lerdede paylaşım özelliği bulunuyor. Ve eğer bu özellik varsa ekran kartı 1gb'ı afiyetle yiyor olabilir. Çünkü slotlarda arıza yok ve 1gb tekken çalışıyor. Geriye paylaşım, bios update ve Windows güncellemeleri kalıyor. Eğer mainboard üzerinde onboard VGA varsa bir denermisinz. Eğer 3gb'ı görürse paylaşım var gibi.
sorun anakartta.
ne 1066 desteği var. nede 2 gb üzeri ram desteği var..... buldum anakartın özelliklerini

533mhz ddr2... max 2 gb ram.

arkadaş nereden araştırmışşsa anakart hakkında yanlış bilgiler edinmiş.

---------- Eklendi @ 17:50:39 ---------- Yazıldı @ 17:48:23 ----------

oo bi dk yanlış linkleri vermişim
tmm düzelttim linki

zatenosman

Üye
    Konu Sahibi

sorun anakartta.
ne 1066 desteği var. nede 2 gb üzeri ram desteği var..... buldum anakartın özelliklerini

533mhz ddr2... max 2 gb ram.

arkadaş nereden araştırmışşsa anakart hakkında yanlış bilgiler edinmiş.

---------- Eklendi @ 17:50:39 ---------- Yazıldı @ 17:48:23 ----------

oo bi dk yanlış linkleri vermişim
tmm düzelttim linki

verdiğiniz bilgiler için teşekkürler arkadaşlar hepinize

fullwar

fullwar

Üye
Mobilde olunca başkalarının verdiği bilginin doğruluğunu saptayamadım ve ilk teorimden vazgeçtim (anakartın RAM desteğinden). Bunu destekliyor kabul edince iş paylaşıma gitti. Mobilde araştırsam akşamı ederim çünkü. :) Neyse dostum anakartìn 2 gb desteklediğine göre diğer RAM'e ihtiyaç yok. Ve mhz desteğine gelince çok sorun yaratmaz anakartın destediği hızda çalışır.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
anakartın ımkan verdıgı olcude ramlerın frekansını manuel oarak bıostan ayarlayabılırsın.
Bırazda overclock yaparsan sıstemde farkedılır bır performans artısı gorursun :oke:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt