Kartal Bilic'in Evine Gidiyor

Sponsorlu Bağlantılar

scarface006

scarface006

Üye
    Konu Sahibi
Kartal Bilic'in Evine Gidiyor
Milli maç arasını hazırlık karşılaşması yaparak değerlendirecek olan Siyah-Beyazlı takım, Bilic'in doğduğu şehir olan Split'e gidiyor. Beşiktaş, Hajduk'a hem rakip, hem destek olacak.

Kartal'ın teknik direktörü Slaven Bilic'ten büyük vefa. Hırvat teknik adamın futbola başladığı ve jübilesini yaptığı kulüp olan Hajduk Split ekonomik olarak zor günler geçiriyor. Bilic'in ilk teknik direktörlük deneyimini de yaşadığı Split'in bu durumda olması, Hırvat hocayı derinden üzdü ve Kartal'ın patronu, milli maç arasını da değerlendirmek için Hajduk ile hazırlık maçı yapılmasını istedi. Beşiktaş'ın Hırvatistan'a gidecek olması, Split taraftarlarını da harekete geçirdi. Yarın oynanacak olan karşılaşmanın bütün biletleri satıldı ve Hırvat ekibinin kasasına önemli bir para girişi sağlandı. Siyah-Beyazlılar, bu mücadele için Bilic'in doğduğu kente gidecek.

Ligde 2'nci sırada

Hazırlık maçı için bugün Ümraniye'de toplanacak olan Beşiktaş, saat 10.00'da tesislerden hareket edecek ve özel uçakla Hırvatistan'a gidecek. Bilic'in kalbindeki takım olan Hajduk Split, finansal açıdan zor günler geçirse de ligde iyi gidiyor. 12 maç sonunda 24 puan toplayan Hajduk, lider Dinamo Zagreb'in 3 puan gerisinde 2'nci sırada yer alıyor.

Tam bir spor şehri

Hırvatistan 4.5 milyonluk bir ülke. Başkent Zagreb'ten sonra ikinci büyük kent olan Split'in nüfusu ise 400 bin. Oldukça güzel bir sahil şeridine sahip bu şehirde spor, insanların kanına girmiş durumda. Futboldan sonra en önemli aktivite, sırasıyla hentbol, su topu, basketbol. Ayrıca insanlar, tenis, beysbol ve buz hokeyi de oynuyor. Çoğunluğun iki işi var. NBA'de Chicago Bulls'ta oynamış basketbolcu Toni Kukoc, bir dönem Galatasaray'ı da çalıştırmış teknik direktör Tomislav İvic ve Wimbledon'ı kazanmış Goran İvanisevic gibi birçok ünlü, Split'te doğmuş. Birbirinden güzel plajların olduğu kentin, kendisine ait bir spor müzesi bile var. Efsane isimlere ait eşyalar, burada sergileniyor. Yaşamları oldukça rahat. Ekonomik olarak çok iyi değiller ama eğitime çok önem veriyorlar. Özellikle gençlerin İngilizcesi kusursuz. Çoğunluk birden fazla yabancı dil biliyor. Tarihi ve doğal güzellikleriyle Split, kesinlikle görülmesi gereken harika bir şehir.

Haber Kaynağı: Fanatik
 

Benzer Konular

scarface006
Cevap
0
Görüntüleme
345
scarface006
scarface006
Cevap
0
Görüntüleme
353
scarface006
scarface006
Cevap
0
Görüntüleme
351
scarface006
Kingmortall
Cevap
11
Görüntüleme
1K
cargo3230


Üst Alt