Karşıya Giden Seste Sorun

Sponsorlu Bağlantılar

musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
    Konu Sahibi
Karşıya Giden Seste Sorun
Arkadaşlar kimi ararsam ariyim karşıya ses net gitmiyo . Boğuk gidiyomuş . Sizin bi aralar bahsettiğiniz gibi telefonu istediğin kadar yapıştır yanağa olmuyo net gitmiyo . Böyle saçma şey görmedim . Herşeyine olur çektiğim lumia 920 eğer aramasıda böyle sorunluysa pes artık diyorum . 1.5 milyar para saydım telefona hala her yaptığım aramada karşıdan '' faruk sesin net gelmiyo '' lafını duymaktan bıktım . Nedir bu gürültü önleyici zımbırtısı gidip söktüreyim arkadaş nası teknoloji bu ya

zorbaa

Üye
son zamanlarda bende de karsi taraf sesini tekrar duyuyor isin tuaf yani arabaya bagliyken boyle olmuyor normal konusurken bu skintiyi yasiyorum tuhafff

musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
    Konu Sahibi
Yabancı sitelere forumlara bi baktım herkes ama herkes aralıksız bundan şikayetçi . Ve nedenide yeni bi teknoloji olan gürültü engelleme . Çözümünüde kimse bilmiyo . Bu kadar aptalca bişey olurmu ? Yok telefonu şöyle tut yok böyle tut . Kardeşim tomarla para döktürdüğüm telefon kusura bakmayında bacağımın üstündede olsa benim sesimi alacak . Yüzümde normal konuştuğum telefon nası benim sesimi almaz yahu . Yada nası gürültü sanıp engellemeye çalışır . Ben her konuşmada işim yokta elimde yüzümde konuşma açısımı yakalıycam .

Bunun çözümü umarım ama umarım yazılımsal bişeyle çözülür . Aksi takdirde nokiadan ikinci darbeyi yicem ve lumiadan bi vazgeçersem bu sefer dönüşü olmaz .

Bu sorun katsınamaz , görülemez bi sorun değil . Çünki telefonun asıl görevi ile ilgili bi sorun . Önemli

DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
bende de aynı sorun vardı şuan değişimde cihaz yeni gelende de aynı sorun devam edecek mi bakalım

cinaski12

Üye
Bu sorunu ben de yaşıyorum malesef
telefonu çok az yanağımdan uzaklaştırarak konuşsam karşı taraf sesin gitti diyor

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Bende de zaman zaman oluyor

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Aktif gürültü engelleme mikrofonun da sorun var gibi, fazla beklemeden servise vermeni öneririm...

musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
    Konu Sahibi
bende de aynı sorun vardı şuan değişimde cihaz yeni gelende de aynı sorun devam edecek mi bakalım

En kısa zamanda bende vericem ama sizin cihaz ne zamana gelir ? Geldiğinde beni bilgilendirebilirmisiniz ? Olmuşmu olmamışmı diye

Birde servise verme konusunda kaçınıyorum çünkü bu sorun görüldüğü üzre herkeste var arkadaşlar . Yani tek yada bi kaç cihaza özel bi arıza değil gibi duruyo . Bir çok kullanıcı bundan şikayetçi . Bence telefonun mikrofonlarında arıza yok . Bence telefonun kendi böyle .

Biraz daha sabrımı zorlarsa muhtemelen satıcam . Yazık o verdiğim paraya

alical33

alical33

Üye
aynı sorunu bende yaşıyorum telefonla konuşurken bağırmassam karşı tarafta anlaşılamıyor malesef

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
ben daha hiç karşılaşmadım ki işim gereği çoğu zaman omzumla sıkıştırıp konuşuyorum..

musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
    Konu Sahibi
Çok moralim bozuluyo şunları okuyunca . Şuna bak her bölümü okuyan aynı sorunu yaşadığını söylüyo .

Aah be sen koskoca Nokia sın bide sözde . Bu sorunla ilgili nedir son durumlar arkadaşlar ? Napıcaz böyle bu şekilde ne öneriyosunuz ?

Telefonumu seviyorum satmakta istemiyorum ama telefon işlevinin bu denli bi sorunu olması satmama ve bidaha kralını yapsa Nokia almamama neden olucak

alical33

alical33

Üye
ben sim kartı kestirmiştim onunla ilgilidir diye düşündüm orjinal mikrosim çıkardım yedek ama hala aynı bağırarak konuşmadığım taktirde sorun aynı kulaklıkla falan konuşurken sorun yok

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
bence bir 2g ile deneyin. Sorun devam ediyorsa servise verin. Eğer ses gitmeme sorununu sürekli yaşıyorsanız mutlaka bir arıza vardır. Fakat her aramada olmuyorsa gurultu önleme sistemindendir. Gurultu önleme sistemi de 2g'de çalışmaz.

Küçük bir ekleme daha yapayım gurultu önleme sistemin kusursuz çalışması için operatorun ve o an bağlı bulunduğunuz baz istasyonunun HD sesli görüşmeyi destekliyor olması lazım.

musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
    Konu Sahibi
Çünkü kulaklıkla konuştuğunda mikrofon olarak kulaklığın üzerindeki tek mikrofon devreye giriyo ve saçmalıktan ibaret olan gürültü engelleme olmuyo .

Gerçekten ayıp . yazık . o kadar sevdiğim bi telefonki . şöyle bi sorunu eminim bi çok geri dönüş olduğu halde ilgilenmiyodur nokia efendi .

Bi süre bekleyip görücez düzelip düzelmediğini . Bi telefon 1600 TL olup böyle gülünç bi sorunu varsa Nokia efendinin acil bi müdahelede bulunması lazım diye düşünüyorum

Ve moderatör ali abide kabul derse nokia ya ulaşalım arkadaşlar . yani neymiş çözümü ne yapılcakmış yada yapacağız bilelim . Bu resmen müşteriyi kandırmaktır .

- - - Eklendi - - -

bence bir 2g ile deneyin. Sorun devam ediyorsa servise verin. Eğer ses gitmeme sorununu sürekli yaşıyorsanız mutlaka bir arıza vardır. Fakat her aramada olmuyorsa gurultu önleme sistemindendir. Gurultu önleme sistemi de 2g'de çalışmaz.

Küçük bir ekleme daha yapayım gurultu önleme sistemin kusursuz çalışması için operatorun ve o an bağlı bulunduğunuz baz istasyonunun HD sesli görüşmeyi destekliyor olması lazım.

Abi ama 2g ye geçersek internet zayıflar ve buda işime gelmez . Bahsettiğin HD sesli görüşme avea türkiyede mevcutmu peki ? Bu sistemi 2g yi kapamak harici nasıl kapatırız . yada ilerde bi çözüm olurmu

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Çünkü kulaklıkla konuştuğunda mikrofon olarak kulaklığın üzerindeki tek mikrofon devreye giriyo ve saçmalıktan ibaret olan gürültü engelleme olmuyo .

Gerçekten ayıp . yazık . o kadar sevdiğim bi telefonki . şöyle bi sorunu eminim bi çok geri dönüş olduğu halde ilgilenmiyodur nokia efendi .

Bi süre bekleyip görücez düzelip düzelmediğini . Bi telefon 1600 TL olup böyle gülünç bi sorunu varsa Nokia efendinin acil bi müdahelede bulunması lazım diye düşünüyorum

Ve moderatör ali abide kabul derse nokia ya ulaşalım arkadaşlar . yani neymiş çözümü ne yapılcakmış yada yapacağız bilelim . Bu resmen müşteriyi kandırmaktır .

- - - Eklendi - - -

Abi ama 2g ye geçersek internet zayıflar ve buda işime gelmez . Bahsettiğin HD sesli görüşme avea türkiyede mevcutmu peki ? Bu sistemi 2g yi kapamak harici nasıl kapatırız . yada ilerde bi çözüm olurmu

ben çözüm olarak 2G'yi kapat demedim ki:) denemek için yani sorun gurultu önlemede mi yoksa mikrofonlarda mı anlamak için.
HD desteği Avea da da vardır fakat tüm baz istasyonları destekler mi bilmiyorum.

musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
    Konu Sahibi
Abi az önce denedim aradım arkadaşı . Telefonu yüzüme yapıştırınca iyi gitti ses ama hafif uzaklaştırdınmı azalıyo ses . Yani en dandik telefonda bile ses her türlü gidiyo . Bu telefonda nası böyle olur .

Bide şebeke ayarlarında veri dolaşım seçenekleri var o nedir ? Dolaşımı aç ve dolaşımı kapat var . onla alakalı olabilirmi ? değilse bile nedir bu ayar hiç bilmiyorumda

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Abi az önce denedim aradım arkadaşı . Telefonu yüzüme yapıştırınca iyi gitti ses ama hafif uzaklaştırdınmı azalıyo ses . Yani en dandik telefonda bile ses her türlü gidiyo . Bu telefonda nası böyle olur .

Bide şebeke ayarlarında veri dolaşım seçenekleri var o nedir ? Dolaşımı aç ve dolaşımı kapat var . onla alakalı olabilirmi ? değilse bile nedir bu ayar hiç bilmiyorumda

veri dolaşimin kapali olsun. O operatorunun hizmet vermedigi yerlerde diger operatorler uzerinden roaming yapar ki cok yuksek ucretleri var.

• Beğen
Tepkiler: musicianfaruk
musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
    Konu Sahibi
Peki abi . Birde benim içindeki sim kart kestirme bi kart . Orjinal micro sim olmamasınında giden kötü seste bi etkisi varmıdır ?

Sony xperia s kullanırken kesinlikle bu tip bi sorunla karşılaşmamıştım

cinaski12

Üye
Arkadaşlar gerçekte de arkadaşın dediği gibi 3g de iken ses gitmiyor mikrofondan uzaklaşıp konuştuğumda
2g ye alıp denedim sorun yok oldu sesim gayet net gidiyor

musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
    Konu Sahibi
Ve bu çok abes bişey . ben 2g yemi alıcam her konuşmada .

Şimdi napıcaz ? Bu sorun ne olucak dostlar . Bu böylemi gidicek ?

Üst Alt