Karın Germe Estetik Ameliyatı Nasıl Yapılır | Karın Germe Ameliyatı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
First Lady

First Lady

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Karın Germe Estetik Ameliyatı Nasıl Yapılır | Karın Germe Ameliyatı
karın germe, karın germe estetik ameliyatı, karın gerdirme estetiği, karın germe ameliyatı, karın gerdirme, karın germe ameliyatı nasıl yapılır, karın germe operasyonu, karın germe ameliyatı sonrası, karın germe estetiği fiyatı, karın germe estetiği ne kadar

Karın germe estetiği özellikle kadınlar tarafından çok sık tercih edilen bir operasyondur. Doğumdan kalma deformasyonlar, aşırı yağlanmalardan kaynaklanan sarkmalar ve çatlamalardan kurtulmak için en etkili yöntem, karın germe estetiğidir. Estetik görünüm açısından da hoş olmayan bu sorunlar karın germe ameliyatı ile tarihe karışabiliyor.



Karın Germe Estetiği Nasıl Yapılır?


Abdominoplasti, yani karın germe estetiği, orta ve alt karın bölgesindeki fazla deri ve yağ dokusunun alınarak, karın duvarı kaslarının eski gerginliğini ve sıkılığını sağlayan estetik bir ameliyattır. Estetik karın germe ameliyatı ile, göbek deliğinin aşağısında kalan karın cildindeki çatlama, gevşeme, sarkma, buruşma gibi deformasyonlar, göbek deliğinin üzerinde kalan karın cildindeki gevşeklik ve fazlalıklar, özellikle alt karın bölgesinde birikmiş yağ fazlalıkları ve karın kaslarının gevşekliğinden kaynaklanan karın şişkinliği düzeltilir. İsteğe ve ihtiyaca bağlı olarak estetik karın germe ameliyatı ile birlikte estetik bel inceltme ya da liposuction ameliyatı da aynı anda uygulanabiliyor.

Karın germe estetiği için iki farklı teknik kullanılır; Tam karın germe ( total abdominoplasti ) ve mini karın germe ( mini abdominoplasti ). Bu iki teknikten hangisinin sizin için iyi sonuç vereceğini belirlerken karın bölgesindeki problemin ne kadar geniş bir alanda yer aldığına bakılır.

Göbek deliğinin altındaki seviyede hafif yağlanma ve sarkma, bu bölgede dar bir alanda çatlaklar varsa, karın kaslarında herhangi bir gevşeme ve ayrılma saptanmamışsa, göbek deliğinin üst seviyesinde gevşeme, bollaşma gibi problemler yoksa ve bu bölge estetik olarak güzel görünüyorsa; kısaca mevcut olan problemler hafif derecede ve sadece göbek deliğinin alt kısmını ilgilendiriyorsa mini karın germe ameliyatı ( mini abdominoplasti ) yeterli olur. Benzer problemler göbek deliğinin üst seviyesine de taşıyorsa tam karın germe ameliyatı ( total abdominoplasti ) yöntemini tercih edilir.

Karın Germe
Estetiği Ne Kadar Sürer?

Ameliyatta genel anestezi uygulanır ve yaklaşık 3-3,5, karnın büyüklüğüne göre bazen 4 saat sürer. Durumunuza göre genelde 1-2 gün hastane bakımı yeterli olur. Ameliyattan 3-4 saat sonra bir kişinin yardımıyla ayağa kalkıp yürümeye başlarsınız, 1 gün sonra tamamen yardımsız, ancak ağır hareketler ile yürüyebilecek düzeye gelirsiniz.

Karın Germe Estetiği Kimlere Yapılabilir?

Karın germe operasyonu için en uygun adayları, genel sağlık durumu normal, diyete ve egzersize rağmen eritilemeyen, karın bölgesinde yağ fazlalılığı, deri gevşekliği ve buruşukluk gibi şikayetleri olan kadın ve erkekler oluşturuyor. Karın germe ameliyatı için başvuran adayların büyük bir kısmı doğum yapmış kadınlardır. Doğum yapmamış olduğu halde aşırı kilo alıp vermeye bağlı karın sarkması olan bayanlar ve yine aşırı kilo verme sonucu göbeği sarkan erkekler için de karın germe ameliyatı uygundur. Birden fazla gebeliğin ardından karın derisi gevşemiş ve çatlamış, kasları normale dönemeyecek kadar esnemiş kadınlar, karın germe ameliyatından çok yarar görür. Cilt elastikiyetinin azalması ile birlikte bir miktar yağlanma şikayeti olan daha yaşlı hastalarda da karın germe estetiği ameliyatı oldukça iyi sonuç verir. Bazı kadınlar sadece karın derisinde oluşan çatlaklardan yakınıyor, ameliyat olmadan bu çatlaklardan kurtulmanın arayışı içindeler. Ancak derideki çatlakları yok edici herhangi bir yöntem mevcut değildir. Estetik karın germe operasyonunda ise göbek deliğinin birkaç cm üzeri ile kasıklar arasındaki deri çıkarılıp atılır. Böylece çıkarılıp atılan deri içinde kalan çatlaklar da deriyle birlikte çöpe gitmiş olur. Obez hastalarda ise karın germe ameliyatı akla gelen ilk çözüm olmamalı, çözümü öncelikli olarak obezite tedavisinde aramak daha doğru. Eğer şişmanlık yani obesite problemi olup da zayıflamayı planlıyorsanız, estetik karın germe ameliyatını, hedeflediğiniz kiloya ulaşıncaya dek erteleyin. Karın germe ameliyatı, obesite problemini çözmek için uygulanan bir ameliyat değildir. Kilo verdikten sonra karın bölgesinde sarkmalar olacağı için, ameliyat, kilo verdikten sonra yapılırsa daha iyi sonuç verir. Diğer taraftan ameliyat da daha risksiz hale gelmiş olur.

Karın Germe
Estetik Ameliyat Sonrası

Ameliyattan kaynaklanan bir ağrı olur, bu ağrı sizi korkutmasın, hiçbir zaman rahatsız edecek ölçüde olmaz. Verilen ağrı kesici ilaçlar da sizi büyük ölçüde rahatlatacaktır. Ameliyattan 2-3 gün sonra banyo yapabilirsiniz. Ameliyattan sonra birkaç gün içinde kendi işinizi kendiniz yapabilecek derecede iyileşirsiniz. İlk hafta içinde ıkınma, öksürme, ağır kaldırma gibi karın bölgenize yük binecek hareketlerden uzak kalmanızda yarar vardır. 4-5 gün sonra uçak yolculuğu yapabilecek düzeye gelirsiniz. Kendinizi iyi hissetmeniz halinde, 7-10 günlük istirahatın ardından ağır işlerde çalışmamak şartıyla iş hayatına dönebilirsiniz. 3-4 hafta sonra yavaş yavaş spor ve egzersizlere başlayabilirsiniz. Mini karın germe estetiği, tam karın germe estetiği kadar geniş bir bölgeyi kapsamadığı için ameliyat süresi de daha kısadır. Genelde 1-1,5 saat sürer. İyileşme süresi de doğal olarak daha hafif ve daha kısadır. Mini karın germe ameliyatından 3-4 gün sonra rahatlıkla ofis ortamında çalışmaya başlayabilirsiniz. Yaraların iyileşmesi için gereken 15 günün ardından havuza ve denize de girebilirsiniz.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
416
Doğuş Pertez
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
815
Doğuş Pertez
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
989
Haydar


Üst Alt