Burun Estetiği ameliyatı nasıl yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Burun Estetiği ameliyatı nasıl yapılır?
Burun estetiği ameliyatı olacakların en çok merak ettiği sorular arasında burun estetiği ameliyatı nasıl yapılır olarak karşımıza çıkıyor. Burun estetiği ameliyatı ile ilgili detaylar makalemizde yer alıyor.

Estetik duygusu, çocuk yaşta gelişir ve kişilerin hayatı boyunca aradıkları bir seçenek olarak süregelir. Bunun bilincinde olan bireyler, daha güzel, daha estetik görünmek için, doğal, alternatif pek çok yöntemi dener. Burun estetiği de bu yöntemlerden biridir.

İnsanların ilk başta birbirlerinin yüzlerine bakması, kişilerin burunlarına daha da büyük bir önem vermesine sebep vermiştir. Bu yüzden, burun estetiği günümüzde bu denli gelişmiş ve bugünkü rekabet popülaritesini kazanmıştır.

Günümüzde burun estetiği alanında uzman estetik duygusu gelişmiş hekimler tarafından cerrahi olarak gerçekleştirilmektedir. Cerrahi ifadesi sizi korkutmasın. Sistem günümüzde büyük oranda gelişmişlik göstermiştir.

Burun estetiğinde operasyonlar, estetik amacına, deformasyon türüne bağlı olarak değişebilmektedir. Bu tür deformasyonlar ile soluk alma işlemini tam yapamayan burunlarda problem estetik ameliyatı ile aşılabilinmektedir. Modern cerrahlar, burundaki sağlık problemlerini çözerken, burunun yüze yakışması için gerekli estetik düzeltmeleri de yapmaktadır.

Burun estetiğinde iki tür operasyon mevcuttur. Bunlar aşağıdaki gibidir:
  • Açık Yaklaşım
  • Kapalı Yaklaşım
İki farklı yöntem kullanılsa da, açık yaklaşı çok daha fazla tercih edilen bir yaklaşımdır. Ancak iki yöntemde de başarı tamamen doktora bağlıdır.

Ametliyat Nasıl Yapılır?
Ameliyat genel anestezi uygulandıktan sonra yapılır. Burun estetiği ameliyatlarına başlanıldığında herhangi bir ek sorun ortaya çıkmadığı sürede ortalama iki saat içerisinde operasyon tamamlanır. Ayrıca ameliyat öncesi hastanın bir komplikasyona maruz kalmaması adına birtakım tetkikler yapılır.

Burun estetiği ameliyatlarında ister açık yaklaşım olsun ister kapalı yaklaşım olsun iki türde de rinoplasti yöntemi uygulanır. Ancak açık rinoplasti olarak alt dallara ayrılır. Açık rinoplasti olarak bilinen yöntemde burnun uç noktasından ve iç kısmından bazı noktadan kesiler açılması yöntemidir. Bu kesiler sayesinde burundaki sorunlu kıkırdak yapısının düzeltilmesi mümkün olur.

Burun estetik ameliyatı hakkında kafanıza takılan soruları doktorunuza danışın. Sigorta karşılaması durumu, sorunun sağlıklı yaşamı engellemesi ile alakalı olması durumunda gerçekleşir. Sadece estetik gayesi güdülerek yapılan operasyonlar sigorta kapsamına girmez. Bir de bu hizmeti sunan kliniklerin pek çoğunun özel olduğu göz önüne almanız gerekir. Ücretler yapılacak operasyonun boyutuna göre değişim gösterir, ortalama bir fiyattan söz edilemez.
 


Üst Alt