Kardinal Neon Tetra

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
zeE*

zeE*

Üye
    Konu Sahibi
Kardinal Neon Tetra
Beslenme Biçimi: Etçil

Davranış: Bütün Türlere Karşı Barışcıl

Cinsiyet: Dişi erkek ayrımı zordur. Dişiler nispeten daha büyük, daha yuvarlaktırlar. Erkekler daha ince görünüme sahiptirler

Üreme Biçimi: Bir yaşına girmiş hazır dişi ve erkek, bol bitkilendirilmiş, ışıksız 40 lt civarında bir tanka alınarak burada üremesi sağlanır. Akşam saatlerine doğru 500 civarı yumurta dökerler. Yumurtlamadan sonra anne baba ana akvaryuma geri atılır. Yavrular 5 gün sonra serbest yüzmeye ve yem yemeye başlar

Akvaryum Sıcaklığı: 24 - 28 Derece

En az 6 lı sürü halinde bakılmalıdır, daha az sayıda bakıldıklarında akvaryumda birey olarak dolaşacak, strese girecek ve kolaylıkla hastalık kapacaktır.Akvaryum ne kadar koyu dekore edilirse balıklar kendini o kadar güzel gösterir. Küçük 6lı bir grup için 40 ltlik bir akvaryum yeterli olacaktır. Toksik maddelere karşı çok duyarlıdır, suyun temiz olmasına çok dikkat edilmelidir. Normal Neonlardan daha büyüktürler, ve kırmızı çizgileri neon gibi karında kesilmez, tüm vücut boyunca devam eder.

• Beğen
Tepkiler: silop_kms

silop_kms

silop_kms

Üye
Ek olarak bilgi ve tavsiyelerim:
İlk başlayan arkadaşlar için söylüyorum biraz tecrube ister sürekli igilenmek lazım bakım ister bu yüzden ilk balık beslemeye başlayanlar bu balıktan başlamamasını öneririm.
Neonlar barışçıl olduğu için isterseniz canlı doğuran (lepistes,plati,moly vb.) grubu ile birlikte besleyebilirsiniz.Güzel bitkilendirilmiş bir akvaryumda iki türü beslemek keyif verir.Cinsiyete gelince evet ayrım yapmak zordur ama genelleme yaparsak dişiler daha büyük ve yuvarlaksı erkekler ise ince ve düz biçimdedir.Aşağıdaki resim bu tanıma yardımcı olabilir...

Bu nedenle çoklu grup alarak hem balık sürüsünü oluşturmak hemde üremek için eş çıkarmak daha iyi olur.

haltie

haltie

Üye
.çok ilginç bir adı var

SeRKaNCa16

Üye
abı neon balıklarından ıgrenıyorum :(

futbol123

futbol123

Üye
eskiden japon balığım neonumu yutmuştu çok üzülmüştüm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...