Yunus Ciklet Balığı Cinsiyet Ayrımı

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Yunus Ciklet Balığı Cinsiyet Ayrımı
Yunusların ulaştıkları boyutlar erkeklerde 20-22cm.,
dişi yunuslarda 16.5cm yi bulur.

Yunus Cichlid Cinsiyet Ayırımı


Bunlar tipik uzunluklarıdır ve düzenli beslenme sonucu daha uzun boyutlara ulaşabilirler. Cinsel olgunluğa ulaşmaları ve büyümeleri uzun zaman alır, yaklaşık 17 - 18 ay beklemek gerkir.

Cinsel olgunluğa ulaştıklarında tüm sabrınızı ödüllendirecek bir üreme şekline sahiptirler, dişiler bir defada 20 ila 90 arasında yumurta dökerler ve bu süreç, dişilerin uygun beslenmesi doğal ortamdaki su şartları gibi özellikler uygun tutulursa 2 ayda bir tekrar eder.

Yunuslarda cinsiyet ayrımının en belirgin özelliklerinden bir tanesi; dişi yunusun anal yüzgeci oval, erkek yunusun ki sivridir.
Erkek yunusun anal yüzgeci kuyruğun ortasına kadar gelmektedir.Erkek yunusun rengi aynı akvaryumda ki dişiye göre daha canlı ve daha parlak renklere sahiptir.
Erkeklerin dudak ve kafa yapısı dişilere oranla daha belirgindir.Bazı yunusların kırmızı dudak yapıları ile sanki ruj sürmüş gibilerdir.

Dişi yunus çiftleşmeye hazır olduğu zaman erkek kur davranışları sergilemeye başlar.Dişi tüpçük çıkardığı zaman artık yumurtlamaya hazır hale gelmiş demektir.
Erkek yunusun yumuşak tavırları bu dönemde agrasifleşir.Dişinin karşısında titremeler ve ilginç hareketler sergileyerek çiftleşmek istediğini belirtir.Kumun üstünde dairesel hareketler yaparak çiftleşmeyi gerçekleştirirler.
Dişi titreyerek yumurtalarını döker ve hemen sonrasında arkasını dönerek yumurtaları ağzına alır.Bu sırada yumurtaları ağzına alırken erkek yunus yumurtaları döller.Eğer dişi yumurtayı arkasına döndüğünde alamazsa yada ağzından kaçırırsa erkek yunus kaçan yumurtaları yiyebilir.
“Yunus Ciklet Balığı” Malawi Gölünde az bulunan bir balık türüdür ve çok fazla bir dağılım alanı olmamasına rağmen pek çok ihracatçılar bu balığı ihrac edebilmek için MALOMBE veLUMBAULO’ye gelir.Ciklet Balığı Çeşitleri bu balık ilk olarak 1968 yılında ihracat alanına girmiştir.Şuan ise yunuslar Ciklet Balığı Çeşitleri akvaryum hobisinin tanınan bir balık türü haline gelmiştir. Yunuslar yırtıcı ve mikro hayvan olarak sınıflandılırır ve genelde sakin bir hal içerisindedirler.

Ciklet Balığı Çeşitleri doğal ortamında bu balıklar çok farklı bir beslenme adaptastonu sunarlar. Taeniolethrinops praeorbitalis Balığı Çeşitleri Mylochromis lateristrigaCiklet ,Fossorochromis rostratus Ciklet Balığı Çeşitleri ve bu gibi çeşitler ile aynı biçimde beslendikleri bilinmektedir.kendi ortamında Ciklet Balığı türleri kumu kazarak avladıkları ufak organizmalarla ve böcekler beslenirler.Ciklet Balığı türlüri tabi ki bu yunusların göldeki avlanma şeklidir.Ciklet Balığı Çeşitleri bizlerin yunus cichlileri akvaryum içerisinde cichlid çeşitleri için üretilmiş özel yemler ile beslememiz mümkündür.
 


Mad EagLe

Mad EagLe

Üye


kolay anlaşılır erkekler boynuzlu gibi oluyor.
 
federico2424

federico2424

Üye
teşekkürler
 

Benzer Konular

Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
840
Doğuş Pertez
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
886
Doğuş Pertez
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
683
Doğuş Pertez
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
1K
Doğuş Pertez


Üst Alt