Kalkınma Ajansına eleştiri yağmuru

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
HeiLmasTer®

HeiLmasTer®

Üye
    Konu Sahibi
Kalkınma Ajansına eleştiri yağmuru
Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın (EBSO) meclis toplantısına, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Genel Sekreteri Ergüder Can da katıldı. Can’ın gelmesiyle gündem değişti, ağırlıklı olarak İZKA konuşuldu. Ajansın bugüne kadar neler yaptığı, bunların yeterli olup olmadığı ele alındı. Sanayiciler, Ergüder Can’a soru yağdırdı.
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar da İzmir ve ülke gündemini ekonomi üzerinden değerlendirdi. Yorgancılar, son dönemde sanayiden uzaklaşma eğiliminin desteklendiğini, sanayisizleşme sürecinin Türkiye için en büyük risklerden biri olduğunu belirtti.

‘İhracatta 10 basamak geriledik’
2010’un son üç ayında Türkiye’nin üretimde yerini koruduğunu ancak ihracatta 10 basamak gerilediğini kaydeden Yorgancılar, “İhracat azalmakta, ithalat artmakta. 2010 dış ticaret açığına baktığımızda 71.5 milyar dolarla rekor kırdığını görmekteyiz. 185 milyar dolarlık ithalatın 131 milyar dolarının ara malı ithalatından kaynaklanması, son dönemde sanayiden uzaklaşma eğilimini desteklemekte” dedi. Ender Yorgancılar, kurumsal sorumluluğun ön plana çıktığı, rekabetin denetim altına alınacağı, dine bağlı ticaretin artacağı, yeterliliğe dayalı ekonomik modelin gelişeceği, arz değil talep yaratmanın ön plana çıkacağı bir dönemin yaşanacağına da işaret etti.

‘İZKA filmlere destek versin’
EBSO Meclis Başkanı Mehmet Tiryaki, İzmir’in tanıtımında sinemadan yararlanılmasını önerdi. Tiryaki; Yüzüklerin Efendisi, Avatar, Troya gibi filmlerin devlet destekleriyle çekildiğini ifade etti, “Kalkınma ajanslarının bu tip projelere destek vermesi gerekiyor. Bu filmlerin ülke turizmlerinin gelişmesine çok önemli etkileri olduğu bilinmektedir” dedi.

‘Kurum, dört yıldır gelişme sağlamadı’
Eski başkanlardan Salih Esen, Genel Sekreter Can’a, İZKA’nın şu ana kadar İzmir’e ne katkı sağladığını sordu, eleştirilerini şöyle sürdürdü: “Kalkınma ajansı, sektörel bazda değil, İzmir’in değerlerini ortaya çıkaracak projelere destek vermeli. Kalkınma ajansları sakat doğdu ve kapatılması gerektiği gibi bir sonuç ortaya çıktı. İzmir Kalkınma Ajansı, dört yıldır bir gelişme kaydedemedi.”

2011-13 bölgesel planlamayı anlattı
İZKA Genel Sekreteri Ergüder Can ise sanayicilerin yönelttiği eleştirilere, 2011-2013 bölgesel projesiyle yanıt verdi. Can, Türkiye’de ilk defa bir kalkınma ajansının bölge planı hazırladığına, birçok plan yapıldığına, ancak merkezden yapılanların yerelde hayata geçirilemediği için başarılı olamadığına dikkat çekti. Ergüder Can, “Bölge planının bölge halkı tarafından da benimsenmesi gerekiyor. Ayrıca ulusal planla da uyumlu olmalı” diye konuştu.

Atıl Akkan’dan Çakmur’a tepki
EBSO Meclis Üyesi Atıl Akkan, Yeni Kent Merkezi Projesi’ne dava üstüne dava açan eski Büyükşehir Belediye Başkanı Yüksel Çakmur’a yüklendi. Akkan, Çakmur’u kınadığını söyledi, şöyle dedi: “Rant var diye karşı çıkıyorlar. Bir şehre bu kadar kötülük yapamazlar. Orada iş merkezleri olmasının kime ne zararı var? İzmir’i baltalayan bunlardır. Memleketine bu kadar ihanet
eden insan görülmemiştir. Millet denize otel yapıyor, biz bir ticaret merkezi kuramadık.”

Uğurtaş’la Tiryaki karşı karşıya geldi
Meclis Üyesi Hilmi Uğurtaş’la Meclis Başkanı Mehmet Tiryaki arasında “konuşma sırası” tartışması yaşandı. Kendisine 3’üncü sırada söz verilmemesi üzerine oturduğu yerden konuşan Uğurtaş, “İnkar etmeyin, telefonda bana üçüncü sırada konuşmacı olduğumu söylediniz. 12 yıllık meclis üyesiyim. Böyle taraflı birşey görmedim. Vicdanınızla baş başa bırakıyorum” dedi. Tiryaki de yanlış anlaşılma olabileceğini belirtti, “Ağır ifadeler kullanmayın” yanıtı verdi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

bydexer
Cevap
0
Görüntüleme
545
bydexer
HeiLmasTer®
Cevap
0
Görüntüleme
425
HeiLmasTer®
HeiLmasTer®
Cevap
0
Görüntüleme
382
HeiLmasTer®
HeiLmasTer®
Cevap
0
Görüntüleme
372
HeiLmasTer®
HeiLmasTer®
Cevap
0
Görüntüleme
472
HeiLmasTer®


Üst Alt