x-scarface
Üye
Kalamar Izgara Nasıl Yapılır
Gerekli Malzemeler;
1- Üç tane tüp kalamar
2- Su
3- Tuz
4- Servis yapmak için soya sosu
Marine yapmak için;
1- Bir şişe soda
2- Bir tatlı kaşığ tozşeker
3- Bir paket karbonat
4- Yarım limon suyu
5- Tuz
Bulama Yapmak için;
1-Yarım çay bardağı kadar sıvıyağ
2- Kekik
3- Pulbiberi
Hazırlanışı;
1- Kalamarı güzel bir şekilde yıkayın.
2- Tencereye tuz, su koyarak kalamaları haşlayın.
3- Haşlana kalamarı ortadan kesip parmak uzunluğunda şerit yapın.
4- Marine yapmak için derin kap içerisinde soda, toz şekeri, tuz ve limonu harmanlayın.
5- Kalamarı sos içerisinde 3-4 saat, eğer mümkünse 1 gece bekletin.
6- Kekik, yağ ve pulbiberi kap içerisinde karıştırın.
7- Sostan alınan kalamarları karışıma batırıp çıkartın.
8- Daha sonra kalamarı ızgara yapın.
9- Kalamar pişmesinin ardından çabuk sertleşeceği için bekletmeden, sıcak bir biçimde yanında soya susuyla servis edin.
Gerekli Malzemeler;
1- Üç tane tüp kalamar
2- Su
3- Tuz
4- Servis yapmak için soya sosu
Marine yapmak için;
1- Bir şişe soda
2- Bir tatlı kaşığ tozşeker
3- Bir paket karbonat
4- Yarım limon suyu
5- Tuz
Bulama Yapmak için;
1-Yarım çay bardağı kadar sıvıyağ
2- Kekik
3- Pulbiberi
Hazırlanışı;
1- Kalamarı güzel bir şekilde yıkayın.
2- Tencereye tuz, su koyarak kalamaları haşlayın.
3- Haşlana kalamarı ortadan kesip parmak uzunluğunda şerit yapın.
4- Marine yapmak için derin kap içerisinde soda, toz şekeri, tuz ve limonu harmanlayın.
5- Kalamarı sos içerisinde 3-4 saat, eğer mümkünse 1 gece bekletin.
6- Kekik, yağ ve pulbiberi kap içerisinde karıştırın.
7- Sostan alınan kalamarları karışıma batırıp çıkartın.
8- Daha sonra kalamarı ızgara yapın.
9- Kalamar pişmesinin ardından çabuk sertleşeceği için bekletmeden, sıcak bir biçimde yanında soya susuyla servis edin.