kafayı yiyecem valla bilgisayarım çok donuyor......

Sponsorlu Bağlantılar

dj eşref

Üye
    Konu Sahibi
kafayı yiyecem valla bilgisayarım çok donuyor......
evet arkadaslar valla kafayı yedırecek bana bu bılgısayarım ne yaptıysam 1 turlu donmasını cozemedım yenı format attım gene duzelmedı antı vurusu degıstırdım gene olmadı kasayı actım hava tuttum gene olmadı ne kadar fan varsa tek tek soktum temızledım gene olmadı ramları cıkardım temızledım yerlerını degıstırdım gene olmadı valla seytan dıyorkı al elıne baltayı vur tepesıne tepesıne dıyor ne yapacam bılmıyorum pc den sogudum vallahı benım aklıma su gelıyor acaba fanları sokup ters mı bagladım tam emın degılım kasanın yan kapagında 2 tane fan var bu fanlar havayı ıcerıyemı yoksa dışarıyamı verecek kasanın arkasındakı fan havayı ıcerıyemı yoksa dışarıyamı verecek ıslemcının fanı havayı ıslemcıyemı yoksa kasanın ıcerıyemı verecek yoksa hepsını ters mı taktım sokerken dıkkat etmedım ne olur yardım edın yoksa kıracagım valla bu kasayı

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Bilgisayarınızın donmasının iki nedeni vardır. Birisi Sistem özellikleriniz dışında ağır bir işlem veya yüksek Sistem gerektirecek bir uygulama veya oyun açıyorsanız buna bağlı olarak kasma, takılma, donma ve reset atma gibi sorunlar ile karşılaşabilirsiniz. İkinci nedeni ise Sistem dosyalarına bulaşan zararlı Virusler ve yazılımlardır. Onun için Sistem özellikleriniz dışında, yüksek Sistem gerektirecek uygulamalar ve oyunlar açmayın ve güvenli bir Antivirus veya Internet Security yazılımlarından birini temin edin, komple tam tarama yapın. Ayrıca Fanlar dışarıya hava verir ise, kasa içerisinde nasıl hava sirkülasyonu olacak? Tüm fanlar havayı içeriye verir. Siz bir bilgisayar kasasında, dışarıya hava veren Fan gördünüz mü? Onun için gereksiz bir cümle olmuş. Fanları takarken marka kısmı, bilgisayar kasasının içine değil dışına doğru bakmalıdır. Resimde de görebilirsiniz. Ayrıca İşlemcinin "stok" fanı İşlemcinin kendisini soğutur. Diğer Donanımları soğutma ile bir ilgisi yoktur.

Fanın marka kısmı bu şekilde, kasanın dışına bakacaktır. Aynı durum, İşlemcinin stok fanı içinde geçerlidir.

dj eşref

Üye
    Konu Sahibi
kardes ben oyun oynarken donmuyor mesale ben facebookta vıdeo ızlerken yada mesajlarken msnde yazısırken yada goruntulu konusurken yada bılgısayarı vurus taraması yaparken yada pc acılırken yada acıldıktan sonra 5 dakıka surmeden donuyor buda benı cok sınır edıyor haaa bu arada fanları ben ters baglamısım cunku yan taraftakı fanlar havayı dısarıya verıyor sızın anlatmanıza gore ben ters baglamısım demek ondan mı donma yapıyor bırde sızden 1 rıcam olsa bana en ıyısınden antıvırus programının lınkını verebılırmısınız

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
kardes ben oyun oynarken donmuyor mesale ben facebookta vıdeo ızlerken yada mesajlarken msnde yazısırken yada goruntulu konusurken yada bılgısayarı vurus taraması yaparken yada pc acılırken yada acıldıktan sonra 5 dakıka surmeden donuyor buda benı cok sınır edıyor haaa bu arada fanları ben ters baglamısım cunku yan taraftakı fanlar havayı dısarıya verıyor sızın anlatmanıza gore ben ters baglamısım demek ondan mı donma yapıyor

Eğer Facebook'ta veya diğer sitelerde video izlerken videolar donuyor ise çerezler dolmuş demektir. Onun için tarayıcınız açıkken, CTRL+SHIFT+DELETE yapın ve buradan ayrıntılar kısmından tüm kutucukları seçin ve temizlenecek zaman aralığı olarak herşeyi seçin ve şimdi temizleye tıklayın. Mozilla Firefox'da böyledir. Internet Explorer'da ise Araçlar, Internet seçenekleri, Genel bölümünün ikinci kısmından dosya sil'e tıklayarak çerezleri temizleyebilirsiniz. Bunlarla hiç uğraşamam diyorsanız o zaman CCleaner programını temin edin ve tek tık ile çerezleri temizleyin. Çerezler, Internet hızında yavaşlama ve videolar da donma yaratabilir. Onun için dediklerimi yapın ve Adobe Flash Player 10.3'ü indirin ve güncelleyin.

Ayrıca bilgisayar açılırken ki çalışan programlar, kısa süreli donmaya neden olabilir. Onun için açılışta çıkan ve bilgisayarı zorlayan programları devre dışı bırakın.

----------Eklendi @ 14:13:51 ---------- Yazıldı @ 14:08:22 ----------

Kaspersky Internet Security 2012 12.0.0.241 yazılımını indirin ve tam tarama olarak tarama yapın. Eğer kasma yapar ise o zaman belirtin.

• Beğen
Tepkiler: Tuba.Erva

dj eşref

Üye
    Konu Sahibi
cok tesekkurler verdıgınız bılgıler ıcın sagolun..., CCleaner programı var pc acılırken ve kapatırken mutlaka temızlıyorum adobe flash player 10.3 u yukledım oda var bana tavsıye edecegınız en ıyı antıvırus programı varmı eger varsa bana lınkını verebılırmısın pc ye yukleyım ayrıca ben fanları ters baglamısım demı cunku yan taraftakı fanlar havayı dısarıya verıyor

Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
kardes ben anlamam cevabnı bulmussun ama okuyunca benımde sinirim bozuldu guldum aynı sorunları bende yasadım balkondan atıyodum nerdeyse .d
Allah sabır versn

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
cok tesekkurler verdıgınız bılgıler ıcın sagolun..., CCleaner programı var pc acılırken ve kapatırken mutlaka temızlıyorum adobe flash player 10.3 u yukledım oda var bana tavsıye edecegınız en ıyı antıvırus programı varmı eger varsa bana lınkını verebılırmısın pc ye yukleyım ayrıca ben fanları ters baglamısım demı cunku yan taraftakı fanlar havayı dısarıya verıyor

Programın linkini yukarıda verdim. Ayrıca dediğim gibi... Fanın marka kısmı bilgisayarın içine bakıyorsa ters takmışsınız demektir. Ayrıca fan uçlarının düz tarafıda dışarıya bakıyor ise, aynı şekilde ters takmışsınız.

-Emre

-Emre

Üye

Ashampoo WinOptimizer kullanabilirsin pcne yardımcı olur :)

dj eşref

Üye
    Konu Sahibi
tekrar tesekkur ederım antıvırus ındırdıkten sonra pc ye yukleyım ve arama yapayım eger gene donarsa buraya mesaj yazarım tekrar tekrar tesekkur ederım ılgılendıgınız icın

----------Eklendi @ 14:30:24 ---------- Yazıldı @ 14:25:56 ----------

evet allah sabır versın bana tuba kardes ne yapalım ugrasıyorum :)

----------Eklendi @ 14:31:47 ---------- Yazıldı @ 14:30:24 ----------

emre kardes dedıgıne bakacam eger duzelmezse tamam mı

Silinen Üye 166392

Silinen Üye 166392

Kapalı Hesap
düzelmezse at çöpe gitsin

dj eşref

Üye
    Konu Sahibi
evet arkadaşlar bilgisayarımın sorunu bulduk neden dondugunu bulduk benim 1 arkadaşıma götürdum kasayı baştan aşagıya komple baktı sorunu şuymuş kasanın arka tarafında farenın gırış yeri olan yer bozukmuş şimdi farenın usb kaployla giriyorum dunden beri hiç donmadı sadece pc açılırken donuyor başka donma yok pc açılırken neden donuyor onuda anlamadım 1 çözümü varsa söylermısınız bana arkadaşlar..........

mobilegeek

mobilegeek

Üye
Güç kaynağı da sorunlu olabilir; bazen sisteme yeterli güç veremeyince donmalar ve restart'lar söz konusu olabiliyor.

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
evet arkadaşlar bilgisayarımın sorunu bulduk neden dondugunu bulduk benim 1 arkadaşıma götürdum kasayı baştan aşagıya komple baktı sorunu şuymuş kasanın arka tarafında farenın gırış yeri olan yer bozukmuş şimdi farenın usb kaployla giriyorum dunden beri hiç donmadı sadece pc açılırken donuyor başka donma yok pc açılırken neden donuyor onuda anlamadım 1 çözümü varsa söylermısınız bana arkadaşlar..........

Bakın yazdıklarımı tam okumuyorsunuz ve sağlıklı sonuca ulaşamıyoruz. Bilgisayar açılırken neden kasar? sorusuna gelecek olursak bilgisayar açılırken buna bağlı olarak bazı hizmetler, uygulamalar ve programlar başlar ve kısa süreli donmaya neden olur. Onun için açılışta çıkan hangi programlar, Sistemi fazla kullanıyor ise bu programları sonlandırın ve devre dışı bırakın.

dj eşref

Üye
    Konu Sahibi
kardes ıste ben onu bılmıyorum ne yapmalıyım nasıl devre dısı bırakacam nerden gırılıyor ben bunları bılmıyorum bana sırayla anlatırsanız bende pc de yapacam devre dısı bırakayım ben bunu anlatmaya calıstım bana anlatırsanız sırayla bende pc de aynısını yapayım

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
kardes ıste ben onu bılmıyorum ne yapmalıyım nasıl devre dısı bırakacam nerden gırılıyor ben bunları bılmıyorum bana sırayla anlatırsanız bende pc de yapacam devre dısı bırakayım ben bunu anlatmaya calıstım bana anlatırsanız sırayla bende pc de aynısını yapayım

Başlat/Çalıştır'a msconfig yazın ve tamam'a tıklayın. Buradan başlangıç bölümüne gelin ve öncelikle tümünü devre dışı bırak'a tıklayın. Tümünü devre dışı bırak'a tıkladıktan sonra kutular boş kalacaktır ve bu sırada önemli olan programların kalmasını istiyorsanız o kutucuğa tik koyun ve İşlem tamamlandıktan sonra uygula/tamam'a tıklayın ve bilgisayarınızı baştan başlatın. Eğer yapamazsanız o zaman buraya resmini koyun. Hangi programları devre dışı bırakacağınızı söyleyeyim.

dj eşref

Üye
    Konu Sahibi
tamam tesekkurler sımdı deneyecem

----------Eklendi @ 12:03:55 ---------- Yazıldı @ 11:48:22 ----------

tamam oldu kardes dedıgın gıbı yaptım tumunu devre dısı bıraktım uygula/tamam dedım pc yenıden baslat tı acılırken hıc donma olmadı donmadan acıldı cok sagol tekrar tesekkur ederım...........yanlız acılırken gec acıldı eskıden acılırken 8 yada 9 da acılıyordu hanı ekranda yandan gıden 1 cızgı var onu dıyom sımdı 22 de acıldı olsun farketmez donma olmasında varsın gec acılsın........

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Açılırken geç açılmasıda sürücülerinizin dolu olmasından kaynaklıdır. Onun için C:\ ve D:\ sürücülerinde program, uygulama ve oyun gibi veriler bulundurmayın. Bunları CD/DVD'ye yazdırın. İşletim Sisteminin kurulu olduğu bölgede, en az 25 GB boş alan bırakılmalıdır ki, Sistem yavaşlamasın. Ayrıca bu sürücüler üzerinde disk temizleme işlemi uygulayın. Yani sürücünün üstüne gelerek sağ tıklayın ve özelliklere tıklayarak alt tarafta bulunan disk temizlemeye tıklayın ve temizleyin. İki sürücüye de bu İşlemi uygulayın.

dj eşref

Üye
    Konu Sahibi
sımdı ben sunu anladım eger yanlış anlamadıysam sız dıyorsunuzkı oyunları/msn yı/yada dıger kullandıgım programları pc nın C ye/yada D ye yuklemeyın bos 1 dvd cd sıne yada vcd ye yukleyın dıyorsunuz oylemı yanlış anlamadıysam

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
sımdı ben sunu anladım eger yanlış anlamadıysam sız dıyorsunuzkı oyunları/msn yı/yada dıger kullandıgım programları pc nın C ye/yada D ye yuklemeyın bos 1 dvd cd sıne yada vcd ye yukleyın dıyorsunuz oylemı yanlış anlamadıysam

Kurulu olan programlar CD/DVD'ye yüklenmez. Oyunların ve programların kurulum Setup'larını veya Winrar arşivlerini CD/DVD'ye yazdırın. Bunları sürücüler de bulundurmayın.

dj eşref

Üye
    Konu Sahibi
hmm anladım 1 de oyle yapayım bakalım bır degısıklık olacakmı.....tekrar yardımların ıcın tesekkur ederım sagolun ıyıkı varsınız ıyıkı burdasınız.......

Üst Alt