arkadaslar bilgisayarım cok donuyor ne yapmam lazım......

Sponsorlu Bağlantılar

dj eşref

Üye
    Konu Sahibi
arkadaslar bilgisayarım cok donuyor ne yapmam lazım......
evet arkadaslar bılgısayarım bu 1 kac aydır cok donuyor hep reset atmak zorunda kalıyorum format atıyorum belkı vırus vardır dıye formatı attıktan sonrada donuyor kasayı acıyorum fanlar tozlanmıs dıye fanları temızledım gene donuyor kafayı yıyecem valla bana bu konuda yardımcı olurmusunuz dostlarım..........
 


-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Eğer virus var diye her zaman format atıyorsanız o zaman siz bilgisayar kullanmayın. Her zaman format atmak, HDD'in ömrünü kısaltacağı gibi diğer donanımsal sorunları da beraberinde getirir. Onun için öncelikle donma sorunu var ise donanımları kontrol edeceksiniz. Ayrıca donmanın fanlar ile ne alakası var onu anlayamadım :) Fanlar sadece kasa içinde hava sirkülasyonunun oluşmasını sağlar. Donma ile ilgisi yoktur. Eğer tozlanma yapmış ise temizlersiniz. Bilgisayarın donmasının nedeni ilk olarak İşlemciden, ikinci olarak da Anakart'dandır.

Onun için İşlemci tozlanma yapmış ise bunun tozlarını alın. Eğer sisteminizi yüksek sistem değil ise yüksek sistem gerektirecek programlar ve oyunlar açmayın. Buda bilgisayarın donmasına neden olabilir. Anakart kablolarını ve kondansatörlerini kontrol edin. Ram slotlarını kontrol edin. Eğer slotlara tam oturmayan donanım var ise bunları kontrol edin. Bazen kabloları gevşeyen donanımlar olabiliyor. Bu kabloları kontrol edin, çıkarıp tekrar takın. Ram'lerin yerlerini değiştirin.

Ayrıca format attıktan sonra tüm donanımların sürücülerini yüklediniz mi? Ekran kartı sürücüsü, Anakart sürücüsü vb. Bunların Driverlarını yüklemeniz ve güncelleme yapmanız zorunludur. Aksi takdirde donanımlar işlevini yerine getiremediği için böyle yazılımsal sorunlara bağlı olarak problemler meydana gelebilir.

Son olarak sistem özellikleriniz nedir?
 

dj eşref

Üye
    Konu Sahibi
valla kardes tam adına yakısır cevap verdınız ben sizın soyledıgınız cevaplardan 1 sey anlamadım sız bana anladıgım sekılde cevaplarsanız cok sevınırım hanı doktorların receteye yazdıklarından 1 sey anlamayız yaa ıste tam bu sekılde yazmıssınız şımdı benım anladıgım seylerı yazayım kardes formatı attıktan sonra ben bunları yukluyorum REALTEK SES DRIVER/NIDIA EKRAN KARTI DRIVER/OYUN İCIN DirectX/Mıcrosoft.NET.Framework.2.0/A4 TECH PC KAMERA H/Adobe Reader 8/ESET NOD 32/Internet explorer 8/MSN 2009/NERO 6/OFIS 2003/PROSHOW GOLD 3.0/Vırtual DJ programı/WINAMP/CCleaner/K-Lite_Codec_Park/Skype/wrar/Nokıa PC Suite/ bu programları kuruyorum bılgısayara eger yanlıs 1 sey varsa soyle tamam mı şimdı gelelım bılgısayarın ozellıklere işlemci=İntel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz 3.00 GHz(2 CPUs) bellek=1.50 GB RAM BIOS=Phoenix-AwardBIOS v6.00PG Sistem Modeli=MS-7222 DirectX Surumu=DirectX 9.0c EKRAN KARTI=NVIDIA GeForce FX 5200 128 MB TAMAM haa bu arada pc acilırkende donuyor bıraz bekledıkten sonra acılıyor bana 1 akıl ver.......
 
-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Öncelikle bilgisayar açılırken eğer gereksiz programlar var ise bunları kaldırın. Gereksiz olan yazılımlar Ram'den çok kullanır. Ram'den çok kullandığı gibi İşlemciyi de zorlar. Ayrıca ESET Nod32 Antivirus yazılımını tavsiye etmem. Bilgisayarı siz değil, o kullanır. System32 dosyalarını silme ile ünlüdür. Onun için McAfee veya Kaspersky kullanın. Veya yüksek sistem gerektirecek Antivirus programı yerine gelişmiş olmayan bir Virus temizleme yazılımı temin edin ve bunu kullanın. Bu sayede bilgisayar açılırken kasma sorunu olmayacaktır. Ayrıca Nokia Suite bilgisayar açılırken fazla Ram yer. Onun için eğer başlangıçta hangi programlar ağır açılıyor ise bunları bilgisayar açılırken, açılmasını engelleyin. Yani bunları başlangıçta açılan programlardan kaldırın.

Sistem özellikleri olarak İşlemcinize bakacak olursak Intel'in Pentium modelini kullanıyorsunuz. 2 CPUs, çift çekirdekli olması birşeyi değiştirmez. Çünkü modeli eskidir ve kullanımı yaygın değildir. Onun için Pentium modelleri piyasadan kalkmış durumdadır. Ram açısından 1.5 GB orta seviyededir. Fakat Ram'in MHz hızı düşük ise programlara bağlı olarak buda donmasına neden olabilir. Fakat ekran kartı bakımından Nvidia GeForce FX 5200 o kadar performanslı sayılmaz. 128 MB belleği olan ekran kartı ile diğer donanımlara bakacak olursak bir uyuşmazlık söz konusu... Ekran kartınız 128 MB yerine 512 MB olsaydı o zaman kasma sorunu olmazdı.

Ekran kartı ile İşlemcinizi değiştirirseniz sorun olmayacaktır.

İlk başta size anlatmak istediğim şey şudur:

Bilgisayarınızın kasasını açın. Elinizi Ram'lerin bulunduğu bölgeye doğru götürün. Ram'ler İşlemcinin yanında olur. Ramleri, bulunduğu slottan çıkarmak için yanındaki iki tuşu aşağıya doğru bastırın. Çıktıktan sonra slotları temizleyin. Tekrar yerine takmak için slota dik açıda tutarak hafif baskı uygulayın ve çıt sesi geldikten, yandaki düğmeler kapandıktan sonra Ram yerine oturmuş demektir.

Ayrıca Ram'lere bağlı olarak HDD'in kablolarını kontrol edin. Anakarta bağlı olarak HDD'in sata güç kablosunu ve varsa PIN 1 slotunda IDE kablosunu kontrol edin.

Eğer söylediklerimden birşey anlamıyorsanız o zaman bilgisayar bilen birine baktırabilirsiniz. Veya bir teknik servise götürebilirsiniz.
 

dj eşref

Üye
    Konu Sahibi
cok tesekkur ederım kardes verdıgın bılgelere ve yorumlara ekran kartını ve işlemciyi degıstırırsem bana kaca patlar yada sadece kasayı satsam kac para eder bana onerecegın markalı yada en ıyısı dedıgın pc varmı sımdı ben senın dedıgın gıbı ekran kartını ve ıslemcıyı mı degıstırsem yoksa 1 tane 0 pc mı alsam.......1 de baslangıctakı programları nasıl kaldıracam
 
-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Başlangıçtaki tüm programları başlat/tüm programlar/başlangıç bölümüne gelin ve mouse ile sağ tıklayarak kaldırın. Eğer kaldırdığınız hâlde hâla açılıyor ise o zaman başlat/çalıştır'a msconfig yazıp tamam'a tıklayın. Buradan başlangıç bölümüne gelin ve hangi programın açılmasını istemiyorsanız programın yanındaki kutucuğa tıklayın ve uygula tamam diyerek bilgisayarınızı baştan başlatın.

Öncelikle bütçenizi bilmeden Ekran kartı ve İşlemci tavsiyesinde bulunamam. Bana kalırsa Ekran kartı ve İşlemci almak yerine sıfır bir kasa toplayabilirsiniz. Ayrıca böyle bir sistemli kasa en fazla 400 TL eder. Onun için zararlı olan siz çıkarsınız.

Bütçenizi söylerseniz, ona göre bir sistem toplarız.
 

dj eşref

Üye
    Konu Sahibi
kardes dedıgın yere geldım baslangıc a tıkladım gelen ekranda bunlar var /rundll32/SOUNDMAN/NvCpl/nwiz/NvMcTray/NeroCheck/PDVDServ/winampa/VMSnap3/Domino/VM303_STI/Reader sl/avp/ctfmon/PCSuite/Google ToolbarNotifier/msnmsgr/McAfee Security Sc.../bunların hepsı isaretlı hangısını devre dısı bırakacam onuda soylersen cok sevınırım........AYRICA PARA KONUSUNDA SIKINTIM YOK SUKURLER OLSUN TANIDIK MAGAZA VAR GIDER SIFIRINI ALIRİM TAKSIT TAKSIT ODERIM SENIN BANA ONERECEGIN MARKA VARMI.........TEKRAR COK TEŞEKKUR EDERIM SAYGILAR
 
-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Gereksiz olan bir program veya uygulama mevcut değil...

Masaüstü Bilgisayar alırken markaya bakılmaz. Kasa için donanımları örneğin Casper, Exper firması vb. yapmadığı için tavsiye etmiyorum. Bu firmalar sadece kasa, mouse, monitor vb. diğer parçaları üretir. Ayrıca markalı olan bilgisayarlar örneğin: Casper Masaüstü Bilgisayarlar donanımlardan kısarak bundan para kazanır. Örneğin yazdığı Ram'in markası HI LEVEL'dir. Kasayı açtığınızda başka markalı bir donanım karşınıza çıkar. Onun için toplama bilgisayar yaparken alacağınız parçaları bildiğiniz için o yönden sıkıntınız olmaz. Size şöyle son sistemli bir Bilgisayar tavsiyesinde bulunayım.

Intel Core i7-960 3.2GHz 8MB ön bellekli Lga1366 Soketlidir. Şuan kullanılan en iyi soket tipine sahiptir. 339$ Dolar

ASUS P6T SE X58 DDR3 2000MHz 16x Lga1366 Anakart 240$ Dolar

CORSAIR XMS3 CMX6GX3M3A1600C9 6GB ( 3x2 ) DDR3 1600MHz CL9 Triple Kit Ram 95$ Dolar

WESTERN DIGITAL WD1002FAEX Caviar Black 1TB 64MB Sata3 6Gb/s Hard Disc HDD 98$ Dolar

ZOTAC GTX460 AMP! 1GB GDDR5 256 Bit HDMI 16x ZT-40403-10P Ekran kartı 290$ Dolar

THERMALTAKE Shark siyah FullTower Aluminyum Kasa VA7000BWA 120$ Dolar

THERMALTAKE Toughpower XT 875 Watt Modüler 14cm Fanlı 80+Bronze PSU TPX-875MPCEU 209$ Dolar

ASUS DRW-24B3LT 24x Sata DVD-RW Light Scribe Siyah CD/DVD yazıcı 37$ Dolar

AOC E2243Fws 21.5" Inch HD Geniş ekran ( Widescreen ) 5ms Led Monitor 164$ Dolar

Creative X-FI Surround Pro 5.1 USB veya Creative X-FI Titanium PCI Express Ses kartı, birincisi 90$ Dolar, ikincisi 109$ Dolardır.

Diğer ufak parçalar ile beraber bu sistemin fiyatı toplam olarak 2500 TL'ye geliyor. Eğer fiyat fazla ise başka sistem tavsiyesinde bulunabilirim. Bu bilgisayarı temiz ve titiz kullanırsanız 15 yıl kullanabilirsiniz. Garantisini veriyorum.
 
' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
O sorun bır zamanlar bende de vardı.En gunahkar yıllarımdı dıyebılırım.Ettıgım kufurlerın haddı hesabı yoktu.Oyunun en heyecanlı yerınde kıtlenırdı.Reset atardım falan..Sıcak yaz gunu hele hem terle geber, hem bu dert...Ekran kartı fanı degıstım.Bıraz ıdare ettı ama gene aynısı derken hıc durmadım aldım yenısı.Şimdi her sey yolunda. İ love you Acer:)
Muhakkak tozlanma var
 

dj eşref

Üye
    Konu Sahibi
cok tesekkurler arkadaslar yorumlarınız ıcın anlasılan 1 tane yenı bılgısayar gorunuyor bana........ALLAH RAZI OLSUN ARKADASLAR SAGOLUN
 

dj eşref

Üye
    Konu Sahibi
arkadaslar suan bılgısayarım duzeldı galıba bu sabah ılk once eset nod 32 antıvırusu sıldım sızın dedıgınız kaspersky 2009 zu yukledım D de zaten vardı pc kapatıp actım bu seferde Nokıa PC Suıte yı calıstırmadı benım normal ınternetım yok telden gırıyorum nete neyse C yı bastan aşagı taradı 1 şey cıkmadı onuda sıldım(KASPERSKY ANTIVIRUS)bır baska antıvırusu yukledım adıda MALWAREBYTES ANTI VIRUS su yekledım oda bende vardı 1 bunu deneyım dedım neyse pc kapatıp actım tekrar C yı tarattım 2 tane vırus buldu oda wındowsun kendı dosyası onu sılmedım ne olur ne olmaz dıyerek karantıya aldım sabah=9:00 dan oglen=13:00 kadar hıc donmadı sımdı sıze sunu soruyorum acaba en son yukledıgım antıvırusten mı kaynaklanıyor.........
 


Üst Alt